Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Azért kicsi és puha, hogy ne fájjon

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt, jó munkát, jó szurkolást kívánok mindenkinek! A nap címéért zajló non-stop versenyben nálam a következő versenyzők állhattak fel a dobogó összes fokára:

Brüsszeli bejelentés: 3000 ezer milliárd forint, Magyarországnak járó uniós forrást el akar venni az országtól az Európai Bizottság (Origo)

Döntött az Európai Bizottság, 7,5 milliárd euró elvonását javasolják hazánkkal szemben

Mráz Ágoston Sámuel szerint az uniós források visszatartásának brüsszeli kísérlete tehát elbukott, Magyarország megnyert egy brüsszeli csatát. (Magyar Nemzet)

Imádom Mráz Ágoston Sámuelt! Nyehehe. Ha neki győzelem 3 ezer milliárd forint elvesztése – konkrétan annyi, amennyit lenyúltak a magánnyugdíjakból -, akkor bele sem merek gondolni, mi lehet a pofáraesés. Azt is mondta Mráz Ágoston Sámuel, hogy:

Alighanem lépésről lépésre akarják az európai baloldallal elfogadtatni Brüsszelben, hogy nem találtak fogást a magyar kormányon.

Alighanem ez lehet. Azért kicsi és puha, hogy ne fájjon. De tényleg! A PestiSrácok biztosan nem értesültek még a világraszóló győzelemről, mert szerintük:

Két-három hónap múlva lesz végleges döntés Brüsszelben a kirablásunkról (frissítve)

Szóvalakkor győztünk, de ki akarnak rabolni minket. Vagy akkor győzünk, ha kirabolnak. Esetleg akkor rabolnak ki, ha győzünk. Majd még addig kitalálja Rogán és Habony, van idő minden nap valami mást hazudni. Az ország fele úgysem hiszi el, a másik fele bármit elhisz, az unió pedig leszarja. Az azonban biztos – ma is olvastam, tegnap is és egy éve is -, hogy ha Gyurcsány lenne kormányon, sokkal rosszabb lenne. Mindegy, mi van és még mi lesz, kétszer ilyen rossz lenne. Vagy kétszázszor. És az van – ezt is olvastam a pártmédia egyik kommentelőjétől -, hogy azért baszakszik velünk Brüsszel, mert már nincs pénzük. Az összeset odaadták Zelenszkíjnek. Nem csak azt, ami nekünk az ezeréves kereszténységünk és világmegvédésünk miatt jogosan jár, hanem azt is, ami a lengyeleknek jár. Szóval elköltötték a pénzünket, és ezt akarja most leplezni az unió mindenféle aljas vádaskodással és időhúzással. Hacsakúgynem.

Talán Orbán Viktor az egyetlen, aki nem szállt be a találgatásokba, hogy most akkor megnyerte ő a csatát, netán elveszítette. A kormányfő stratégiai nyugalomba merült, de annyira, hogy vasárnapi olvasnivalót ajánlgat. Ha így haladunk, ő lesz a következő Zseb-TV versmondó lánya, ami igen szórakoztató lenne. Valójában bármit csinálna, kevesebb kárt okozna, mint miniszterelnökként teszi.

Két ember van, aki biztosan állítja, Magyarország meg fogja kapni az uniós forrásokat. Az egyikük Donáth Anna, a másik Navracsics Tibor. Ez utóbbi azt is teljes meggyőződéssel állítja, hogy a bizottság elégedett lesz a vállalások megvalósításával. A magyar kormánynak november 19-ig kell teljesítenie a saját maga által vállalt változtatásokat, ebben Navracsics szerint nem lesz hiba, és a helyreállítási források is meg fognak nyílni a kormány számára, szóval egyáltalán nem kell senkinek sem aggódnia. Az Európai Ügyészséghez való csatlakozást pedig nem kérte a bizottság. Hát igen, azt nem is kérhette, mivel az önkéntes alapon működik. Arra pedig roppantul kíváncsi vagyok, hogy a 12 év alatt szisztematikusan leépített jogállam hogy a fenében lesz helyreállítva két rövid hónap alatt, a fékek és ellensúlyok mi módon kerülnek vissza a rendszerbe. Értem én, hogy majd Rogán Antal ellenőrzi Rogán Antalt, hogy véletlenül nem történik-e korrupció a környéken, olyat szokás csinálni ebben az országban. Emlékszem, a NAV is fél nap alatt ellenőrizte magát, és mindent a legnagyobb rendben talált. Az egyik teljesítendő feladat például, hogy a közalapítványokban nem lehetnek olyan kuratóriumi tagok, akiknek a pártszimpátiája közismert. Ez a nagytakarítás önmagában viccesnek ígérkezik, hiszen olyanokat kell kiszedni a kuratóriumokból, akik azért kerültek oda, amiért most ki kell kerülniük. Szijjártó Péter, Varga Judit, Lázár János, Navracsics Tibor, Demeter Szilárd, Lánczi András, Schmidt Mária, Áder János, Marjai János, Csepreghy Nándor, Szili Katalin, Orbán Balázs, Stumpf István, Trócsányi László, Lezsák Sándor, Bajkai István, Rétvári Bence. Csak hogy néhány nevet említsünk a kuratóriumok sokaságából, ahol (természetesen) az elnök emberei ülnek. Egyébként ha az összes vállalást teljesíti a magyar kormány november 19-ig, az annyit jelent, hogy következik egy értékelési szakasz az uniós szervek részéről, ha valamit nem találnak rendben, annak a kijavítását kérik, majd dönthetnek a pénz kifizetéséről, vagy további korrekciót kérhetnek. Egyszóval ebből idén már aligha lesz pénz. Márpedig a tél idén lesz, a fizetések és nyugdíjak most inflálódnak el, az önkormányzatok és a családok – de az egyedülállók is – most szorulnak segítségre.

A pedagógusok béremelése nem nagyon várhat, már amennyiben komolyan veszi magát a kormány. Ha ugyanabba a gimnáziumba szakos tanárt bruttó 203 ezer forintért, takarítót nettó 200 ezer forintért keresnek, akkor ez a helyzet szerintem nemhogy egy évig, egy percig sem tartható tovább. Tudom, hogy a baloldal, személyesen Dobrev Klára akadályozta meg a pedagógusok fizetésemelését, de változatlanul azt állítom, a magyar állam működését a magyar gazdaságnak kell finanszíroznia. Ha az unió pénze nélkül még a tanárainkat (ápolóinkat, mentőseinket, könyvtárosainkat, tűzoltóinkat, szociális munkásainkat, idősgondozóinkat, múzeumi dolgozóinkat) sem tudjuk megfizetni, akkor az állam csődöt mondott, nem működik. Igaz, eddig sem működött, csak mostmár letagadni sem lehet. Ennek azért van felelőse, és még véletlenül sem Dobrev Klára, nem a baloldal, nem a liberálisok és nem az ellenzékiek azok, hanem a miniszterek elnöke és mindenki, aki tevőlegesen közreműködött és közreműködik a rendszer működtetésében. Kevés lesz ám az alapítványok kuratóriumait megtisztítani a pártkatonáktól, az egész rezsimet ki kell dobni a picsába, és demokratikus jogállamot kell építeni helyette. Na, ez az, ami ennek a rezsimnek nem fog menni. Ha csak be nem jelentkeznek valamennyien egy nemátalakító műtétre, ahol gerincbeültetést is végeznek.

Veszem a kalapom és a búcsúmat. Jó reggelt, szép napot kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.