Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem arról volt szó, hogy Párizsban, Madridban és Berlinben fognak halálra fagyni az emberek éhenhalás közben, de mi itt meg vagyunk védve kormányzatilag?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Az a nagyszerű hír mára, hogy szombat van, de még itt sem értünk az örömök végére, mert holnap vasárnap lesz. Nekem speciel holnap is dolgoznom kell, úgy fest, ma is itt vagyok, de jó pihenést kívánok mindenkinek, akinek van lehetősége lazítani egy kicsit. Tegnap találtam egy tegnapelőtti hírt az Origón, azóta is a hatása alatt vagyok. Manyika néni, aki az összes cikket írja arrafelé, fel vala háborodva erősen. Merthogy a Fradi győzött valakivel szemben egy mérkőzésen, és a balliberális média nem tört ki általános ünneplésben. Én mondjuk azt sem tudtam, hogy alapvetően politikai-közéleti portáloknak kötelező beszámolni a focimeccsekről, és ezért váratlanul ért a dolog, hogy aki nem írt erről lelkesen és sokat – tételesen fel is vannak sorolva a bűnösök -, az hazafiatlan. Vagy ilyesmi. Bár sem balliberális, sem sajtó nem vagyunk, pótolni óhajtom a vészes mulasztást, és ide pakolom nemzeti büszkeségeinket:

Facebook/Szijjártó Péter

A kép előterében ácsorgó pasas Sztanyiszlav Szalamovics Csercseszov, ő az edző. Direkt megkerestem, bár rendes hazafiak biztosan fejből tudják, én nem vagyok rendes hazafi, a foci pedig soha nem érdekelt. Azt nem tudom, hogy a csapat játékosai már a rengeteg közpénzből működő utánpótlásképzés eredményei vagy sem, de nagyon gratulálok nekik a győzelemhez.

Orbán Viktort pénteken erősen kitüntették Szerbiában a Szerb Köztársaság Érdemrendje kitüntetéssel, mégpedig a két ország együttműködésének, kapcsolatainak fejlesztése érdekében nyújtott szolgálataiért. Ünnepi beszédet is mondott a főni, fene tudja miért, de megint a szankciók jutottak eszébe neki.

„Könnyű szankciós politikát csinálni Párizsból, Brüsszelből, Madridból, de talán még Berlinből is” – fogalmazott, hozzátéve: „mi azonban a szankcionált országhoz, Oroszországhoz közelebb vagyunk”.
    Úgy vélte, aki közelebb van, „mindig többet is szenved”, ezért semmi meglepő nincs abban, ha a magyar nézőpont radikálisan eltér a brüsszelitől. Ráadásul szankciót az erős szokott kivetni a gyengébbel szemben, de most „mi, európaiak, akik energetikai törpék vagyunk, vetünk ki szankciót egy energetikai óriással szemben”, ami teljesen szokatlan jelenség a történelemben – magyarázta.
    A kormányfő hangsúlyozta: „nekünk nagyon komoly károkat okoznak ezek a szankciók, ezek nekünk rosszak, fájdalmasak, rengeteg pénzbe kerülnek, és azzal fenyegetnek, hogy a sikereink egy tekintélyes részét, amit az elmúlt tíz évben elértünk, felemésztik”. Ugyanis azzal, hogy az energia ára az égbe szökött, „a külkereskedelmi mérlegünk elromlik”, és akkor „elromlik a fizetési mérleg is” – mutatott rá. (MTI)

No, hogy akkor el kellene magyarázni, mi a köze a földrajzi távolságnak a szankciókhoz. A gazdaság méterre működik? Akkor a többi ország, amelyik szintén határos Ukrajnával, miért nem vinnyog ennyit? Nekik nem fáj? Nem arról volt szó, hogy Párizsban, Madridban és Berlinben fognak halálra fagyni az emberek éhenhalás közben, de mi itt meg vagyunk védve kormányzatilag? Eddig azt ugatta a propaganda. Változás van? Ehhez képest most derül ki, hogy nekik ott könnyű? Ugye nem a szankciókra próbálja kenni Orbán azt a gazdasági helyzetet, melyben egyre nyilvánvalóbban van az ország? 12 év teljhatalom után kicsit mókás ötlet lenne. Arról pedig most hallok először, hogy szankciót az erős szokott kivetni a gyengével szemben. Arról pláne most hallok először, hogy Oroszország óriás, Európa törpe. Ez valami Orbán-féle merjünk kicsik lenni? Azt pedig már észrevettük, hogy a kormány közelebb van Moszkvához mint Brüsszelhez, ezt mondani sem kellett volna. És itt még be sem fejezte, mert:

  Az Európai Parlament csütörtökön elfogadott, Magyarországról szóló jelentéséről a miniszterelnök kérdésre azt mondta: „csak azért nem nevetünk rajta, mert már unjuk; ez egy unalmas vicc, harmadszor vagy negyedszer csinálják, hogy elfogadnak az Európai Parlamentben Magyarországot elítélő határozatot”.
    Megjegyezte: „először még azt hittük, hogy ennek van jelentősége, de most már csak viccnek tekintjük”.
    Kifejtette: „az európai baloldal elfoglalta az Európai Parlamentet”, és „a mi egykori pártszövetségünk”, az Európai Néppárt is folyamatosan balra csúszik. A szavazati arányok pontosan mutatják ezt: a jobboldali pártok Magyarország mellett szavaztak, a baloldali pártok meg ellene – magyarázta.
    Úgy látja, itt nem objektív ítéletalkotásról, hanem pártpolitikai támadásról van szó, amely nem az első Magyarország ellen. „Az elfogadott dokumentum színvonalát pedig egyszerűen csak politikai propagandának vagy pamfletnek minősítjük” – mondta.
    A miniszterelnök közölte: Magyarországon választások szoktak lenni, kialakul egy parlamenti többség, és ha a többség jobboldali, akkor az nem tetszik a baloldalnak, és „akkor intifádákat rendeznek az Európai Parlamentben”.

Vicces? Tetszünk rajta röhögni? Azt én jól értem, ha Magyarországon a fideszes parlamenti többség akar valamit, az szentírás, ha az EP többsége akar valamit, de ez nem egyezik Orbán akaratával, akkor az elnyomás és rohaggyanakismeg? Most szólok, nem csak baloldaliak szavaztak ám az Orbán-kormány elítélése mellett. Az pedig minimum elgondolkodtató, hogy az unió történetében soha, egyetlen egy esetben sem hoztak még ilyen határozatot. Tehát senki mást, csak és kizárólag az Orbán-kormányt támadja az EP, ugye? Tényleg nem tudom, ezt elhiszik-e a fideszes hívek. Ha igen, elég szomorú. Szar lehet abban a tudatban élni, hogy egy 2-2,5 milliós szekta fogja megmondani 450 millió embernek, hogy merre van az előre.

Viszonylag ritkán szoktam felbaszni magam egy cikk bevezetőjén, de most sikerült.

Az Európai Bizottságnak néhány hónap alatt sikerült elérnie, amit a magyar ellenzéknek 12 év alatt sem: most először olyan törvénymódosításokra készül a kormány, melyek akár keretek közé szoríthatnák a korrupció lehetőségét. (HVG)

Ez azért nagyon finoman fogalmazva is igazságtalan. Egyrészt az ellenzék és a jelenlegi ellenzéki pártok a végtelenben sem találkoznak. Másrészt személyesen az unió volt az, aki tevőlegesen, tényszerűen és bizonyíthatóan közreműködött Orbán rendszerének kiépítésében. Hogyan tudna a magyar ellenzék – én, a szomszédom, azok, akik most ezeket a sorokat olvassák, azok, akik soha életükben nem olvastak és nem is szándékoznak olvasni minket, ám teljes szívből gyűlölik a rezsimet, és minden tőlük telhetőt megtettek a leváltása érdekében – megküzdeni Orbánnal, a rendszerrel, az unióval és nem utolsó sorban azokkal a milliárdokkal, melyek nélkül Orbán ma a felcsúti sportpályán nyírná a füvet, jó esetben falusi tyúkperekben vitézkedne? Ha felelősöket keresünk, a magyar társadalom, az ellenzék és az ellenzéki pártok mellett (mert nem akarom a saját felelősségünket sem eltagadni egy percig sem) csak nem ártana tudomásul venni azt, hogy az Európai Unió, az Európai Parlament, név szerint Angela Merkel és a számolatlanul érkező fejlesztési források, az ezzel párhuzamosan szorgosan félrenéző uniós politikusok nélkül nem fejlődött volna többszörösen áttétes daganattá a szemölcs. Ha nem baj, én akkor sem fogom szentté avatni az uniós politikusokat, ha sikerül megszabadulni ebből a szarveremből. Most nem tesznek mást, mint igyekeznek a saját ordas hibájukat jóvátenni. Ezért nem sűrűn jár Nobel-díj. Az kétségtelen, hogy alaposan meglopta a NER az uniós adófizetőket, de azért az is tény, hogy a magyar társadalom sokkal súlyosabb árat fizet. Generációk mentek tönkre akkor is, ha mindent megtettek azért, hogy ne így legyen.

Na, megint nem sikerült vidámra a jóreggelt, be is fejezem, mielőtt tovább rontanék a közhangulaton. Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.