Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez nem fog beválni, Judit

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Navracsics Tibor után Orbán Varga Juditot is bevetette azért, hogy meggyőzze az uniós döntéshozókat arról, hogy a magyar embereknek jár az uniós helyreállítási alap több ezer milliárd forintja. Az, hogy a magyarok örülnének annak, ha az uniós pénzekből valóban látnának is valamit – a templom, a stadion, vagy a nyolcvanadik Trianon-emlékmű nem feltétlenül sorolható ezek közé – nem vitás, viszont ha esetleg rábólintana Brüsszel Varga Judit álszent könyörgésére, akkor óriási hibát követnének el. Persze véleményem szerint ez körülbelül kizárható, mert bármit is ígért a különböző döntéshozóknak, kézzelfogható változásokkal nem szolgált. Nem módosítottak törvényt és vélhetően az ígéretekkel szemben ezt komolyan nem is tervezik, mivel céljuk változatlanul az ország törvényesített szétlopása, amihez éppen a jelenleg hatályos törvényekre van szükségük.

A korrupció mértékén sem fognak változtatni, hiszen akkor miből tartanák fenn a NER-t? A bíróságok függetlenségét sem kívánják visszaadni, mint ahogy Polt Pétert sem kívánják lecserélni. Orbán nem azért izzadt 12 évig a rendszere kialakításán, hogy Brüsszel ezt mind lerombolja csak azért, mert garanciákat akar holmi jogállamiságra cserébe azért, hogy a pénzeket átutalhassa. Nekünk ez a pénz jár, pontosabban mi ebből eddig sem láttunk egy büdös vasat sem, akinek ez a pénz most kegyetlenül hiányzik, az a NER és Orbán minden tehetősebb haverja, strómanja (meg a stróman strómanja), akik ezen pénzek nélkül csak jóval kevesebbet tudnak zsebre tenni. Már csak ezért is van az, hogy ugyan visszásan hangzik, de sokan azt kérik Brüsszeltől, hogy ne utaljon egy vasat se a magyar kormánynak, hiszen attól nekünk egyszerű állampolgároknak egy cseppet sem lesz jobb, Orbán hatalmát viszont megerősítik vele.

Két nap alatt legalább hat uniós biztossal találkozott Varga Judit igazságügyi miniszter Brüsszelben. Értesüléseink szerint a találkozókat Varga kérte, és azokon a bizottsági források elmondása alapján a miniszter ismertette azokat az intézkedéseket, amelyeket Magyarország a folyamatban lévő feltételrendszeri eljárás keretében előirányoz.

Jól látszik, hogy mekkora a baj, mivel Varga kérte a találkozót, ő az, akit Orbán azért zavart ki Brüsszelbe, hogy győzze már meg a döntéshozókat arról, hogy márpedig Magyarország kormánya elszántan küzd a korrupció ellen. És ugyan meghallgatták Varga mondanivalóját, de ez már csak így szokott menni diplomáciai dimenzióban, igen ritkán mondanak nemet egy találkozóra csak azért, mert nem értenek egyet a másik féllel. Hagyták, hogy Varga elmondhassa, amit akar, elkészültek a fotók, mosolyogtak szépen, de vélhetően érdemben semmi sem változott. Mert hát mit ígérhetett Varga Judit, amit Orbán vagy Szijjártó nem ígért meg annak idején? Felvetették a döntéshozók, hogy Magyarország csatlakozhatna az Európai Ügyészséghez, de erről Orbán még csak tárgyalni sem hajlandó, ami persze nem véletlen, hiszen a csatlakozással aláásnák Orbán hatalmát.

Már csak kevesebb, mint két hete van arra a magyar kormánynak, hogy pozitív irányba változtassa meg az európai döntéshozók véleményét a magyar jogállamisággal kapcsolatban. Az utóbbi hetekben viszont nem éppen pozitív fejleményekkel volt teli a sajtó, és a Kúria elnöke körüli botrány konkrétan Brüsszelig is elhallatszott, aminek még súlyos következményei lehetnek. Már eddig is gondban voltak persze, hiszen számtalan olyan botrány robbant ki az utóbbi pár évben, amelyek egyenként is felvetik a kérdést, hogy mikor szűnt meg jogállamnak lenni Magyarország, de legalább az utóbbi hetekben csendben maradtak volna, ezzel is gondolkodásra bírva Brüsszelt. De nem. Mondjuk ez az átlagpolgárnak így tökéletes, hiszen a magyar kormány a gaz Brüsszel nélkül lesz kénytelen megmutatni, hogy mire képes. Elvégre annak idején Orbán is elmondta, hogy mi megoldjuk az uniós pénzek nélkül is, hiszen erős, szuverén ország vagyunk.

Itt lesz a lehetőség arra, hogy ezt bizonyítsa is Orbán, mivel ha nem sikerül meggyőzni Brüsszelt a következő időszakban, akkor elbukjuk a pénzeket, és bármennyire is veri az asztalt a magyar vezetés, hogy márpedig az a pénz nekünk jár, akkor sem lesz már mit tenni. Ezt tették a Norvég Alap esetében is, aztán mekkora pénzeket kaptunk? Semmit, kérem szépen. De tulajdonképpen nem is jár nekünk ez a pénz, vagyis a magyar embereknek jó lenne nyilvánvalóan, de ki hiszi azt őszintén, hogy ebből látnánk akár egyetlen forintot is? Akkor meg beláthatjuk, hogy ezek a pénzek mindössze a NER további gazdagodását segítenék csak elő, tehát jobb, ha inkább nem kapunk ebből semmit. Őrüljön csak bele a politikai „elit” és szedjék szét egymást a pár száz millió forintokért idehaza, hiszen elfelejthetik, hogy újra milliárdokkal fognak tudni majd játszadozni. Egy időre legalábbis biztosan el kell fogadniuk, hogy ugyanannyi emberre sokkal kevesebb ellopható forrás fog jutni, ami akár még problémákat is okozhat a NER rendszerén belül. Ja, és tegye fel a kezét, aki nem fogja boldogan nézni, ha ezek az újgazdag tolvajok szétszedik egymást az egyre szűkülő ellopható vagyon felett?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.