Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Biztosan én vagyok az indokolatlanul gyanakvó, de valamiért egy árva szót sem hiszek el ebből az egész jószándékból

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Na, nekünk aztán reszeltek! Megint. Titkosították Nyunyóka nénit, így tíz évig meg sem tudhatjuk, milyen információk alapján jutott arra a bölcs következtetésre, hogy hypóban kell mosni a tojást. Azt pedig eddig sem tudtuk, hol a faszban vannak a horror áron felvásárolt lélegeztetőgépek, hány darab érkezett tényszerűen, fizikailag az országba, kitől és mennyiért vettük, hány darab nem alkalmas arra a feladatra, amire vásárolták, kik és hány év letöltendőt kaptak az egész bizniszért, mikor van látogatás, lehet-e vinni bablevest. A kormány titkosítási-mániája nem változott, minden mást átír a szükség.

Hogypéldául: Parragh László csempeboltos szerint kurvára nincs abban semmi csodálatos, ha a munkaalapú társadalomban megugrik a munkanélküliség, hiszen recessziót tartunk, ilyenkor az a normális. Majd aztán gyorsan visszapattanunk, és élünk tovább szájról szájra boldogan és elégedetten. Már persze csak azok, akik éhen nem döglenek Európa húzómotorjának és vezérhajójának a gyomrában, a gépzaj hangjától kísérve. De nyugodtan szomjan is lehet pusztulni, már amennyiben arra vár a proletár, hogy a munkahelyen legalább egy csésze forró teát kaphat megfagyás ellen, mert nem fog kapni. Vagy talán fog kapni, ha jófej a munkáltatója, de nem kötelező adni. Azt a szabályt is törölték, valószínűleg még a reggeli seggtörléssel együtt.

Úgy fest, megint nagyon össze vagyunk barátkozva a lengyelekkel. Legalábbis a kormányok megint egymásra találtak, és majd a lengyel kormány jól meg fogja védeni Magyarországot, pontosabban az Orbán-kormányt. Aha, valószínűleg így lesz. Egészen addig, ameddig a lengyel pénzeket nem érinti a dolog, mert ott is várnak még erősen a támogatásokra. És addig, ameddig jövőre meg nem tartják a parlamenti választásokat, ahol – ha nem változik a jelenlegi állás – jó esély van arra, hogy Kaczynski kénytelen lesz elengedni a görcsösen markolászott kormányrudat. Ebben az esetben Donald Tusk tűnik esélyesnek a kormányalakításra, márpedig Orbán és Tusk viszonya sokmindennek nevezhető, de barátinak vagy eltársinak kicsit sem.

Ha valaki nagyon akar röhögni, feltétlenül olvasson bele a vezető pártlapba:

 Az Origo megkeresésére reagálva Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég Alapítvány jogi szakértője, a Közjogi Intézet igazgatója elmondta, hogy mi a véleménye Gyurcsányné „alternatív” kormányáról és annak tagjairól. (Origo)

Semmi extra, természetesen az árnyékkormányon rugózik a pártmédia. Jól is teszik, erősödik a vádlijuk. Azt tudjuk, mi az a Századvég, de mi lehet a Közjogi Intézet? Ilyet még véletlenül sem találtam sehol. Pedig kell lennie, ha ez a karakteres, minden tekintetben mérvadó jogász az igazgatója neki. Remélem, hallunk még majd erről a neves intézményről. Gyurcsánynéról – aki Gyurcsány Ferenc anyja, és tudomásom szerint már elhunyt, ám soha nem politizált – hallottunk már éppen eleget.

Állati! Azt találta ki ártunk és ormányunk, hogy ők csinálnak egy állatvédelmi alapítványt. Mi fogjuk fizetni – természetesen -, és ők a mi adónkból majd konferenciákat szerveznek, érzékenyítő kampányokat futtatnak és portált működtetnek. Az ötlet Semjén Zsolttól, a kóbor kutyák védőszentjétől származik – ő az, aki szerint jobb annak a kutyának, ha lelövik, mintha csavarogna -, Varga Judit lesz a kivitelező. Itt rohadjak meg, ha értem. Pontosabban attól tartok, hogy értem. Megint kell a suska valamelyik elvtársi körnek. Ha nem így lenne, a már évtizedek óta működő állatvédő alapítványokat és egyesületeket támogatnák, hiszen ők már bizonyítottak és nagyon is szükségük lenne a segítségre. Igaz, a menhelyek hasznos munkát végeznek és simán lehet ellenőrizni a gazdálkodásukat, mert ott az adományok összege, a számlák az állatorvostól, a tápok, gyógyszerek, tudni lehet – amelyik menhelynél ez nem nyilvános, azt el is kell felejteni -, hogy adott évben hány állat került be, hánynak lett gazdija, hány hullott el, hány van még mindig gondozás alatt. Lehetne forrást biztosítani az ivartalanításra és főként hatékonyan fel kellene lépni az állatkínzás és a szaporítótelepek ellen. Ezzel szemben egy ilyen humbug-pénzlenyúlós alapítványoknál ki a rabok f.a tudja azt ellenőrizni, hogy melyik haver mire kapott megbízást – széles a skála a szórólapoktól és kampányoktól a honlapszerkesztésig, konferenciák koordinálásáig -, és az miért került ötvenszer annyiba, mint kellett volna. Biztosan én vagyok az indokolatlanul gyanakvó, de valamiért egy kurva szót sem hiszek el ebből az egész jószándékból.

És akkor foci! Pénteken valakivel játszik a Fradi. Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője tegnap üzent a szurkolóknak. Hogyaszondja:

Kiemelte: nagyon bíznak abban, hogy a magyar szurkolók a lipcsei, majd hétfőn a budapesti találkozón – utóbbin 20.45 órától az Európa-bajnoki címvédő olaszokat látja vendégül Marco Rossi szövetségi kapitány csapata a Puskás Arénában – is sportszerűen drukkolnak, adott esetben nem ülnek fel a provokációnak, így az európai szövetség ellenőrei sem marasztalják el őket a viselkedésükért, az esetleges rendbontásért.
    Ellenkező esetben ugyanis hatályba lép az egymeccses, felfüggesztett zártkapus hazai mérkőzés, sőt, akár még arra is sor kerülhet, hogy egy időre visszatérnek a zártkapus találkozók. Kiemelte: a drukkerek csak és kizárólag saját csapatuk biztatásával foglalkozzanak, és mellőzzék az antiszemita, rasszista, kirekesztő molinókat, valamint rigmusokat. Annál is inkább, mert a szurkolók viselkedését a lelátókon sok ellenőr figyeli, akik mindent feljegyeznek – tette hozzá. (MTI)

Ungarische prevenció. Talán érdemes lenne a szurkolóknak is mindenféle tájékoztatókat gyártani, konferenciázni, ilyesmi. Lehetne mindjárt két alapítványt létrehozni, egyet az állatvédelem jegyében. Meg a másikat is. Micsoda nagyszerű dolog a sport, ha külön fel kell hívni a szurkolók figyelmét arra, hogy nem náci nagygyűlésen vannak, hanem meccsen. Pláne, hogy nem ám arról van szó, hogy antiszemitának, rasszistának, kirekesztőnek lenni okádék dolog, szokjanak le erről, hanem azért nem szabad csinálni – most, kivételesen. Amúgy bárhol és bármikor bátran, nyugodtan sőt, büszkén -, mert figyelik az ellenőrök, és bünti lesz belőle. Kellene még építeni vagy ötven stadiont, igazán megérné.

Putyin megint szórakoztatja a fél világot a baromságaival. Tegnap estére hirdették meg a produkcióját, amikor is szólani fog ő a nemzetéhez a televízión keresztül, ám ez a szólás elmaradt. Ha igaz, ma reggel aztán tényleg, de komolyan fog szólni. A magyar pártmédia már erősen várja a bejelentést, mert szerintük általános mozgósítás lesz, ami a háború hivatalos beismerésével egyenértékű. Ők már azt is tudni vélik, hogy tegnap rendes időben elhangzott az a bizonyos putyini monológ, de nem ment adásba, felvették, és majd ma reggel teszik közkinccsé. Én elhiszem, amit a magyar lakájmédia állít, elvégre ők vannak bekötve Moszkvához, már csak jobban tudják. Úgyhogy a szerda reggel a várakozás jegyében fog telni, de addig is főzök magamnak egy kávét, hátha nem idegesítem fel magam kellő módon. Jó ébredezést, lehetőleg kellemes napot kívánok mindenkinek. Mi majd hamarosan jövünk vissza a beszólással, ahogy szoktunk.