Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha ad a bank hitelt, veszek négy akváriumot, amiből hármat nem fogok használni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Nincsen is fontosabb hír tegnapról, minthogy Navracsics Tibor átlépett a Fideszből a KDNP-be, és ezzel gyakorlatilag, érdemben tudta emelni a párt létszámát. Lehet találgatni, hogy vajon mi inspirálta a területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli minisztert. A posztja marad, de változatlanul nem igazán tud kibontakozni. Fejlesztések helyett momentán a fejlesztések leállítása van műsoron, uniós pénz pedig nincs, felhasználni a semmit nem túl megerőltető feladat. Ha be is tud ülni a Néppártba KDNP-s politikusként, arra kevés az esély, hogy a pártcsaládot sikerül Orbánnak irányítania. Ez akkor sem sikerült, amikor a Fideszt még nem toszták ki onnan önként, mostanra csak romlott a helyzet.

Propagandáéknál a tegnapi nap legviccesebb híre az Origón sült el. Az orosz McDonald’s-ról szóló hírecske azért mókás, mert ilyen üzleti modell nem létezik. Egy darab McDonald’s van, ami nem orosz. A cég kivonult az országból, helyette lett egy szintén szendvicseket és sültkrumplit kínáló hálózat, főként az orosz középosztály komfortérzetének fokozása érdekében, de attól ez még nem az, ami volt. A volt keleti blokk országaiban a gyorsétteremlánc a szabadság szimbóluma volt mindig is, valószínűleg ezért handabandáznak arról, hogy ez tulajdonképpen ugyanaz. Azt még csak meg is értem, hogy a putyini propaganda megpróbálja a sajátjainak eladni ezt a hazugságot, de azt már nehezebb megérteni, hogy miért fontos az Orbán-hívőket ezzel hülyíteni. Ha elhiszik, hogy a vezérük legfőbb szövetségesénél semmi nem változott, akkor azt is el fogják hinni, hogy nálunk is minden rendben van? Ha mekis sajtburgernek hívják a Vkuszno – i tocska szendvicsét, attól Kiskunhalason megnyugszanak az emberek?

Ha a burgertől nem is, de attól biztosan, hogy mindenféle elemzők elmagyarázzák a médiában, hogy már most aztán szinte megnyugodhatunk. Bár lesz infláció, sőt, magasabbra is emelkedik és lassan fog csökkenni, de a forint megúszta, mert a piacok beárazták (valamiért nagyon szeretik ezt a bolti szakkifejezést), hogy legfeljebb 3000 milliárd forintot bukik el az országnak a kormány, de az sem biztos. Ezért a forint mostanra megnyugszik, már nem várható 400 forint fölötti euro ár. Ezt én tegnap délelőtt olvastam – az elemzés egy napos volt -, az euro pedig éppen a 408-as árfolyamról rugaszkodott elfelé. Ma reggel pedig 405-ről indul. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az elemző nem tud elemzeni, biztosan tud, ez a szakmája. Ámazonban óránként történik valami olyan, ami eddig sosem, semmi nem úgy működik, ahogy eddig működni szokott. Új, ismeretlen helyzet van, a jövőbelátás nem csak a meteorológiában nem működik, hanem seholsem. Ott sem, ahol eddig igen. Ha az árfolyamot az uniós források elvesztése vagy el nem vesztése mozgatja, akkor viszont a befektetők tudnak valamit, amit mi, közönséges utcai prolik nem tudunk. Lehet, hogy ezentúl az árfolyamból kell majd következtetni arra, hogy sikerrel kuncsorog a kormány vagy sem?

Igaz, lehet tippelni egyéb hülyeségekből is. Például abból, hogy nemzeti inzultációt szerveznek nekünk nemtomhánymilliárdért. Már megint. Most arról kell megnyilatkozni Mariska néninek Csattogófityma-Alsón, hogy akarja-e ő, Mariska néni, aki már évek óta ki sem tette a lábát a portáról a nagyfaszú migránsoktól való rettegéstől inspirálva, hogy márpediglen jó-e neki a brüsszeli szankció, avagy nem jó. Az a kérdés, hogy mi van akkor, ha Mariska néni oda tippel, hogy nem jó az őneki, bármit is jelentsen a szankció. Ő azt eldönti a reklámújságokkal hergelt sparhelt mellett, autója a szomszédnak sincs, tehát az üzemanyagok áráról is van neki véleménye. Amúgy is tudja ő, hogy a rohadék Brüsszel tehet mindenről, főleg a csillagászati áramszámláról, pedig ő – Mariska néni – már a százas izzót is kicserélte nyolcvanasra, aztán kénytelen egész nap égetni, így is vakoskodik, a harminc éves hűtő ajtaját is kettő seprűnyéllel támasztja be az energiatakarékosság jegyében, a tévét is lecsavart hanggal brüngeti reggeltől estig, mert hallotta valahol, hogy úgy kevesebbet fogyaszt, a bojler csak félig van tele vízkővel, jóleszazmég, gáz eddig sem volt bevezetve, aztán mégis! Rohadék Brüsszel. Na, ha ettől sem adja oda Brüsszel nekünk a pénzt, akkor semmitől.

Addig is, ameddig ez bekövetkezik, vagyis ameddig küldik a pénzt Orbán Viktornak – ami azért a GDP-hez képest nem egy különösebben nagy rogyintás, mondta Simicskó István gazdasági szakértő -, Kocsis Máté elárult egy tuti spórolós tippet. Neki két nagy akváriuma volt, amiből egyet felszámolt. Ez az! Hogy ez nekem eddig nem jutott eszembe! Holnap veszek két kurvanagy akváriumot, holnapután az egyiket felszámolom. Máris megspóroltam egy évre való rezsiköltséget, az tuti. Sőt, ha ad a bank hitelt, veszek négy akváriumot, amiből hármat nem fogok használni. Az utcát is ki tudom világítani a megtakarításból! Csak tudnám, hogy hal kell-e bele.

Megyek is kideríteni ezeket a fontos információkat. Jó ébredezést, vidám napot kívánok mindenkinek! Éljen a Párt!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.