Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ameddig a miniszterelnök öccsével üzletelsz, neked semmi félnivalód nincs

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A minap megszólalt a guru. A fitnesz. A jól szituált megmondóember. Egy csilliárdos luxusautó belsejéből. Vezetés közben. Az az ember, aki nem fideszes, ezt fontosnak tartja leszögezni. Az az ember, akiről most derült ki frissen, hogy a bolthálózata horvátországi üzletét bizonyos Orbán Áron üzemelteti. Nem egy akármilyen Orbán Áron, hanem Magyarország 13. éve kétharmaddal kormányzó miniszterelnökének öccse. Jön ez az ember és két indexelés között a luxusautójából bizonygatja, esküdözik, hogy neki semmi, de semmi köze a Fideszhez, tehát azon belül a Fideszt működtető Orbán-klánhoz se lehet. Rossz az, aki rosszra gondol. Jött ez az ember, és megszakértette két piros lámpa között, hogy az Európai Unió egy fos, és lábon lőtte magát azzal, hogy szankciókat vetett ki Oroszországra. Nemhogy lábon lőtte magát, hanem egyenesen leamputálta a saját lábait, és most ömlik a vér belőle, gyakorlatilag el fog vérezni. Mármint az Európai Unió. Meg a Brüsszel. Ja. Mintha az Origót olvasnád, vagy Szijjártót hallgatnád, vagy az M1-et néznéd.

Tehát megtudtuk, hogy szart érdekli a nemzet önjelölt dietetikusát, a mi örök és megismételhetetlen Schobert Norbertünket az orosz-ukrán konfliktus, amikor az egyik sem uniós tagország. Mi meg azok vagyunk, ugye. Úgyhogy – mondja a guru – a döntéshozók (nem ezek, hanem azok) nézzenek tükörbe, mert itt tavaszra mind meg fogunk halni. Oké. Hatalmas boldogság, hogy a NER valósághajlítói közé beállt egy új, önjelölt megmondóember, egy szakértő, egy gazdasági és politikai elemző, és elszavalta a tutit. Hogy mi miért van, és mi miért lesz. Egy biztos: Orbán (nem az üzlettárs, hanem a miniszterelnök) természetesen nem felelős ezért, szegény nem tehet semmiről, különben is 12 évig habzsidőzsi volt, mit tehetne, ha a rögvalóság sötétre fordult. Nos, köszönjük a felvilágosító videót, én személy szerint nagyon aggódom azért, hogy nehogy a Norbi Update nevű biznisz tönkre menjen, mert akkor itt emberek ezrei fognak a dagadtságba belehalni. Mert ha Schobert Norbert nem lenne, akkor itt csak elhízott emberek futkosnának, és többet költene mindenki a szar gyógyszerekre – amelyek egyébként semmit nem érnek -, mint az ő diétás kakaós csigájára. (Egyszer ettem egy ilyet, állítom, hogy aki kóstolta, az inkább meghízik, mint hogy ilyen szart még egyszer a szájába vegyen).

Megpróbálom a lehetetlent. Mármint Schobertnek és a hozzá hasonló intellektuális és erkölcsi magasleseknek elmagyarázni ezredszer is azt, ami éppen körülöttünk zajlik. Láthatóan, hallhatóan, tapinthatóan nem értik. Nem az USA, nem az Európai Unió, nem Brüsszel, de még csak Soros Gyuri bácsi magánhadserege sem támadta meg Oroszországot. Vlagyimir Putyin a támadó. Ő az, aki február végén egy szuverén államot fegyveres hadsereggel lerohant. Pontosabban csak szerette volna, de ez nem jött össze. Olyannyira nem, hogy a hírek alapján az ukrán hadsereg jelen pillanatban éppen az orosz katonák seggét rugdalva kergeti ki Vlagyimirt Kelet-Ukrajnából. Azok az európai országok, akik eddig gázt, olajat vásároltak a monopolhelyzetben lévő Putyintól, most összefogtak és azt mondták, köszi, nem kell a vérrel áztatott nyersanyagod, dugd fel magadnak. Majd megoldjuk másképpen. Jelen pillanatban ez zajlik, függetlenedik mindenki az orosz energiától, ahogy tud. Ennek ára van, és ezt sajnos meg kell fizetnie mindenkinek. Ha tetszik, ha nem. Ezek a szankciók arra valók, hogy például a gázból származó bevételéből Putyin ne tudja finanszírozni a háborúját. A fegyvereket azért küldik az országok – kivéve persze a Schobert Norbert üzlettársának bátyja által foglyul ejtett Magyarországot -, hogy meg tudják védeni magukat, és fel tudják venni a harcot a háborús bűnössel. Másképpen nem működik. Pont.

Ezt szerintem mindenki érti, csak az nem, aki nem akarja, és/vagy Orbán médiáján keresztül tájékozódik, illetve Orbán kegyétől függ a tyúkszaros egzisztenciája, stb. Arról, hogy ez minket jobban odabasz a falhoz, mint a többi, jellemzően tőlünk nyugatabbra lévő országot, arról KIZÁRÓLAG az Orbán nevű Viktort és sleppjét terheli a felelősség, senki mást. Pontosan tudta, hogy mi következik, ennek ellenére kirázta a kasszát, mint Holle anyó a dunyhát, ennek ellenére inkább szavazatokat vásárolt magának, hogy megnyerje a választásokat, ráadásul azzal a gyalázatos hazugsággal, hogy a baloldal elvenné a rezsicsökkentést. Na most itt vagyunk, tisztelt Schobert Norbert. Nem a baloldal, nem Brüsszel, hanem Orbán vonta vissza az egyébként is fenntarthatatlan rezsifaszságát. És ha nem lenne idestova több mint egy évtizede az elsőszámú közellenség Brüsszel, akkor most szerintem nem is kellene annyira fosni amiatt, hogy mi lesz, mert segítenének. Ezzel szemben ez az alak most sem arra törekszik, hogy megkapjuk az uniós forrásokat, hanem most is brutális hangerőn tolja a mocskos Brüsszel lemezt.

Szerintem megbocsáthatatlan bűn, amit művel. Normális, egészséges ember ilyet nem tesz. Nemrég még a Covid-járvány okozta válság miatt kényszerült térdre a fél világ. Hozzáteszem, ahol tudtak, segítettek az embereken és vállalkozásokon, egyedül itt nem. Arra sem számított senki, azt is lábon hordta ki magyar vállalkozók többsége. Most itt van egy másik válság, amikor szintén nem segít a kormány. Megvan? Úgyhogy Schobert úr nyugodjon meg, nem Brüsszel lőtte lábon magát, hanem az üzlettársa bátyja hiszi azt, hogy ő szarta a spanyolt viaszt. Az, hogy ilyen állapotban van a magyar gazdaság, az egyedül Schobert Norbert Orbán Áron nevű üzlettársa Orbán Viktor nevű testvérének és az ő 13. éve tartó kétharmados korrupt kormányzásának eredménye. Semmi és senki másé. Ha valakinek fel lehet róni azt, hogy erről a fostengerről tehet, az kizárólag az Orbán nevű ember.

De te ne aggódj! Ameddig Orbán Áronnal üzletelsz, neked semmi, de semmi félnivalód nincs. Legfeljebb ne menj ablak közelébe, mert mostanában onnan divat lett kiesni. A többi vállalkozó meg kénytelen lesz megoldani, mert ahogy eddig, ezután sem számíthat a magyar kormány segítségére. Majd lesz valahogy. Különben sem most kéne rinyálni, hanem már jóval korábban kellett volna. Mi is megmondtuk, hogy jön a szarcunami, ki lettünk röhögve. Hát itt van. Fel lehet venni a mentőmellényeket, hajrá! Kinek mit intézett a kormánya. Nekünk ezt.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.