Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vissza kellene venni a nagy arcból, le kellene mászni a zsámolyról, és tiszta lapokkal kellene játszani

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Moszkvában gazdag, de idehaza szegény.

Törpének óriás, óriásnak törpe,

Playboynak téboly, egyenesnek görbe.

Köszönjük Geszti Péternek, hogy több évtizede megénekelte ezt a gyönyörű, Nostradamust megszégyenítő jóslatot. Tökéletesen illik Orbánra, az ő hazug, felháborító dumájára. Éljen Oroszország, éljen a párt. Azt kérte, minden magyar állampolgár mondja el a véleményét. Akkor élek ezzel a lehetőségemmel, ingyen és bérmentve, nem kell ezért nemzeti konzultációt tartani.

Hazudni csak csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen. Mondjuk már nem sok maradt az égbolton, törpeóriásunk lehazudta azokat onnan az elmúlt bő 12 évben. Hurrá! Megint lehet nyerészkednie a NER krémjének. Kezdjük azzal, hogy a törpe beszólt az óriásnak. Az óriás jelen esetben az orosz agresszor, a törpe meg Belgium fővárosa. Ha csak a két közösség  lakosságát vesszük alapul (Európai Unió és Oroszország) akkor is az oroszok mintegy háromszor vannak kevesebben, mint az Európai Unió polgárai. Nem mellesleg az oroszok többsége az országuk európai felében él. A többi a tundrán, és a kitett ázsiai sztyeppéken állatokat terelget egész évben. Ha a területére értette a nagyságot, az sem stimmel, mert legfeljebb fele akkora Európa területe az orosz területeknek. Ha az energiafüggőséget nézzük, akkor se feltétlenül feltétlenül stimmelnek a számok, és arról már ne is beszéljünk, hogy a világ GDP-jének hány százalékát adja a törpe és hányat az óriás. De mit is várunk a nagy mesélőtől?

A nem túl meglepő véleményem tehát az, hogy megint pontosan akkora hazudozást hallhattunk, amekkorát sajnos egyébként is megszoktunk tőle. Az energiaválság nem a háborúval kezdődött, és nem is a háború végével érne véget. Pont. Az energiaárak a világtőzsdén szaladtak el, és nem februárban, hanem tavaly ősszel. Erről már többször több kollegával írtunk itt, nem szeretném ezt sokadszorra részletezni. A szankciók szükségesek és Orbánék is megszavazták, bármennyire is ragaszkodik ahhoz a füllentéséhez, hogy mi elleneztük azokat. Ha ellenezte, miért szavazta meg? Persze megint az a duma, hogy a brüsszeli bürokraták segghülyék, és nem értenek semmihez, bezzeg ő. Bezzeg ő. Nem tudom, hogy mit kellene tenni a lényegében az egész világot érintő, megrendítő és gusztustalan háborúhoz, amit az orosz agresszor, Vlagyimir Putyin indított egy szuverén állam ellen. Bezzeg ő megint okos, ő megint semmiről nem tehet, de ő megmondta. Egyszerűen nem értem, hogy a mi békepárti aktivistánk mit akar? Tegye le a fegyvert Ukrajna, írjon alá egy békediktátumot (helló, Trianon), és vonuljon ki a saját területeiről, amit az oroszok megszálltak? Adjanak mindent Putyinnak, ne csatlakozzanak a NATO-hoz, és ne legyenek az Európai Unió tagjai soha, csak azért, mert ezt követeli egy autokrata, posztfasiszta diktátor?

Értjük. Tegyük fel, hogy ez megtörténne. A nagy mesélő elmondása szerint másnaptól felére csökkenne az infláció, és nem lenne recesszió. Én elhiszem, hogy ezt egy rakás kritikátlan rajongónak be lehet adni, mi több, azok úgy isszák a szavait, mint melós a reggeli Kőbányaiját. De azért ezeken a meghülyített polgárokon kívül vannak még gondolkodó egyedek is az országban, akik ezen maximum jót röhögnek. Pontosabban már röhögni se nagyon tudnak, inkább kétségbeesetten néznek maguk köré, hogy itt mindenki megbolondult, vagy csak ő. Nem, kedves gondolkodó, tájékozódó, és nyitott szemmel járó honfitársam, nem. Ne aggódj, nem a te készülékedben van a hiba, hanem a parlamenti szószékről uszító fasiszta diktátoréban. Az Orbán Viktoréban, aki nem röstellte megtapsoltatni  Giorgia Meloni, a nacionalista Olasz Testvérek (FdI) vezetőjének, a neofasiszta Olasz Szociális Mozgalom örökösének választási győzelmét a 135 bátorral. A mi fasiszta diktátorunk, aki közben hazabeszél Putyinnak, és a nevét nem veszi a cserepes szájára mióta kitört a háború, ellenben továbbra is hű szövetségese, és az orosz energiafüggőség legnagyobb támogatója. Nem a függetlenedésé, hanem a további függésé. Nem azon dolgozik, hogy leváljunk az orosz medve csöcséről, hanem továbbra is onnan akarja szopni a vérrel kevert nedűt. Hogy mi érdeke fűződik ehhez, azt sajnos csak megtippelni lehet, de persze erről mi, akiknek be kell érni annyival, hogy a szankciók miatt, Brüsszel miatt szívunk, nem tudhatunk semmit. Mi, a pórnép csak azt tudhatjuk, amit Orbán elbábozik nekünk, hogy szerinte hogyan kell élnünk. Lehetőleg rettegésben, de hálásan, az ő védőszárnyai alatt.

Aki mindig mindent és mindenkit megvéd, mégis a végén általában az ellenkezője lesz igaz. Csak néhány példa. A Covid-19 járvány több mint 40 ezer halottja. A kisvállalkozások folyamatos leszarása a holdudvari oligarchákkal és  multikkal szemben. A rezsicsökkentés, ami pont akkor fogyott el, amikor valóban szükség lenne rá. A választás előtti pénzszórás, amivel kiürítették az államkasszát, ami miatt most letolt gatyával állunk a válság előtt. Az EU-val való izmozás, és folyamatos aknamunka, a jogállamisági kritériumok be nem tartása, az évekkel ezelőtt elindított 7. cikkely szerinti eljárás, ami mostanra éri el a hatását. Egyszóval minden, amit ennek a despota alaknak köszönhet az ország, senki másnak. Ilyen körülmények között azt mondja a törpeóriás, hogy azokat a szankciókat, amelyek – minden független jelentés, elemzés (nem a magyar hazugsággyár) szerint statisztikákkal és számokkal alátámasztva azt mutatják, hogy – igenis MŰKÖDNEK, azokat kellene azonnali hatállyal felmondani, és letenni a fegyvert. Hát ha ez ennyire egyszerű az egész, akkor hajrá, oldd meg a problémát, Orbán! Mint tudjuk, ez csak a magyar birkanyáj pásztorának lenne ilyen pofonegyszerű és magától értetődő, a többi huszonhatnak nem. Igen, valóban nemcsak a fronton, a lövészárkokban folyik a háború, hanem a gazdaságban is. És ha valaki függőségi helyzetben van valakitől, akkor az tulajdonképpen a saját szabadságát teszi kockára. Ez ugyanúgy igaz egy házassági, baráti, munkahelyi kapcsolatra, mint népekre, országokra, kontinensekre. Nem lehet, nem szabad egy olyan országtól függeni, amelyik most is bizonyítottan zsarolásra, felforgatásra, káoszteremtésre használja ezt a függőségi helyzetet. Értem, hogy ez Orbánnak tetszik, és ő is pontosan ugyanezt alkalmazza a saját szemétdombján, de az ilyeneket előbb-utóbb megtorolják, és kiegyenlítik a számlát. Mi is szívni fogunk, ne legyen efelől kétsége senkinek. Már egyszer megtorolták, amikor ízekre szedték az országunkat, nem elhanyagolható mértékben a nagy pofánk, a nacionalistákhoz, fasisztákhoz dörgölődző, szélsőjobbos, fehér lovon vágtató Horthy Miklósunk miatt.

Úgyhogy szerintem vissza kellene venni a nagy arcból, le kellene mászni a zsámolyról, és tiszta lapokkal kellene játszani. Nincsenek illúzióim ezzel kapcsolatban, de ettől még ez lenne a járható út. Nincsenek illúzióim. Marad a hazudozás, a Putyinéval versengő dezinformálás, a Brüsszellel való riogatás, az aknamunka. Apropó menekültek. Jobbára férfiak hagyják el Oroszországot Európa irányába, mert nem akarnak részt venni Putyin háborújában, mindegyik csak egy telefonnal és készpénzzel érkezik Európa határaihoz. Akkor ők most kik? Migránsok? Még csak nem is keresztények, hanem orosz ortodoxok, akiknek a felszentelt pátriárkája megáldotta a frontra vitt halált okozó fegyvereket. Ők akkor kik? Nincs több kérdésem, egyszerűen megvetem ezt a háborús megszállókat védelmező alakot.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.