Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Más az elismerő okleveleket gyűjti, mi az ilyen és hasonló szégyenfoltokat varrjuk a lyukas gatyánkra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem kellett sokáig keresgélnem azt a Rogán-Habony páros által kiizzadt szlogent, amit most végre sikerült – ha nagy erőfeszítések árán is -, de végre megcsinálni. 

Állítsuk meg Brüsszelt!

Jelentem: megállt. Lassan ki lehet szállni, lassan vége a bliccelésnek. Az ajtók kinyíltak, ha nem tetszenek a szabályok, akkor agyő! Ha marha nehezen is, de végül összejött. Megállította a félisten. Bocsánat, a ketrecharcos, aki a fél életét izzadságszagú öltözőkben töltötte, miközben volt katona, és majdnem világklasszis focista. De csak majdnem. Aztán lett belőle libernyákcipelő kisiparos, aki fénykorában akár két-három ilyen kártevőt is elvitt a hátán, ha kellett. Történt aztán, hogy megint összeült az Európai Parlament Strasbourgban és megint értékelte a magyar jogállamisági helyzetet. Mármint azt, amit már négy éve a hetes cikkely elindítása óta már értékelt (Sargentini-jelentés), meg még azelőtt is értékelt (Tavares-jelentés), nevezetesen, hogy mi a fasz van a jogállamisággal, meg a korrupcióval, meg a rendszerszintű lopással, továbbá a civilek cseszegetésével, a média leuralásával, meg minden olyan geciskedéssel, ami nálunk már hungarikumnak tekinthető, csak még nem terjesztették fel a kiváló áruk fórumára. Mondjuk a törv. védve (értsd: törvény által védve) már megvan, mint anno az üveges Coca-Cola címkéjén.

Na szóval azt a jogállamisági mechanizmust, amit a Varga Judit nevű, sötétben mosogató, a haját folyamatosan karbantartó influenszer-amazon nem tud értelmezni. De szar lehet neki. Pedig nem annyira bonyolult. A lényege az, hogy ami pénzt kapunk az ország felzárkóztatására, azt nem ellopni kell, és átjátszani az Orbán-klánnak, hanem egész egyszerűen arra kell költeni, amire adják. Tehát az nem a szőrös kerti törpe bevétele, hanem az országé. Nem Mészárosé, Garancsié, Szíjjé, Tiborczé és még a franc tudja, hány ilyen stróman oligarcha van, akiknek a segedelmével ezek a pénzek eltűnnek, hanem az önkormányzatoké, közintézményeké, azaz egyáltalán nem utolsó sorban az ország lakóié. Szégyentelenül egyszerű ez, még csak nem is kell hozzá jogi egyetemet végezni, pláne nem kell több diplomát megszerezni, mert ezt egy alsó tagozatos iskolás is megértené, ha elmagyaráznánk neki. Ezzel szemben az ország bizonyítottan közel hárommillió lakosa úgy érzi, hogy ez a pénz alanyi jogon jár nekünk, mármint nekik, azon belül pedig a szűkebb sleppnek, és fel van háborodva, hogy mi az, hogy ezt nem adják oda?! Az a geci Brüsszel, az! Akkor idézném a nagy géniuszt:

Magyarországnak nem kell megijednie, nincs rászorulva senkinek a pénzére, megáll a saját lábán, ha nem áramolnának ezek az összegek, akkor is sikeresek lennénk. (2017 decembere)

Hoppáré. Hát most nem fognak áramolni, nagyon úgy fest a dolog. Hogy a focihasonlatoknál maradjunk: addig cselezett a száguldó felcsúti DNS-ünk, hogy saját magát is kicselezte. A nagy szólamok, a pökhendiség, a méretes arc. Most meg letolt gatyával állunk a válság előtt, Vlagyimir pedig valamiért leszarja a hasznos idiótának nézett Viktorovicsot. Pedig nem is olyan rég, ha jól emlékszem még a Gazprommal akarta megvetetni magának az RTL Klubot, mert ő soha nem vetemedne arra, hogy elhallgattasson másokat. Úgy látszik, a nagy tesó leszarja a szőröst, akivel akkora szerelemben voltak, hogy csak na. Ehhez képest most éppen azon agyal, hogyan tovább, mert az is elszámolta magát a háborús játékával, nagyon úgy tűnik, hogy fordult a széljárás. Olyan értelemben, hogy nem sikerült a villámgyorsra tervezett különleges katonai hadművelet, mi több, az is lehet, hogy a végén neki kell majd védekeznie és fegyverletételről tárgyalnia az ukránokkal. Sebaj, majd legközelebb, Vlagyimir! Ne bánkódj! Ha annyira nácitalanítani szeretnél, akkor ahhoz nem kell lerohanni egy szuverén országot, elég a saját szádba dugni a fegyver csövét, és meghúzni a ravaszt, oszt’ jónapot. Máris egy főnácival kevesebb rontaná a levegőt, és nagyon sok emberélet megmenekülne, ha távoznál a földi paradicsomból.

De visszakanyarodva az eredeti mondandómhoz: Orbánnak most lett volna lehetősége kiosztani a kokikat, amiket beígért, meg odacsapni az asztalra, és harcolni, küzdeni az elveiért és a szuverenitásunkért, meg a függetlenségünkért, meg mindenért, ami miatt 13 éve megállás nélkül hőbörög. De nem. Nem ment el a döntőre. Nem hívták meg. Nagy duma, szó se róla. A sok kokainozó gazember elfelejtett meghívót küldeni a magyar harcosnak, viszont ott volt, és képviselt minket nemzetünk egyik legnagyobb büszkesége és fenegyereke, Deutsch Tamás. Ő vállalta magára az EP-ben, hogy beáll a sorba, és miután Szájer József lecsúszott az ereszcsatornán, azaz kiesett a pixisből, ezúttal rá hárult a hálátlan feladat, hogy a kábszeres gazembereket kioktassa. Köszönjük, Tamás! Száz szónak és a több órás vitának is egy a vége, mindannyiunk szól, és ha tetszik, ha nem, a mi kollektív szégyenünk: megszavazták az Európai Parlament képviselői azt a jelentést, amely megállapítja, hogy Magyarország folyamatosan távolodik az Európai Unió alapértékeitől, és a teljes értékű demokrácia helyett 2022-re már inkább a „választási autokácia” jelző illik rá.

Tehát most már papírunk is van róla, minden korábbinál súlyosabb papírunk. Más az okleveleket gyűjti a dicsőség falára, mi az ilyen és ehhez hasonló szégyenfoltokat varrjuk a lyukas gatyánkra. Akkor is, ha jogi következménye nincs, hatalmas politikai szégyen. Jól van ez így. Köszönjük, Orbán, hogy 13 év alatt csak sikerült elérni, hogy a demokratikusan megválasztott Európai Parlament az országot egy utolsó bolti tolvajként azonosítja. Ez a te érdemed. Tényleg mi a faszt hitt ez a csávó? Meddig nézheti hülyének Európát? Már így is sokkal több évig lophatott következmények nélkül, mint amennyi beleférhetett volna, itt lesz az ideje az elszámolásnak. Fájdalmas lesz, nem annyira neki, mint amennyire nekünk, mert a végén úgyis rajtunk csattan az ostor. És akkor felkészül a vasárnapi bizottsági döntés, ami egy brutális összeg megvonását jelentheti. Főleg ennek a jelentésnek a 74%-os támogatottsága után.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.