Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mindenki boldoguljon ahogy tud

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Egészen parádésra sikerült a lezárják fél Szegedet a határvadász-avatáson ünnepi beszédet mondó Orbán Viktor érkezése miatt – a szegediek felhördültek, hogy mi a toszért fosik ennyire a főni és miért kell ennyi embert megszívatni a paranoiája miatt – Havasi Bertalan kacagva hírlapi kacsának titulálta a dolgot, mert Orbán nem is tervezett Szegedre menni – előkerült a hivatalos meghívó, mely szerint ünnepi beszédet mond Orbán Viktor, tehát valószínűleg de bizony hogy tervezett menni – a rendőrség visszavonta a bejelentett lezárásokat – nem is Szegeden lesz az avató, hanem Budapesten és ott lesz Orbán Viktor – szappanopera minden egyes jelenete. Biztosan előkerül majd az az ember, aki hibázott és el fogja vinni a balhét, mert természetesen ez csak adminisztrációs baki lehetett. Hivatalosan.  Ilyen kapitális hibákat nem nagyon szokott megengedni magának a Rogán-propaganda, úgyhogy minimum meglepő a dolog. Miután éppen a propaganda az, amire a rezsim felépítette a hatalmát, ha minden szétesik, annak akkor is hibátlanul kellene működnie. De jól látszik, hogy nem működik. Arra eddig kevés példa akadt, hogy megrettentek volna bármelyik település polgárainak dühétől. Hmmm…

Megérkezett a friss inflációs adat, bár igazi meglepetést nem okozott. Az augusztusi infláció 15,6 %. Az élelmiszerek inflációja 30,9 %, de ezen belül az az igazán megrázó, hogy az alapélelmiszerek milyen brutális mértékben drágultak. A margarin (66,9%), a kenyér (64,3%), a sajt (61,0%), a száraztészta (57,9%), a tejtermékek (54,7%), a vaj és vajkrém (54,5%), a péksütemények (45,4%), a tojás (42,0%), a rizs (40,9%), a baromfihús és az édesipari lisztesáru (40,4%) drágult. A friss zöldségek és gyümölcsök „csak” 15,9 %-ot drágultak. Ebben még nincsen benne a rezsiemelkedés, de az is be fog épülni az árakba.

Jó nagy meglepi volt tegnap a kormányinfón. Már nem röhögnek azon, hogy más országokban csökkenteni akarják a gázfelhasználást. Sőt, szemrebbenés nélkül mondta Gulyás Gergely bele a kamerába, hogy csökkenteni kell a gáz használatát – ezzel párhuzamosan az ő főnöke éppen arról mesélgetett, hogy Magyarországon bőven lesz elég gáz és áram -, iskolákban, kórházakban, önkormányzati intézményekben. Az állami intézményekben 18 fok lesz, szóval túlteljesítenek az unióhoz képest. A lakosságot arra kérik, spóroljunk ám mi is, mert már most is baromira sokba kerül a drágaszép kormánynak az, hogy támogatják nekünk a rezsicsökkentés. Ezt én úgy értelmezem, hogy nem nagyon számíthat senki komolyabb segítségre, örüljünk annak, ami van. És addig örüljünk, ameddig van. A távhő ára nem változik (a héten), a fake news már megint hazudozik és riogat. Az Európai Unióval tárgyalnak ész nélkül, alkalmazkodnak és mindent megtesznek, hogy hozzájussanak a pénzhez. A baloldal EP képviselői fejezzék be az aljaskodást, mert most is miattuk nem jut pénzhez az ország, miattuk nincs béremelés a pedagógusoknak és fejlesztési források is miattuk nincsenek. Mert ők a magyar adófizetők érdekei ellen dolgoznak. Bizony. Infláció és ezen belül is az élelmiszerek áremelkedése az unió hibája. Ha a magyar emberek elszegényednek, netán nem tudják megfizetni az élethez szükséges vásárlásokat, arról az unió tehet, a kormány – legalábbis Gulyás szavai szerint, amennyiben én jól értettem – ezen nem tud segíteni. Ha az unió megszünteti ma a szankciókat, holnap a felére esik vissza az infláció. Bevallom, nem igazán értem, mi köze a szankcióknak a kenyér, a tej, a hús, a paradicsom árához, de pontosan ezért nem én tartom a kormányinfót.

Az van továbbá, hogy Süli János lemondásáról Süli Jánost kell kérdezni, a török belügyminiszter azon kijelentéséről, hogy Törökországban fognak gyártani 250 ezer magyar útlevelet, a török belügyminisztert kell megkérdezni. Valamint minden lényegében a független média, Brüsszel és a magyar ellenzék hibája. Meglehetősen vicces cikk jelent meg a Magyar(Idők) Nemzeten. A Rogán-féle (Szalay-Bobrovniczky Kristóf, jelenlegi honvédelmi miniszter által alapított) nagyon nemzetközi hírügynökség – melyről a napokban derült ki, hogy Óbudán barkácsolják a híreket, és aligha vannak újságíróik a világ különböző országaiban – szállította a szenzációt: a brüsszeli bürokraták luxusban élnek, fogalmuk sem lehet a hétköznapi emberek gondjairól. Mindenféle leleplezések vannak a cikkben. Például egy néhány másodperces videó egy vörösre festett házról, melyben Guy Verhofstadt él. Egy kevés keresgélés után kiderül, hogy ez egy társasház, három tulajdonosa van. Ebből az egyik Verhofstadt családja. Amikor megvásárolták az ingatlant, az lakhatatlan rom volt, a felújítást a családok és az önkormányzat közösen fizették. Az önkormányzat azért járult hozzá a felújítás költségeihez, mert az épület műemléki védelem alatt áll, minden más ilyen épület esetén biztosítanak forrást, hogy ne pusztuljanak le a megőrzendő épületek. A brüsszeli központtól 15 perc autóútra van egy település, itt élnek a hírügynökség szerint a bürokraták a családjaikkal.

Amennyire a nyitott határoknak és a befogadásnak adnak hangot a brüsszeli bürokraták, annyira igyekeznek védeni és kizárni a nem helyieket. Az utcákról szinte lehetetlen belátni a kertekbe, a magas kerítések mögött sűrű növényzet gondoskodik róla, hogy biztosan titokban maradjon, mi található bent és mi történik az udvaron. A telkek számos pontját biztonsági kamerával figyelik, így a járókelők még tüsszenteni sem tudnak anélkül, hogy azt ne vennék videóra.

Én aztán nem vagyok dúsgazdag brüsszeli bürokrata, de igencsak zokon venném, ha mindenféle járókelők bebámulnának a magánszférámba. Az uniós vezetők életkörülményeinél nagyságrendekkel jobban érdekel az, hogy miért járnak csordákban a testőrök Orbán, Kövér, Novák, Matolcsy, Szijjártó körül, miért őrzik folyamatosan a Cinege utcát, miért repkednek a mi pénzünkből luxusgépekkel a nertársak, miből telik Orbán apjának a hatvanpusztai uradalomra. Mert ezeket konkrétan mi fizetjük, ráadásul szó nem volt arról, hogy ilyen komfortosan és ilyen drágán rendezkednek be az uraságok. A lakóparkban élő brüsszeli politikusok nagyon érdekesek, már csak melléjük kellene tenni a békásmegyeri lakótelepen élő fideszes politikusokat. Remélhetőleg Habony ügynöksége legközelebb ezt veszi górcső alá. Végül – mintegy kis színesként – egy hír az Indexről. Zárolták Völner Pál vagyonát, ami még semmi, de a családtagjai vagyonát is. Ezt nem is érti Varga Judit egykori helyettese, hiszen soha olyan nem fordult elő, hogy családtagokat büntettek. Hát, néha elő tud ez fordulni. Remélhetőleg nem csak ebben az egy esetben, hanem később is vizsgálni fogják a pereputty vagyonosodásának forrását. Főként a vagyontalan politikusok esetében.

Jó ébredezést mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.