Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Javasolnám egy ütős békemenet hadrendbe állítását

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Főként azoknak, akiknek komoly gondot okoz a rezsiszámla befizetése – tehát a legfelső néhány százalékon kívül mindenkinek -, ezen belül is kiemelten a nyugdíjasoknak, akiket nagyon tisztel a kormány, hiszen ők építették fel az országot. És természetesen meg is fogja őket védeni a nyugdíjak értékével együtt. Ennek a megvédésnek egy sarkalatos pontja lehet az is, hogy az MVM (tulajdonos: Magyarország) gondolt egy merészet, és előrehozta a gázszámlák befizetési határidejét. Így mostantól nem a nyugdíjak megérkezése után, hanem előtte napokkal kell kiegyenlíteni a számlát. Nekem két ötletem van ezzel kapcsolatban. Ha kihagyom azt a kézenfekvő lehetőséget, hogy simán ennyire érzéketlen fasz volt mindenki, aki kitalálta és aki jóváhagyta a változást, akkor az első gondolatom az, hogy kell a cégnek az a pár napra kirótt késedelmi kamat. Mert ki fogják számlázni és be fogják szedni öt napra is. A másik lehetőség, hogy ingyen rajongókat akar a mi csúti csodafocistánk. Azt találta ki valamelyik Rogán, hogy belengetik ezt a geciséget, a nyugdíjasok jó alaposan megrémülnek, lesz egy kis (vagy nagy) háborgás, erre jön a jó Orbán Viktor, összevonja a szemöldökét, mire az MVM visszavonja a baromságát. Máris a hála könnyei lepik el a nyugdíjasok látószerveit és lehet tolni a propagandát, hogy lám csak, meg vannak ők védve. Én erre az utóbbi szemétségre fogadnék nagyobb tétben. Bár nem is kell fogadni, Gulyás Gergely lényegében megerősítette a gyanúmat. Azt mondta a kormányinfón, hogy mindenki nyugodjon meg szépen, fizessék be nyugdíjfizetés után, nem lesz késedelmi kamat és jövő hónapban az MVM visszatér az eddigi számlázási rendszerhez. Jólvanakkor. Taktikailag lehetett volna még várni pár napot, hogy nagyobb legyen a rémület, mert akkor a megkönnyebbülés is nagyobb, de talán azt mutatták a napi társadalomszondák, hogy most nem nagyon lehet feszíteni a húrt. Az már el is fog sikkadni a nagy öröm közepette, hogy ugyanez az MVM szombattól 3 százalékkal megemeli az átlagnak nevezett küszöb felett fogyasztott gáz árát. Roppantul meglepne, ha az MVM akkor is ilyen fürgén változtatna az áron, amikor az lefelé indul.

Kell ám a buksisimogatás a kolostorlakónak, mert úgy néz ki, az olasz haverja mégsem olyan nagy ász, mint amennyire ebben bízott a magyar kormánypárt. Matteo Salvini és az ő Ligája olyan nagyon népszerű Olaszországban, hogy 8,8 százaléknyi szavazatot sikerült összeszedniük a választáson. Ilyen produkcióhoz valószínűleg nem jár belügyminiszteri poszt, az osztozkodásnál vissza kell venni az igényekből várhatóan. A pártmédiában ennek a híre még nem került terítékre, ők ott tartanak, hogy mindjárt összeomlik Európa gazdasága, de a brüsszeli elitnek csak a szankciókon szánt az agya. Mindeközben a másik pártlapban azt magyarázzák, hogy nem kell úgy fosni, akinek most kurvamagas a gázszámlája az azért van, mert ő a hülye. Ha annak idején – a dinoszauruszok kipusztulása után, de még Orbán Viktor eljövetele előtt – azt jelölte be a polgár, hogy ő kizárólag csak fűtésre használja a gázt, de idő közben lett neki gáztűzhely és a víz is gázzal melegítődik, akkor most ő megszívta kicsit, mert emelt áron kap minden korty gázt, hiszen a jelleggörbe alapján nem kéne nyáron fűteni. De egy év elteltével kisimul a dolog, a végén majd mindenkinél beüt a rezsicsökkentés és éves átlagban mindenki megkapja a kedvezményes árat a megszabott mennyiségre. Ez tuti jó így, csak azok az emberek, akik már régen nem emlékeznek, mi a faszt jelöltek be évekkel ezelőtt – és erre az áremelés előtt nem hívta fel a figyelmet a szolgáltató, esélyt sem adott a módosításra sem -, mostanra családba verődve, netán kisnyugdíjasként próbálják túlélni az orbáni megvédést, nincsenek kisegítve azzal, hogy most ugyan elviszi a családi költségvetés háromnegyedét a gázszámla, de majd 10 hónap múlva szinte ingyen lesz.

Már persze, ha lesz egyáltalán gáz. Mert most éppen ömlik a lyukakon az Északi Áramlatból a gáz a légkörbe. Igaz ugyan, hogy még nem lehet tudni, ki tehető felelőssé a merényletért – ha nem hiszünk komolyan abban, hogy magától lyukadt ki a vezeték – mármint az eset kiderítésére hivatott szervek nem találtak bizonyítékot a tettesek beazonosítására -, de szerencsére Bencsik András és Gajdics Ottó kiderítette a stúdióban, hogy az amerikaiak voltak. Ezt szerintük 450 millió európai ember is jól tudja, ilyenkor az a megoldás, hogy hadat kell üzenni az USA-nak. Ameddig ez a nagyszerű pillanat bekövetkezik, én javasolnám egy ütős békemenet hadrendbe állítását. A nemzeti konzultációval együtt az már tényleg alkalmas lenne arra, hogy Orbán átvegye a hatalmat minimum a kontinens felett, de ha sikerül legyőzni az USA hadseregét, akár még amerikai elnök is lehetne. A többi álmát már teljesítettük, van korlátlan hatalma, pénze, kisvasútja, stadionjai, templomai, már csak ez van hátra.

Jó ébredezést kívánok mindenkinek! Mi – szokásunk szerint – hamarosan jövünk majd vissza az első beszólással. A mai zeneválasztás nem véletlen, szerintem sokunk számára maradandó élmény ez a film és ez a dal.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.