Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Jogszerűen, hivatalosan, szerződésekkel, ügyvédekkel, közjegyzőkkel körülbástyázva lopják el a milliárdokat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, vidám napot kívánok mindenkinek! Tegnap elbúcsúzott a világ Nagy-Britannia – és talán a fél világ – történelmének egy darabjától. Elsősorban nem a meghívott vendégek, államfők és hírességek miatt volt érdekes a búcsúszertartás, hanem az emberek miatt, akik órákon át vártak az út szélén, hogy utoljára inthessenek a királynőnek, virágot dobhassanak a koporsót szállító autó elé.

Az élet persze halad tovább, ahogy az mindig lenni szokott. A Süddeutsche Zeitung azon elmélkedik egy cikkében (melyet a Mandiner szemlézett), hogy nem lesz annyira jó az uniónak, ha unióellenes kormányok kerülnek hatalomra a tagállamokban. Szerintem sem lesz jó, mert már most sem az. Az főként hátborzongató, hogy a Kreml szóvivője dicsérgeti Magyarország különutasságát és arra célozgat, hogy jutalom vagy büntetés járhat az országnak (a kormánynak? Orbánnak), ha megfelelően vagy nem megfelelően viselkedik.

Arra a kérdésre, hogy a Kreml miként reagálhat, ha Magyarország feladja a „semleges” álláspontját az Oroszországot érintő szankciókkal szemben, Dmitrij Peszkov azt mondta: egyelőre erre nem tudnak válaszolni, minden azon múlik, hogy a gyakorlatban milyen változások mennek végbe. (Index)

Talán én reagálom túl, de egészen ijesztőnek találom, hogy már teljesen nyíltan kiterítik a lapjaikat. Magyarország – az aktuális kormányok – hagyományosan a rossz oldalt szokták választani. Úgy tűnik, ez most is így fog történni. Azért közben persze a fülvakargatáson túl a pénz is nagyon kellene a kormánynak, úgyhogy nem győznek mindenféle nagyesküket letenni azért, hogy hozzájussanak az uniós forrásokhoz. A bevezetendő intézkedések között van az is, hogy az alapítványokból ki kell gyomlálni a pártkatonákat. Már meg is érkezett Demeter Szilárd válasza arra a felvetésre, hogy le kell mondania a Magyar Kultúráért Alapítvány és a MOL-Új Európa Alapítvány kuratóriumi tagságáról. Miközben kedvesen diktátumnak nevezi a kormánynak az unió felé tett felajánlását, hősiesen kiáll a sziklaszilárd elvei mellett:

Szóval ha tényleg választanom kell az alapítványi státusaim és az orbánista elköteleződésem között, akkor természetesen maradok orbánista, a nemzeti oldal elkötelezett híve. Nincs az a brüsszeli grémium, sem az a pénz, ami felül tudná írni a szabad akaratomból meghozott döntéseimet. Ennyi.

Helyes! Nagyon bátor dolog, bár jelenleg nem ahhoz kell a bátorság, hogy valaki megvallja hívő orbánista voltát, hanem ahhoz, hogy szembe pisáljon a szélviharral. Azért majd érdemes lesz akkor is megkérdezni Demeter Szilárdot, amikor nem csak a kuratóriumi tagságért járó díjazás a kérdés (már amennyiben kap ilyet, és nem ingyen csinálja), hanem minden, amit a jelenlegi kormányfőnek köszönhet. Előfordul ám olyasmi, hogy igen hosszan kell várni, mire egy politikus ismét szalonképes lesz egy országban. Horthynak sem harminc évvel ezelőtt avattak szobrot, hanem most. És még az sem biztos, hogy tartós marad a kultusz.

Dobrev Klára bemutatta az árnyékkormány árnyékminisztereit. Nem akarom hosszasan tépni a számat, mert az sem vezet sehová. Mindössze a teljesen privát véleményemet fogalmazom meg akkor, amikor azt mondom: talán jobb lett volna, ha árnyékban maradnak. Ha válogat még egy kicsit, ha talál szakembereket. Tudom, a többi párt ennyit sem. Ők legalább megpróbálják. És tudom, akkor ki, ha ők nem. Mondjak jobbat. Nem tudok jobbat mondani, nem tudom, a többiek miért nem. Azt sem tudom, hogy fog-e működni a dolog a magyar körülmények között. Hogy van-e bármi, ami működhet. Egy ennyire kiépült, bebetonozott, mindenre kiterjedő, mindenhol jelen lévő diktatúrát hogyan és mivel lehet lebontani. Ha egyáltalán le lehet bontani. Vagy csak szétverni, elpusztítani lehet. Semjén Zsolt benyújtotta az éjjel azt a törvényjavaslatot, melynek értelmében az OLAF vizsgálatát NAV-os pénzügyőrök segítik majd. Hogy megtalálják az uniós pénzeket, melyek nem oda kerültek, ahová kellett volna. Szép. Csakhogy azokat a pénzeket nem maszkos alakok szokták ellopni az éj homályában. Jogszerűen, hivatalosan, szerződésekkel, ügyvédekkel, közjegyzőkkel körülbástyázva lopják el a milliárdokat. Nem bolti tolvajokat kell keresni, akik zsebre tettek két csomag rágót. Nem rablókat, akik fegyverrel vagy fegyvernek látszó tárggyal a pénz átadására kényszerítették a boltost. Azokat a magas poszton ülő politikusokat kell keresni, akik kiadták az utasítást, aláírták a szerződést, közreműködtek a rablásban, engedélyt adtak rá, engedelmeskedtek az utasításnak, félrenéztek, megcsinálták, engedték. Azokat kell megkeresni, akik a végén milliárdokból építettek egy húszezret sem érő csirkeólat, akik még annyit sem tettek meg, hogy legalább úgy tűnjön, mintha nem lopni akartak volna az első pillanattól kezdve. Azokat kell megkeresni, akik visszakapták, akik tovább osztották a pénzt, amiből végül látványosan nem lett semmi, amire az unió adta. Ehhez nem kellenek navosok. El kell indulni faluról falura, városról városra és megnézni a beruházásokat. Hadházy Ákos ezt csinálja. Minden nap. És talál olyat, amitől kinyílik az ember zsebében a szívlapát. Minden nap. Ez már régen nem piti tolvajok gyülekezete, hanem kiépült, olajozottan működő maffia. Itt már nincs értelme kutyákkal átvizsgálni az udvart, nem kell rátörni a budiajtót a bujkálóra. Időpontot kell kérni a titkárságtól, át kell jutni az őrbódékon és a testőrökön, a legfőbb ügyészen, a rendőrségen, a bíróságon. Vagy pedig fel kell adni az egészet, és a piti kis tolvajokat kell hajkurászni, akik két nyalóka árát csípték le a támogatásból, akik jogtalanul vették fel a nagyi nyugdíját, vagy akik éhségükben el akartak lopni két kiflit. A bűn az bűn, nem relativizálható. De a bűn nagyban is bűn, akkor is bűn, ha védett személy követi el. Ameddig vannak érinthetetlenek, addig a gazemberek mindig ott fognak csoportosulni, ahonnan a legtöbb pénz várható. Ez így működik.

Jó ébredezést, kellemes napot mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.