Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Nemzetközi (v)iszonyok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Putyin újra megfenyegette a világot atomfegyverek bevetésével úgy, hogy konkrétan arról beszélt, hogy sose fenyegetőzött atommal, és nem is áll szándékában. Majd hozzátette, hogy ő csak felhívja a figyelmet arra, hogy milyen veszélyekkel járna, ha az ő kis különleges hadművelete eszkalálódna. Először ugye, akkor nem fenyegette meg a világot, amikor készenléti állapotba helyezte a nukleáris arzenálját, majd amikor megjelent az az animáció, ami nyilván tőle teljesen függetlenül készült, ami bemutatta, hogy egy orosz atomrakéta perceken belül el tudná érni Angliát és nukleáris felhővé olvasztaná egész Nagy-Britanniát. Azóta azt is láthattuk, hogy Ukrajnában atomerőművekre lőnek, illetve nem törődnek azok biztonságos működtetésével. Ráadásul Putyin rögtön azután, hogy nem fenyegetőzött, azt is tudta mondani, hogy nem blöfföl, amikor azt mondja, hogy atomfegyvereket is bevethet, ha rákényszerül. 

Ugyanakkor Putyin teljes mellszélességgel Kína mellé állt az egyre inkább kiéleződő Kína-Tajvan, illetve Kína-USA feszültségben, amit Kína úgy élesített tovább, hogy hadgyakorlatot tartott Tajvan körül, éles lőszerekkel lövöldöztek egy köpésre a Tajvani partoktól, illetve a sziget fölött is átlőttek rakétákat. Természetesen ezért az USA a hibás, aki már megerősítette katonai jelenlétét Tajvan közelében, illetve közös hadgyakorlatot tartanak hamarosan Dél-Koreával. Az USA és Kína viszonya egyre ellenségesebbé válik, gyakorlatilag a hidegháborús időket idézi fel.

Mindeközben Irán, saját állítása szerint nem akar atombombát fejleszteni már nagyon régóta, annyira nem, hogy Izrael úgy érezte muszáj figyelmeztetnie a világot, hogy nagyon úgy néz ki a helyzet, hogy kénytelen lesz közbelépni, ami feltehetően azt jelenti, hogy szét fogják bombázni az iráni atomkutató létesítményeket, mielőtt Iránnak saját atomfegyvere lenne. Ugyanakkor Irán harci drónokat ad el az oroszoknak, ami miatt Ukrajna leépíti diplomáciai kapcsolatait Iránnal, aki emiatt egyre ellenségesebb hangnemet üt meg Ukrajnával, de közben tömeges tüntetések törnek ki Irán szerte, amit az robbantott ki, hogy egy nőt megöltek a rendőrök (bocs, előbb letartóztatták, aztán a fogdában egyszer csak meghalt szívrohamban), mert nem megfelelően viselte a „hidzsráját.”

Észak-Korea kitört a nemzetközi elszigeteltségből: kiderült, hogy mindig is nagy haverok voltak Putyinnal, ezért most örömmel adnak el egy rakás fegyvert az oroszoknak, sőt még katonákat is küldenek Putyin háborújába.

Ugyanakkor Oroszország és az USA is a legmodernebb hosszútávú hordozórakétáikat tesztelik, miközben a NASA egy ártalmatlan pályán haladó aszteroidán teszteli, hogy lehet azt eltéríteni. Remélem nem cseszik el, és nem fogják egyenesen a Föld irányába téríteni. Ha netán mégis, akkor egyszerűen megoldódna minden konfliktus a Földön.

Mindeközben OV a Balkánon próbál támogatni olyan szélsőséges politikust, aki hatalomra kerülése esetén esélyes, hogy újabb konfliktust robbanthat ki Bosznia-Hercegovinában, ami azért sem jelentéktelen, mert a történelemből megtanulhattuk, hogy a környéken kitörő kis helyi konfliktusok, akár egy világháborút is kirobbanthatnak. A fentebb leírt fejleményekbe beillesztve, pedig egyenesen rémisztő, főleg úgy, hogy sejthetjük, hogy ebben is benne van Putyin keze.

Mindeközben a Szijjártó-Novák páros John Lennon „Give peace a chance” című dalával turnézik a világban (miközben hazánk külügyminisztere gyakorlatilag nyíltan kiállt Putyin mellett, azzal, hogy  az EU vonja vissza minden szankcióját, valamint rögtön találkozott az orosz külügyminiszterrel, amint az EU képviselője közölte, hogy jelenleg nem látják értelmét annak, hogy Lavrovval tárgyaljanak).

Éljen a világbéke! 

Ez egy jó zárszó lenne, viszont csak most szembesültem azzal a hírrel, ami minden fentebb említett szörnyűséget és az ezekkel kapcsolatos aggodalmakat felülírja. Angol szemtanú számolt be egy harmadik típusú találkozásról egy 15 cm magas, nagy fejű, humanoid alkatú idegennel, amiből egyértelműen kiderült számára, hogy hamarosan ellenséges idegen lények inváziójával kell szembenéznünk. Angol szakértő szerint, nincs okunk kételkedni a szemtanú szavaiban. A kérdés most már csak az, hogy vajon a 15 cm-es idegenek nyírnak ki minket hamarabb, vagy mi magunkat.

CHF.Scarface

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.