Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az emberi lealjasodás és a korrupt önsorsrontás vérzivatarában

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Akkor folytatódjunk szépen onnan, ahol tegnap reggel abbahagytuk! Vagy valahonnan teljesen máshonnan. Itt minden út így vagy úgy, a NER-en keresztül vezet. Vadvirágos, emelkedett jó reggelt kívánok mindenkinek, adjuk hát meg a módját! Mégiscsak hétfő van, új hét kezdődik a NER által foglyul ejtett földi paradicsomban, ahol a meglévők mellett egyre sokasodó új kínok és keservek árnyékában próbálunk jó pofát vágni ahhoz, hogy nemzetünk nagyjai és az őket kiszolgáló személyzet a helyzet súlyához mért önmérsékletet és önkritikát gyakorolva (ja, nem) hugyoznak bele az orcánkba, és azon vannak, hogy kivetkőzzünk minden emberi méltóságunkból.

Ez akkor is tény, ha ebből Sejderütyütyü-alsóig nem sok minden csordogál le, mert útját állják azok a derék propagandahadtestek, amelyekben az a közös, hogy életük legboldogabb napja, amikor a szó szoros értelmében hozzádörgölőzhetnek a bálványukhoz, akitől a megélhetésük függ. Láttuk a kötcsei nagy találkozásokat, igaz, arról semmit nem láttunk, nem hallottunk, nem olvastunk, hogy a zártkörű bálványimádáson mi hangzott el. Holott előzőleg az állampárti szagértők arról lamentáltak, hogy Kötcse idén a stratégiaalkotás egyik fontos állomása lesz, ahol a maffia kormány feje egy új cselekvési terv alapjait is lefektetheti, egy komplex előadás várható tőle az Európai Unió, a világ- és a belpolitika releváns témáiról. Ehhez képest lófasz sem derült ki arról, hogy mit pofázott ZÁRT KÖRBEN a törzs főnöke az ország sorsáról, jövőjéről. Ahogy a kolléga írta: ez a rohadt ijesztő. Hogy már nem is tesznek úgy, mintha ez az ország nem egy párt magánbiznisze, az ország vagyona nem magánvagyon, az ország sorsa, jövője nem a beltenyészet intim kis titka lenne.

Szóval belehugyoznak az orcánkba, Budapest első kerületében pedig – ahol azért kellett tegnap időközi választást tartani, mert az addigi képviselőt, a Momentum jelenlegi elnökét, Gelencsér Ferencet országgyűlési képviselővé választották – az ellenzéknek sikerült elveszítenie a többségét, a fideszes jelölt nyert. Nem tudom, hogy hány nem kimondottan fideszes szavazó tudott arról, hogy egyáltalán lesz egy ilyen választás, de már az is bőven elég tudás ennek a fejleménynek az értelmezéséhez, hogy az ellenzéki többség e vereséget követően azért olvadt el, mert két volt jobbikos figura gyakran a kormánypártokkal szavaz. Olybá tűnik, az atomjaira hullott ellenzék még kisebb atomjaira hullik. Olybá tűnik, sokan abban bíznak, hogy mindig lesz a NER asztaláról lehulló annyi morzsa, amiből vidáman eléldegélnek a maffiafőnök pórázának végén vigyorogva. Pontosan eddig terjednek az ambícióik. Nem tudom, hogy lesz-e elég morzsa.

Nekem most nem úgy tűnik, ha végignézek a pártmédián – az Origótól a Faxpajtásokig Vadhajtásokig -, és ha közel engedem magamhoz az állampárt legújabb valóságot hajlító, torzító, átíró hadműveletét. Akkor hallani vélek némi halálsikolyokat. Persze dehogy akarom alábecsülni a Rogán-féle propagandaközpont hatékony agylúgozási, tudatmódosítási képességeit, hát hiszen ha el lehetett hitetni ezzel az országgal, hogy egy NATO-tagország háborúba sodródhat, vagy egyedüliként kimaradhat a háborúból, miközben mindenki más belesodródik, vagy hogy az ellenzék katonákat akar küldeni Ukrajnába, miközben az óvodásokat nemváltó műtéteknek akarja alávetni, akkor itt bármi lehet. De azért az egy kicsit cifrább lesz, hogy a brutális infláció, a rezsiátverés és az általános legatyásodás mögé alternatív ellenséget tudjanak varázsolni.

A Bayer nevű erkölcsi toprongy Ukrajnával és a háborúval kapcsolatos halálsikolyait hallgatva (értsd: Egy lator államról beszélünk, és ezért az Ukrajnáért kellene nekünk itt Európában megfagyni, munkanélkülivé válni és feladni az egész régi életünket), vérfagyasztónak és szörnyűnek találom, hogy miközben három működő agysejt és elfogadható lelki egészségi állapot mellett mindenkinek világos, ki az ellenség, ki támadott meg egy szuverén országot, ki zsarol az energiával, ki követ el háborús bűnöket, ki bombázza porig a világ egyik legnagyobb gabonaexportőrének területét, ki teszi az anyafölddel egyenlővé a keresztény Európa kulturális örökségét, a korrupt állampárt szarlapátolói azt sulykolják, hogy ennek a véres mocsoknak minden következményéért a felelősség nem Putyint, hanem azokat a szövetségi rendszereket terheli, amelyeknek Magyarország része (EU, NATO). És erre jön még rá az, hogy a megtámadott szuverén országot latorállamnak nevezi a babérkoszorús gyűlöletgenerátor. Nem kívánnám magamnak, így Bayernek se, hogy valaha abba a helyzetbe kerüljön Magyarország, mint Ukrajna, és hogy támogatás helyett azt vágják a pofámba, hogy egy latorállamnak vagyok a polgára, rohadjak is meg.

Viszont ugyanott, ahol címlapon reklámozták, hogy Bayernek habzik a szája, azt is írták, hogy – idézem – a háború kivérezteti az ukrán gazdaságot, munkahely egyre kevesebb van, sokak fizetését megnyirbálták. Szóval ha jól értem – és Rogán tegnap ügyeletes propagandaállamtitkárát is jól értem -, akkor Ukrajnát a háború vérezteti ki, Európát viszont Brüsszel. Még konkrétabban (via Dömötör Csaba, de behelyettesíthető bárki mással):

A szankcióknak nagy hatása van, csak nem ott, ahol kellene. Az uniós szankciók az eredeti céljuk szempontjából nem segítenek, Európának viszont ártanak.

Az uniós szankciók nem a háborút kirobbantó országra, hanem Európára, az európai gazdaságra pakolnak egyre nehezebben viselhető terheket. Nincs olyan ember Európában, aki valamilyen formában ne érezné az elrontott szankciós politika inflációs hatását a rezsiszámlától a közlekedésen át a mezőgazdaságig. 

Brüsszelben a szankciókkal kapcsolatban azt ígérték, hogy ezek csodafegyverek lesznek, valójában a gazdasági öncsonkítás elszabadult eszközei lettek, ezért kell ezen változtatni. Miközben az európai gazdaság erőteljesen lassul, a munkanélküliség növekszik, az euró folyamatosan gyengül a dollárral szemben, addig Oroszországban a gazdasági visszaesés kisebb lesz a vártnál.

Súlyos ellátási zavarokhoz vezetne, ha Oroszország válaszlépésként leállítaná a gázszállítást. Ez a lépés a kelet-európai országokat jobban érintené, Magyarország függősége az orosz gázszállítástól 85 százalékos.

Európa kiszolgáltatott az orosz gázszállításnak, az unió irányváltás helyett kibővítené az intézkedések körét, ársapkát vezetne be az orosz gázszállításra, ami kereskedelmi szabályozásnak álcázott szankció, és azzal a súlyos kockázattal járna, hogy Oroszország leállíthatja a gázszállítást: ha ez bekövetkezik, nem lesz mire ársapkát tenni.

Ha nem láttuk volna az elmúlt tíz évben, hogy milyen gyomorforgató módon dörgölőznek Moszkvához, azt hinnénk, hogy Dömötör a Kreml kifizetési listáján van. Ha nem tudnánk, hogy Brüsszel mi is vagyunk, és a brüsszeli szankciókat ezek a derék hazafiak megszavazták, azt gondolnánk, hogy amíg nem figyeltünk oda Magyarország fővárosa Moszkva lett. Nem gondoljuk ezt, viszont ennek az izzadságszagú brüsszelezésnek egyetlen olvasata lehetséges, az pedig szerintem így hangzik:

Az Oroszország elleni európai uniós szankciók ártanak Oroszországnak és az Orbán-kormánynak.

Ez abból következik, hogy a Fidesz úgy emlegeti a háborút, hogy Bayerrel és a barnanyelvű különítménnyel szemben soha nem nevesítik, ki ezért a felelős. Reggeltől estig a békét követelik, a békét tartják a megoldásnak, miközben semmi ráhatásuk nincs a békére, de közben Bayer hangján keresztül a megtámadott Ukrajnát latorállamozzák és háborúpártinak bélyegzik azokat a szövetségeseiket, akik támogatják az áldozatot. Pontosan tudva, hogy az egyedüli háborúpárti az, aki a háborút kirobbantotta. Vagyis reggeltől estig követelik a békét, de közben minden baj okozójának az elhibázott brüsszeli szankciókat tartják, vagyis azt sugallják, hogy béke akkor lenne, ha az ukránok végre megadnák magukat az agresszornak.

Igen, a brüsszeli szankciók annak az Orbán-kormánynak ártanának, amelyiknek tizenkét év elcseszett energiapolitizálás után van arca azzal érvelni, hogy az ország 85%-ban ki van szolgáltatva az orosz gázszállításnak. Igen, az Orbán-kormány azon ügyködik, hogy ellehetetlenítse az orosz gázáremeléssel, pontosabban Vlagyimirovics gázzal zsarolásával szembeni európai uniós összefogást. Közben persze azt hazudják, hogy megvédik a rászoruló állampolgáraikat a magas gáz- és energiaárakkal szemben, amelyeket ők maguk pofátlanul magasan tartottak évekig és rezsicsökkentésként árulták. Ez a magyar kormány az orosz-ukrán háborúban – február 24-ét követő néhány napnyi faszerdőben rohangálás után – tehát békepártinak becézgeti magát, és ki akar maradni a háborúból, de megtesz minden tőle telhetőt azért, hogy a magas gázárak egyre magasabbra emelésével Vlagyimirovics finanszírozni tudja az ő véres, gyalázatos katonai hadműveletét. Slusszpoénként: miután a fenti ábra szerint gyalázzák az európai összefogást és mindent megtesznek azért, hogy az Európai Unió tagországai ne tudják megakadályozni, hogy Vlagyimirovics zsarolásra használja a gázt, a fent említett Bayer két latorállamozás között benyögi, hogy össze kéne fogni a V4-ekkel meg a nemtomkikkel az energiával zsaroló Vlagyimirovics érdekében (!), a latorállammal szemben (!), hogy ne fagyjunk meg.

Csodálatosan körbeértünk az emberi lealjasodás és a korrupt önsorsrontás vérzivatarában. Kérdezzék meg a cseheket és a lengyeleket, hogy mennyire nagyon össze akarnak fogni Moszkva csatlósaival, akik éppen hatalmas sebességgel sodródnak kifelé az Európai Unióból. De a legjobb az lenne, ha szakemberekre és nem ócska, hajlott hátú, bármire képes és bármire hajlandó, hatalmi mámorral megvert erkölcsi hulladékokra hagyatkoznánk. Mert aki ért hozzá, az szépen elmagyarázta: Oroszországgal szemben térdre borulni nem egyenértékű azzal, hogy minden bajunk megoldódik, hiszen Vlagyimirovicsnak nem érdeke az olcsó gáz. Pont. Akkor sem, ha ráadásul fasznak se tudja eladni a gázt, mert nincs hozzá infrastruktúrája. A háborús gyilkos ráadásul a zsarolással elérte, hogy az orosz földgáz már nem megbízható energiaforrás, Oroszország tartósan el fogja veszíteni a piacát. Európának, benne Magyarországnak pedig az a jó, ha függetlenedik a zsarolótól, nem az, hogy ha térden csúszik előtte. Polgári-nemzeti-keresztény-konzervatívék viszont már megint nagyon érzik, hogy melyik a történelem jó oldala, és ott állnak teljes mellszélességgel. Ja, és közben elvileg a bűnös Brüsszel mocskos pénzétől várják a megváltásukat. Ha ebbe nem gebedünk bele, akkor már soha semmibe.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.