Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Agymenések

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egyre több mindent kellene megtanulnunk a mélymagyarjaink által gyakorta (és leszoktathatatlanul) csak szőröstalpú oláhoknak aposztrofált román néptől. Ezek egyike a zakuszka elkészítése. Ennek a kenyérre kenhető zöldséges krémnek a receptje a Kárpáton túli területekről került be Erdélybe és lett ott népszerű. A zakuszkának köszönhető az, hogy a Ceauşescu-fele Aranykorban nem sújtotta éhínség a lakosságot, a szocializmus építésének legnagyobb lázában és dicsőségére. Megtermelték a hozzávalókat, sütötték, kotyvasztották, oszt’ senkinek nem kellett a fűbe harapnia csak mert nem volt harapnivalója. 

Mink is most épp olyan arany időket élünk, mint szomszédunk akkoriban odaát, a krach is beütött, csak a legtöbben még nem vették észre – ideje hát ráfordulni az önellátásra mindenben, amiben csak lehet. Tökmindegy hogy üres a bolt, és azért nem tudsz vásárolni, vagy tele a bolt, merthogy a plebsnek nincs elkölthető pénze. Olyannyira megvédenek itten bennünket dermesztő hótól-fagytól, rémisztő setétségtől, olyannyira megóvnak a halódó Nyugat mucskától uraink és harácsolóink hogy a legjobb az lesz, ha kézbe vesszük a dolgokat.

Zakuszkára felkészülni, magyarok!…

U.i.: Ja hogy a belé- és hozzávalók – úgymint padlizsán (vineté), a pritamin (gogos), a bab (fuszujka), a kenyér (ez még odaát is kenyér) – ára a csillagos eget verdesi? Hát ez szívás!…

Ámde no para! A paradicsom itt is piros (nem sárga), továbbá ha szabadtűzön készítitek el, legalább nem kell rendszerhasználati díjat leróni.

*

Csodálkoztok hogy – egyedüli hivatalban lévő kormányfőként – átruccant a peresztrojka és a glasznoszty Atyjának temetésére?!…

– Biztos, ami biztos! – gondolhatta…

*

Teleszarta az országot stadionokkal, most vagy eltakarítja őket, hogy ne is lássuk, vagy állja a fenntartásuk cechét. Világítás, fűtés, vízellátás, karbantartás, személyzet és a botlábúak bére. Mindezt természetesen saját zsebből… írnám, de hát ami ennek a teleszarinak a zsebében tátog, az is mind a mi pénzünk.

*

Olyat már hallottam, hogy valaki véletlenül lábon lövi magát. De az, hogy a kormányelithez tartozó „politikusok” tizenharmadik éve rendszeresen tökön vagy picsán rúgják enmagukat nyilvánosan – és ehhez még jó képet is vágnak -, párját ritkító mutatvány, látványkavalkád. Valódi hungarikum. Ezt a fenomenális akrobatikát kellene tanítani – de világszerte! -, nem az űrpolitikai tanácsadást!

*

Baszki, ez tényleg az, aminek látszik?!… Létezik hogy a mi párhuzamos világegyetemünkben – az arcára dermedt dentálkommerciális vigyoráról elhíresült – Dr. Koncz Zsófia Három évtized a magyar bányászatért” emlékérmet és emléklapot kapott, tokostul-vonóstul 32 évesen? A családi vonalon politikai pályára sodródott jogászpalánta, a „provokátorfigyelő csapat” létrehozásának társ-ötletgazdája ráadásul ÁTVETTE az elismerést! Értitek ti ezt?!… Ő még csak szülei reményeiben élt, amikor a magyar bányászat már halott volt. Felmenői közül is csak a nagyapja láthatott valamikor bányalovat vagy bányarémet… izé, bányavirágot.

Akár igaz, akár nem e hír, hasít a matek odaát, annyi szent!… Ömlenek a gratulációk a kacérból facérrá vedlett Zsófika fb-posztja alá.

Én legszívesebben katapultálnék erről a golyóbisról, azt hiszem. Az ég fölé vagy a föld alá.

*

Nagyot ment az etyeki fideszes polgármester. A neve teljesen indifferens – a szemlélet és a nyelvezet az, ami megkapó ebben a történetben. A helyi iskola szerinte „szivárványosra” mázolt belsejének a „rendezését” látta ezidőtájt lesürgősebb teendőjének, „nagy feladatának” ez a kótyomfitty alak. Egy mandala szúrta a szemét váratlanul – pszichológiai talány, hogy korábban nem csak hogy semmi baja nem volt a falra festett kompozícióval, de még fotózkodott is a társaságában. Nos, hát tény, hogy a fekete-fehér vagy a szürke ötven árnyalatában pompázó mandalát tudtommal még nem találták fel, ezért sajnálatos módon egyes színek is rákerültek a szülők alkotására. Azért sajnálatos, mert a magát csillámfaszlámázós és pedagógusgyalázó kirohanásokra ragadtató bürgermájszter tett arról, hogy a mű eltüntettessék. Vagy csak eltakartassék? A hírek ellentmondóak, én pedig messze lakom. Az „ellenzéknek” is jutott a nyálverésből: „lókötő pereputty”-nak, „becstelen, lusta balfácánok”-nak láttatja őket a település első embere, tegezőleg.

Kádár alatt a rózsaszín, ma a szivárványos szemüveg a módi. Így lehet egy mandala helyett szivárványt látni. Amiről, ugye, tuggyukmi hogy micsoda és miért! 

Ott tartunk, feleim, hogy magukat keresztény-nemzeti konzervatívoknak kikiáltó futóbolondok már a színek betiltásán munkálkodnak.

*

Minden 100-as IQ alatti alattvaló elhiszi, hogy „LMBTQI+-aktivisták” a magyar iskolákban és óvodákban nemváltást reklámoznak a gyerekeknek. Gyermekbántalmazásról sivalkodnak, kötélért kiáltoznak. Beszopják az összes kapcsolódó hazugságot is, miközben soha senki nem reklámozott ilyesmit semmilyen formában, nem is történt soha ilyen műtét, legföljebb orvosi indikáció alapján (pl. hermafrodita baba esetén). De azért nagyon fel vannak háborodva és rettegnek nyakló nélkül.

Azzal, hogy a kormányuk 2010 óta tehervagon-szerelvénnyi pénzünket költötte el hasonló agyament baromságok propagálására, cselédsorba andalított csórikáimnak az égvilágon semmi bajuk nincs!…

*

Nagyon is jól tette a mi Nagy Jó Urunk és Krumpliosztónk, hogy – kampánylázban égve, sok-sok hazugsággal ezelőtt – megtiltotta az identitásváltást az iskolákban és az óvodákban, valamint hogy nem engedi be az LMBTQ- és pártpropagandistákat az intézményekbe. Mert mit mond a magyar szólás? „Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek!” És nem ám, hogy „engedjétek hozzám a kisdedeket!” – Őfelsége vette a fáradtságot, és stábjának egyhetes előkészítése után váratlanul ő maga, személyesen, teljes valójában látogatott el – hol ide, hol oda. Eszmét cserélt a nebulókkal, szelfizgetett a kis lánykákkal, interjút is adott a független faliújság készítőinek. (Mi van, nem nézel Híradót?! Igenis, Magyarországon minden újság független! Az ügyészségről nem is beszélve!…) Végül mindenkinek teljesítette egy kívánságát. Azt hogy mi legyen az, természetesen Ő mondta meg. Legtöbbször Boci csokit szokott osztogatni, melynek beszerzéséről a reprezentációs keretlegények gondoskodtak. Egy vérbeli Vezér szereti, ha úgy néznek fel rá, mint a boci az új kapura. Bociszemekkel. 

Aki nem kér Belőle, nem kap rétest estére! (Ez persze az intézményvezetőkre vonatkozik!)

Ki kellene terjeszteni ezt a nemváltó műtétnek nevezett identitásváltás-tiltást a felnőttkorúakra is (Nem is értem, miért így nevezik, ennyire megváltozott volna a focizsargon?!…) Lényeg, hogy egyesek teljesen gátlástalanul váltanak identitást akkor is, ha már felnőttek. Mert míg kicsik, mivé műttetnék át magukat? Hát Batmanné, vagy Pókemberré, a kisebbek pedig Kockásfülű Nyúllá. De alighogy benőtt a fejük lágya, hát kezdődnek a bajok! Mindenki más szeretne lenni, mint ami valójában! A szar is lekvárrá műttetné át magát, csak polc is legyen hozzá. Akad olyan is, aki botlábú focistából botcsinálta besúgó lett, ifjúkommunista titkárból fiatal pártvezető, liberális demokratából keresztyén-kozervaktív népvezér, megválasztott miniszterelnökből leválthatatlan diktátor… 

Hát nem őrület? Miféle emberek, micsoda idők, mennyi felesleges műtét, Uramisten! Na, ezért lenne jobb, ha már nem lehetne olyan könnyedén identitást váltani. Nem bírja az emberi szervezet, oszt’ kipurcan élete virágjában!… Tiltsuk be teljesen, minden korosztályra kiterjedően! Ki-ki amilyennek születik, maradjon is olyan – nem pedig ahogyan a szél fúj!

Szél Bernadett, pfúj!…

*

A politikában az analfabéták és az análfabéták egyre inkább összezárnak.

*

Egy éve már annak, hogy csak ujjlenyomattal igényelhető személyi igazolvány. Nehogy má’ felelőtlen elemek csak úgy, minden következmény nélkül átragaszthassák a propagandaplakátokat, kétfarkukat lóbálva!… A kormányt szolgáló és védő (gondolat)rendőrség ezután majd jól lecsaphat rájuk, a legmodernebb technikákkal!…

Erről jut eszembe, hogy a hetvenes években Marosvásárhelyen a Securitate minden lakostól és minden írógépről írásmintát vett, mert felelőtlen elemek rendszerellenes röplapokat terjesztettek, ragasztgattak átabotában. 

Van még hova fejlődnünk!..

*

Ezek akarnak (még mindig!) olimpiát rendezni?!… 

Ott volt az alkalom – a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus – , hogy valami jellemzőt és szépet megmutassanak a világnak Magyarországról. Csodálatos művészeink vannak, tehetséges táncosok, énekesek, rendezők, díszlettervezők. Őket mind kihagyták. Rendelkezésre állt a modern technika, csak használni kellett volna megtanulni. A Pápát is illet volna legalább akkora elragadtatással fogadni, mint az Erdogan nevű diktátort. Mutatni neki magunkról egy olyan képet, amely az emlékeibe ivódik. Áder bajusza és Orbán pocakja azért keveset mondott el erről a népről – és a reptérről a Belvárosba vezető út is milyen már?!… 

De nem! Felmutatták a pipiskedő, kivénhedt Szikorát (Bib-Bib- Biblia…), a Hófehérke gonosz mostohájának öltözött Tóth Gabit, akinél egy háromszéki középiskolás kislány is hitelesebben énekelne el egy magyar népdalt. Névtelen valakik a háttérben, igénytelenség, koncepciótlanság, kultúrmocsok, dilettantizmus, érdektelenség, elégetett közpénz-milliárdok újfent. Még Mussolininek és Hitlernek is volt annyi gógyija, hogy adtak a külsőségekre, és igazi művészeket foglalkoztattak. Egy Alföldi Róbert például inkább harakirit követett volna el, de nem hagyta volna, hogy mindez megtörténjen. 

Ez, amit itt politikának neveznek, képtelen meghazudtolni önmagát. Akkor is saját magáról állít ki szegénységi bizonyítványt, amikor az országból kellene bemutassa azt a keveset, ami még érték benne.

Nagyon szégyellem (még mindig!) az egészet!…

*

Erről a Böjte Csaba nevű – mostanában kissé hallgatag – egyházi celebről jut eszembe: miért pont ők, „Krisztus menyasszonyai” érzik a legkompetensebbeknek magukat szexuális kérdésekben nyilatkozni?!… 

Bűn a házasságkötés előtti nemi élet? Ne paráználkodj még házastársaddal sem? Szabad-e pornót nézni imádkozás előtt vagy után? Mit tegyél ha erekciód támad mise közben? Csak a misszionárius póz a megengedett, vagy lehet másképp is megközelíteni a kérdést? Vajon az orális szex Istennek tetsző cselekedet? Ne élvezd, elég ha gyereket csinálsz a Hazának? Az LMBTQI+ közösséghez tartozókat is Isten teremtette? 

Kétségeiről, dilemmáiról és a mellékhatásokról kérdezze meg papbácsiját, plébánosát, szerzetesét!

*

Van abban valami mélységesen megszégyenítő, megalázó és életbénító minden tisztességes magyar ember számára, hogy az elvileg választott és felelős magyar kormány mindenben – még az emberi tragédiákban is – megleli és lefölözi a maga nem csekély hasznát. Lett légyen szó a vörösiszap-tragédiáról, a szíriai háborúról, a járványról, az ukrajnai invázióról, a kényszerű EU-s szankciókról, ők mindig csak a saját anyagi és politikai hasznukat nézték és érvényesítették.

A gyalázat bemocskolja minden egyes napunkat.

*

Az országot már lerabolták. Most a lakosság kisemmizése következik. 

Csicskanép sorsa nem is lehet más. Holott – másutt, nehezebb időkben – börtönökben, fegyenctelepeken, koncentrációs táborokban, kényszermunka-helyeken, Gulág- és Gupvi-táborokban is történtek lázadások. Csak mondom, mielőtt elfelednénk…

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.