Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Az Orbán

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A 2010-es évek közepére befejeződött OV karakterének/imázsának felépítése, amire az illiberális demokrácia fogalmának bevezetése tette fel a pontot. Nem volt könnyű összegyúrni, ismerjük el, hiszen elég látványosan váltogatta az ideológiáit és az elképzeléseit. Bár mindenki ismeri, azért röviden foglaljuk össze: 

A rendszerváltás előtt lett KISZ-titkárból radikális, liberális, antikommunista ellenálló. Társaival pártot alapított, majd Nagy Imre temetésén mondott beszédével (ruszkik haza!) robbant be a nagypolitikába. Azóta sokan elfelejtették, hogy ennek már nem volt tétje, a ruszkikkal addigra már mások rég megállapodtak a kivonulásról, sőt már meg is kezdték. Emlékezetes még a „Csuhások, térdre imához!” mondata, illetve az összes fideszes vezető betanult egyen-beszédstílusa, ami roppant komikusan hangzott. Ebből a beszédstílusból már akkor egyértelmű volt, hogy OV-ben semmi természetesség nincsen, minden tanult és mesterkélt, ennél fogva mindig is hamis volt a hangja, vagyis ez az ember soha nem volt őszinte, soha nem volt egyenes.

A következő emlékezetes pont a híres beszélgetése Antall Józseffel, amiről senki nem tud semmit, de állítólag ő hívta fel OV figyelmét arra, hogy számára a konzervatív oldalon nyílhat tér. Aki akkoriban is követte az eseményeket, annak legkésőbb ezután egyértelművé vált, hogy OV abszolút elvtelen, kizárólag a hatalom érdekli. A 90-es évek második felében ő már jobboldali, konzervatív és polgári. Ekkor kezdődik az a fideszes kísérlet, ami a szavak kisajátítására törekedett, illetve a jelentésük módosítása. Ekkor még ez nem volt túl sikeres, de később, a 2010-es évektől kezdve ezt már tökélyre viszik. Akkoriban ez a „polgári” még nem vált be, pedig nagyon nyomták. Emlékszem, úgy hangsúlyozták, mintha legalább három p-vel kellene leírni. PPPolgári.

A befektetett munka meghozta gyümölcsét, az első választási győzelmet. Emlékszem, több helyről is hallottam, hogy a nyugdíjasok közül sokan szavaztak rá azért, hogy jöjjenek a fiatalok, ezt csak azért említem, mert szerintem nem a politikai elképzeléseivel nyert akkor, hanem a fiatalságával. Első miniszterelnöksége nem hagyott túl nagy nyomot. Legalábbis bennem. Csatlakoztunk a NATO-hoz, csökkentették az államadósságot és felélték a Bokros-csomag hatására felgyűlt pénzt. Nem volt vészes. Szinte szolid volt. Azért egy-két huncutság már akkor is történt. Beolvasztották a KDNP-t, OV jól átverte Torgyánt, aztán ledarálták a kisgazdákat és az MDF-t is.

2002-től OV mélyrepülésben volt. Kész csoda, hogy egyáltalán túlélte politikailag. Először nyilvános vitában veszít egy dadogó emberrel szemben, majd Gyurcsány gyakorlatilag felmosta vele a padlót. Azt hiszem OV-t az őszödi beszéd és a világválság mentette meg. Ha ezek nincsenek, lehet, hogy eltűnt volna a süllyesztőben. Még egy választási vereséget nem élt volna túl.

Aztán 2010-től beindult az úthenger, OV bebetonozta magát a hatalomba és kitalálták, hogy ő, a nagy ember tulajdonképpen milyen is. Ő a Magyar, a Hazafi, (jöttek az olyan lózungok, mint „a Haza nem lehet ellenzékben,” stb.), Nemzeti, Konzervatív, Keresztény, az igazi rendszerváltó, illiberális, és egyben lázadó antikommunista, sőt forradalmár, aki már a szovjetek ellen is harcolt, ő a nagy stratéga, a nagy taktikus, aki mindig eléri, amit akar, azaz mindig megvéd minket. Aztán itt vannak a finomabb dolgok. Ő a nép fia, egy közülünk, ezért is „ismeri” és érti ilyen jól a magyar „néplelket.” Ő a népmesék hőse, a legkisebb fiú, aki elment szerencsét próbálni, aki elnyerte a király lányának a kezét és a fele királyságát. Király és lánya ugyan nem volt, viszont az egész „királyságot” vitte. Ő Ludas Matyi, aki megbünteti a hatalmasokat (az mindegy, hogy még csak nem is egy elhízott Matyi, hanem már réges-rég egy Döbrögi, aki a nép nyakán ül). Ő a magyarság védelmezője, sőt az egész kereszténységé, ennél fogva felette áll még a pápának is. Ő korunk prófétája, aki szent feladatot lát el, ő a kereszténység bástyája, üdvösségünk biztosítója. Ő korunk Szent Istvánja és Hunyadi Jánosa egyben. (Ez amúgy vicces, mert ha lekaparjuk a rájuk pakolt mázt, és csak a tetteiket és eredményeiket nézzük, akkor ők a magyar történelem két legkártékonyabb figurája, legalábbis szerintem.) Ő az igazságos Mátyás király. Nézzük csak meg a legnagyobb számban nyomott pénzünkön, az ezer forintoson! Arról is ő néz vissza ránk. Ő az egyetlen épeszű politikai vezető Európában, mindenki másnak már rég elment a józan esze, emiatt is ennyire gáz most az EU. Ő a fény az éjszakában. Ő vezeti az emberiséget, főleg a magyarokat a földi paradicsomba. Ez a mi nemzetvezetőnk. Egyesíti magában a magyarság minden erényét, ő a kapocs a dicső múlt és a fényes jövő között. Nélküle már ki is pusztultunk volna.

És végül egy megjegyzés a legújabb PR gyöngyszemre, azaz arra a csodás fotóra, amit a nyaralása közben posztolt, amin szakállasan vigyorog bele a kamerába, és az embernek az az érzése támad, hogy túl van már legalább két liter fröccsön és egy üveg pálinkán, Nos, ez a fotó elég sok embert kiakasztott, pedig ez egy telitalálat. Legalábbis a szektának. Gondoljuk csak végig, mindenki aggódik, fél, hogy mi lesz itt, infláció, energia árak, stb., de elég csak ránézni erre a képre. Ha a mi prófétánk ennyire laza, ennyire el tudja magát engedni, akkor itt nem lehet nagy baj, akkor itt minden rendben van. Egyáltalán nincs okunk aggódni, a Főni majd megold mindent.

In Orbán we trust. 

CHF. Scarface

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.