Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Rajtaütés

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

-Rendőrség! Kinyitni!!!!

-Jövök már! Ne dörömböljenek annyira, felébred a macskám!

-Jóéjszakátkívánok! A Kerületi Rendőrkapitányságtól vagyunk!

-Egészségükre!…

-Ön Abajkovics Hümér, Lipótkáros, Kitartás utca 64?

-Sikerült leolvasni a névtáblát a kapumon?

-Azért nem kéne már mindenért gratulálni!… Szóval, hol lakik?

-A Kitartás utcában, mint nem túl régen helyénvalóan említette. Korábban Futrinka utca volt, de pár hete a momentumos polgármester– felsőbb utasításra – megváltoztatta. Egyébiránt kitartok, igen, amíg csak muszáj. A kormányt, az összes politikust, pereputtyostul kitartom. Mi cél hozta erre az Urakat?

-Van egy hölgy is közöttünk, de az nincs az arcára írva. Nem nyilvános, na.

-Pedig kifejezetten férfias jelenség, a kackiás bajuszkájával!

-Tanultunk mink álcázást is a kiképzésen!

-Jól is néznénk ki, ha minden nyilvános lenne. A Rendőrség nem lehet egy Nyilvánosház!

-Nyilvánvalóan. Ahogy az egyház sem az. Nem tartozik a széles nyilvánosságra hogy miféle lepra alakok mászkálnak a falaik között. Ebben egyek vagyunk. Egy a természettel.

-Az rém tetszett nekem, az a „Világkiállítás”. Az ezernyi leölt szarvas agancskapujával. Nem épp eggyedi objektum. Már állítottak egy ilyet Ámerikában, onnan az ötlet. Amit lehet, ellopunk – addig sem kell tehetségesnek lenni. Önök is szoktak vadászni?

-Nem vadászunk le senkit. Még nem tartunk ott a fejlődésben!

-Fáradjanak talán beljebb. Mostanság mindig hármasával járőröznek, ily szúrós szemekkel felfegyverkezve?

-A baj nem jár egyedül. Köszönjük. Láttuk hogy erősen füstöl a kémény a házon!

-Az még nem bűn, tudtommal. 

Még nem. Attól függ, mit éget el a kályhájában. Vagy kit.

-Sok itt az égetnivaló, mi tagadás. Persze volt már olyan is a történelemben, hogy füstadó. A kamara hasznát, azaz a kapuadót a Hunyadi Mátyás 1467-es pénzügyi reformja során bevezetett királyi kincstár adója elnevezésű adó, azaz a füstadó (más néven füstpénz) váltotta fel.

-Akkor még tudták, mi a klímavédelem! Le is ülhetünk?

-Akár. Elnézést, hogy elfelejtettem hellyel kínálni a vitéz urakat! De megkínálhatom Önöket valamilyen meleg itallal? Kávé, tea? 

-Füstbe ment terv. Szolgálat közben sosem iszunk. A Vitéz Úr pedig a Farkas elvtárs. A Berci.

-Biztos hogy nem isznak semmit?

-A „Biztos Úr” az mehet. 

-Biztos ami biztos. Ez tényhelyzet. Cigivel vagy dohánnyal szolgálhatok?

-Pénzt nem fogadhatunk el, de egy-egy szál cigi most jólesne. Ha nem gond, hogy befüstölünk.

-Az sem gáz, ha füstölögnek.

-Annyira jó itt ücsörögni, a duruzsoló kályha előtt!…

-Nem állami intézmény ez, hogy betartsam a 18 fokot!

-Nyugdíjas már, gondolom. 

-Noch dazu kiemelt. III/III-as ki- és lehallgatás-specialista, amíg ki nem vágtak. Tudja hány vesét rúgtam én már le?!… Csak úgy mondom. 

-Így már értjük, miért fűthet be rendesen. Ha már elfelejtettek Magának befűteni a gengszterváltás után.

-Hol parkoltak le a verdával?

-Szolgálati autó, Maga viccel?! Hol van az már!… Csak így gyalogosan, komótosan. De már hallani, hogy bevezetik a biciklis járőrözést. Csak megvárjuk előbb, mik a tapasztalatok a Mentőszolgálatnál.

-No de hova applikálják akkor majd a szirénát?

-A tányérsapkán éppenséggel elfér. Jé, de szép ez a macsek! Szokott ő is ásítgatni, nyávogni? 

-Nem követi a divatokat.

-Miau, cicc! Cicc, cicuka!

-Ingereljék csak nyugodtan, nem harap a Béni. Nem lesz itten macskajaj!

-Rendőrségi berkekben is gondolkodunk, hogy lecseréljük a kutyáinkat cicusokra. Azok nem ugatnak bele mindenbe. 

-Hűha, nagy a luxus maguknál! Már gondolkodnak is! Mernek műveltek is lenni?

-Maga most felvág vagy csak felvágták a nyelvét?!… Szerencsére mindig magunkkal hordjuk a humorérzékünket. Jó messze a paprikaspraytől. Ezért nem könnyen paprikázódunk fel. 

-Bizony jól jönne egy menhely a rendőrségen az őrző-védő cicamicáknak. Teszem azt, családon belüli erőszakhoz riasztják Magukat. Csak fognak egy cirmost, rátukmálják a verekedőre, oszt’ hamarosan szent lesz a béke! Garázdából gazda lesz. Ciccancsgazda.

-Piszkosul megdrágult a cicakaja! Ha van benne Beluga kaviár és rákszusi, azért, ha nincs benne, azért. A Nagy Alekosz is megírta Orbán Viktornak panaszlevelét e tárgyban!

-Korunk alsógatyában előszeretettel flangáló einsteinjét talán most hagyjuk… Ő az Európai Uniónak is nekiment az akácok és a pálinka védelmében. Thürmer Gyuszinak is megírta, hogy sokkal többre vihetné a Munkáspárt, ha megengedné, hogy ő népszerűsítse. A minap a Vígszínház igazgatójának jelezte – miután „megülte” egyik előadásukat – hogy túl sok a pazarlás az intézményben. A világítást például még mindig hagyományos izzókkal oldják meg ledlámpák helyett. Nem jajveszékelni kell – vegyék fel őt oda rezsibiztosnak, osztán megold minden problémát okosba’!

-Halacskákat is tart, Futrinka Úr? Van aksija?

-Csak jogsim. Nézze, én egyedülálló vagyok, de nem magányos. Egyes aranyhalak állítólag tudnak beszélni. De dorombolni egy sem!

-Mifelénk csak a ledorongolás dívik, sajna.

-Épp ma olvastam a Zsaruellátón, hogy kaptak a kapitányságon egy levelet, amely szerint tilos bekapcsolniuk a fűtést a rendőrségi épületekben. A hideg ellen csak „a megfelelő öltözködési mód megválasztásával” és mozgással védekezhetnek. Az irodákba egyénileg behozott hősugárzók bekapcsolása és működtetése szintén nem engedélyezett.

-Ja, majd fűt minket a hazaszeretet. Meg a megemelt fizu. Mindenre gondolnak odafönt.

-Kivéve a fogdában csücsülőkre. Ők nem nagyon válogathatják meg, mit vegyenek fel valamint a mozgásterük is meglehetősen csekély.

-Erre most nincsen poénunk. Előre megyünk rükvercben.

-Érdeklődnék hogy akkor most bevisznek valamiért vagy a semmiért? Netán valami bírságot kapok?

-Ugyan, mire gondol! Csak már kurvára cidriztünk odakint. Őszbe fordult az időjárás, hidegen fújnak a szelek, röpködnek a mínuszok, főként ilyenkor, éjfél felé. Gondoltuk, bekérezkedünk egy kis időre, meg ne fagyjunk már véletlenül!

-És milyen jól el is beszélgettünk! Jöjjenek máskor is!…

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.