Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Rezsi(m)sirató

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az oroszok – mérvadó elemzők szerint – rendesen pofára estek Ukrajnában. Sokan fűbe is harapnak közülük. Eleddig több mint ötvenezren.

„Oroszok” alatt főként a csecsenek, burjátok, ujgurok, dagesztániak, tuvaiak és más kisebbségek értendők. Véletlen lenne?!…

*

„Este van, este van, kiki nyúgalomba!” 

Én is átcsoportosítom erőimet.

(Nem visszavonulás, nem megfutamodás. Veszteségeim sincsenek!)

*

Azt még vágom, hogy 13 éve a tuggyukkik folyton megtámadják Magyarországot (ámde a mi uccaiharcosunk minden esetben, halálmegvető bátorsággal megvéd bennünket).

No de hogy 1945-ben és 1956-ban konkrétan Ukrajna támadott és igázott le minket, ez még nekem is új hír volt. Köszönet érte a kormány történészeinek!… 

*

Olyannyira felpörgött a keresztényellenesség a Nyugaton, hogy sorra bontják le a templomokat. A németek megfagynak (a nyári verőn), faxon kommunikálnak és még wifijük sincs. Közeleg a vég: hamarosan összeomlik Ukrajna. Az EU-s szankciók miatt szárnyal az infláció. Gazemberekkel és kokainon élőkkel kell tárgyalnunk Brüsszelben. 

Négyszer olyan szabadnak érzik magukat a magyarok, mint a németek. Európában sehol sem annyira függetlenek a bíróságok, mint minálunk. Ha úgy emelkedik a minimálbér, mint eddig, hamarosan utol fogjuk érni az osztrák életszínvonalat. Magyarországon lesz áram és gáz, másutt nem, merthogy kifogytak az energiából. Nem megszorítás van, hanem sikeres válságkezelési program. Válságkezelésben világbajnokok vagyunk. 

Faxom kivan az ilyen „hírektől”!

*

Jelezni kívánom, hogy a politikusok és a hozzájuk kapcsolódó egyéb állatfajok nem KRESZ-táblák, hogy hinni kelljen nekik.

*

Az egyes külhoni egészségügyi miniszterek túlsúlyán gyakorta humorizáló Fidesz bezzeg csupa súlytalan alakkal büszkélkedhet!

Úgymint Németh Szilárd, Kósa Lajos, Semjén Zsolt, L.Simon László, Palkovics László, Kövér Zászló – és persze elsősorban a vágósúlytól egyre távolodó Legfőbb Zabúr.

Az egészségügyi miniszterünk pedig már annyira kifogyott a világból, hogy nincs is!…

*

A szegediek nem engedték lezáratni a fél várost, csak mert a diktinek arrafelé szottyant a kedve. Pestig hátráltatták őkelmét.

Terézvárosban bevezették a menstruációs szabadságot.

A főváros vezetése bepótol a rezsibe a támogatásra szorulóknak.

Néhelyütt nem adják oda a vízműveket, hiába akarja magáénak a vízfejű kormány.

Isten magyarföldi helytartója már csak tucatnyi testőre szoros gyűrűjében mer kilépni golyó- és bombabiztos miautónkból, mint legutóbb Kötcsén is.

Ellenállni sokhelyütt, sokféleképpen lehet!…

*

A főkolompos kebelbarátjának lenni ma érdem és kitüntetés. Amíg az „ellenzék” tovább töketlenkedik a Kacérgiliszta utcában, ez így is marad.

*

A mi Kormányunk igenis kétharmados!

A különféle adók és a – saját és pereputtyi – tulajdonlások révén jövedelmed több mint kétharmadát elzabrálja.

Nagyobb baj, hogy ez mind nem elég neki. Mindenedet akarja. Egész hazádat, házadat és bennük Téged és Családodat is!…

*

Ami a kilátásainkat illeti, nagy a verseny a „Ki tud kisebb kilátót építeni a legdrágábban?” kategóriában. 

„Gyurcsányék” 2009-es, bodrogkeresztúri, 40 cm-es, körpanorámás kilátótornyára (40 milliót kóstált) fennáll már a méltó válasz. Egy 25 cm-es, balatoni nézdelődő. Mivel semmi többet nem tudni róla, csak egy videóval igazolhatom a megtörténtét. (Gosztonyi Kálmán felvétele)

De az én igazi kedvenceim a kilátóként megépített buszvárók. Arra adott pénzt az EU, na! Fel lehet rájuk mászni, és onnan lesni mikó gyün má’ a zótobusz.

*

Mi köti össze az évente Kötcsén gyülekezőket?

Mindannyian odavannak A nagy zsozsó-ért. 

(A 2004-es amerikai bűnügyi vígjátékra gondolok, nyilvánvalóan.)

*

Minek nevezzem burzsoázsiánk tízmilliós órákkal, karkötőkkel, táskákkal flangáló, arcátlan asszonyait? A vargajuditokat, tóthgabikat, ex-rogánnékat, várkonyiandikat?

Demográciáknak?

*

Kötcse első írásos említése nálam Költcse volt. Ami nemhivatalos, persze. 1848. decemberében történt, Debrecen városában. Hidegen fújtak a szelek már akkoriban is. Akkor még nem tudtam, hogy Soros György ügynöke vagyok, 

Itt a nyilam! mire költcsem? 

Kis árnyékszék áll előttem,

Belelövöm bársonyába,

Hogy csak ugy porzik kínjába’.

Éljen,

Éljen a köztársaság!” –  szólt a szöveg.

*

Egy fideszesnek minden „kormanypárti” vicc új. Akkor is ha szakálla van, tender. 

Bocsi, kender.

*

Sétálok az utcán, hát szembejön velem a feleségem, egy jóvágású pasival karöltve.

Meg kellett állapítsam: koromhoz képest még mindig tök jól nézek ki!…

*

Ritka vagyok mint az éjféli harangszó.

*

Átázott a cipőm. 

Vajh’ ki sír benne?

*

Az utóbbi hónapokban a fb-on érkezett megkeresések és üzenetek egy jelentős része a következőképpen osztályozható:

– „Kűggyé pézt!!!” típusú üzenetek, mer’ nagyon teccek, és lefogyott a számlája, nem tud felhívni, hogy ezt bővebben kifejthesse.

– „Kűggyé pézt!!!” típusú üzenetek, mer’ gyógyszerre kéne.

– „Kűggyé pézt!!!” típusú üzenetek, mer’ csak!

– Azonnali randit kér, mert máris odavan értem. Egyik gyerekével a karján érkezne, a másik a saját lábán járna. Napok óta éheznek, kérné hogy vásároljak be neki. Minimum 20 rongyba fájna.

– Felhív, azonnali randit akar, hogy vehessek neki egy 400 000 Ft.-os iPhone-t részletre, mer’ véletlenül éppen ellopta a telóját valaki. Nem tud min felhívni – mondja a telefonba.

– Ukrajnai menekült szépség, a húszas éveiben. Nem tud vacsorázni velem, mert nincs egy szál ruhája sem, amit felvehetne. Nemzeti ünnep ide vagy oda, van az a pláza, ahol előbb vehetnék neki pár göncöt!

-Kirívóan kedvező, alig 2 % kamatozású hitelt ígér, akár több tízmilló Ft-ot, akár 30 év visszafizetési határidővel. (Hol leszek én már akkor?!… ) Csak némi ügykezelési díjat kellene előbb átutalnom…

– Mesés örökség várományosa vagyok, valamely bank megbízásából, annak magas beosztású vezetőjeként ír nekem. 

– Mesés örökség várományosa vagyok, közvetlenül a haldokló nyanya ír nekem, panaszkodva hogy már csak órái vannak hátra és nincs akire hagyja a hatalmas vagyonát.

– Ifjú, csinos Hölgy, aki bennem látja álmai hercegét némi szóváltást követően. Arra kér rögvest, hogy a WhatsAppon folytassuk az ismerkedést mindenképpen.

– Ifjú, csinos Hölgy, aki ránézésre megtalálta bennem élete férfiját. Arra kér adathalászó üzenetében, hogy a gmail-fiókjába küldjek emailt, kizárólag. Előbb igazán ránézhetne a profilomra!

– Ifjú, csinos Hölgy, aki küld egy linket. Tuti, hogy pornóoldalra irányít!

– Örömlány, aki a távolság miatt élő vagy előre felvett videókkal, fotókkal szórakoztatna.

– Szexchatet szeretne.

– Szexchatet szeretne, tabuk nélkül. Utána nyomtalanul eltűnik a net homályában. De legalább ingyért volt!

-Országgyűlési képviselőjelölt szeretné, hogy rá szavazzak. Mert ő aztán tényleg legény (vagy leány) lesz a gáton!…

– Véletlenül jelölt be.

– Ismeretlen céllal jelölt be a világ legtávolabbi sarkából. A jelölések nagy száma és a vírusveszély miatt ezeket megnyitás nélkül törlöm.

Ha Neked van a fentiektől eltérő tapasztalatod, tőmondatokban jelezd. Egy magányos léleknek minden vicc új!…

*

Azért haltak meg olyan sokan a jövő-menő vírusok által, mert nem volt egészséges a nemzettudatuk!

*

Emlékezzünk fájó szívvel a 3,60-as kenyérre abból az alkalomból, hogy már 3600-as is kapható a boltokban.

*

Összenő, ami összetartozik!

Ez most speciel az idiómák és az idióták kapcsán jutott eszembe.

*

Sok éve már hogy rosszkedvünk telét éljük, évszaktól függetlenül – erre fel minek az árát emelték leginkább?

Amire télen legnagyobb szükségünk van: fűtés, világítás, kocsonyába való.

Az utóbbi helyett már csak mi fogunk remegni…

*

Figyu, tesó, elmondom most neked speciálba, mennyire piszkosul félünk mi „cigók” a felvonuló mitanyánkos és betyárserleges csávóktól! A pólóbiznisz önjelölt áldozatai Nyíregyházán „Meddig még?” címmel nyomták a sódert, közpénzileg. Hirdetések, plakátok, buszoztatás, helyretyutyutyu, meg minden. Dikh, more, csak az ürügyre várnak, hogy bomolhassanak. Annyira okosak, hogy vasárnap „adták át” az ügyészségnek a petíciójukat – zárvatartás ide meg oda. 

Patrióta sportmozgalom, meg Romantikus Erőszak, mi? Szóval, olyannyira félünk ezektől a megélhetési operettfasisztáktól, hogy rázkódik a hasunk a bevetéstől. 

Zsamó, porzik a vesém!…

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.