Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az összes jó hír az, hogy a törvénybe foglalt nyugdíjat jövőre is meg fogják kapni az emberek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt, jó szórakozást a munka vérzivataros frontján! Megint hétfő van, van minek örülni. Egyrészt annak, hogy még van munkája annak, akinek van, másrészt pedig annak, hogy jó az idő, nem kell még véletlenül sem fűteni. Aki akar, örülhet annak is, hogy egyre kevesebb élelmiszert kap a pénzéért, ezért nem kell annyit rotyogtatni a tűzhelyen, így olcsóbb lesz a gáz- és áramszámla, amit hovatovább úgysem fogunk tudni kifizetni. Ámde legalább a migránsok nem jönnek, semmiképpen nem engedjük vissza a libsiket a hatalomba (mert azok mindent csak elbaszni tudnak), nem röhög Soros György, nem operálják át a gyerekeket az óvodában, nem hurcolják el a dedeket a háborúba, mi kimaradunk mindenből, van kerítésünk, lopnak ugyan ezek is, de legalább magyar kézben marad a szajré, hazudnak, de legalább kormányozni tudnak, ha Gyurcsány lenne hatalmon, már 187 százalék lenne az infláció és még a covid is itt pusztítana.

Ja, azt el ne felejtsem, hogy a magyar diplomáciát csodálják, irigylik és tisztelik mindenhol, soha a büdös életben ilyen jó nem volt a kapcsolatunk más országokkal, az elmúlt ezer év legsikeresebb 12 éve végre elhozta a várva-vágyott boldogságot, bőséget és tiszteletet. Mi vagyunk az unió húzómotorja és vezérhajója a V4-ekkel közösen, a cseh külügyminiszter rosszul látja, nem Orbán verte szét a közösséget. Hanem Gyurcsány, Soros, Karácsony Gergely. Felváltva. Az uniós külügyminiszterek egymás kezéből marják ki Szijjártó Péter telefonszámát, mert mindegyik tőle akarja megtudni, hogy hol lehet a világpiacinál is drágábban gázt vásárolni baráti és elvtársi alapon. Mert mi már olyan baromira jól állunk gázzal, hogy tele kellett tölteni azt a raktárt is, ahol a horkolásgátlókat tároljuk, ami szintén demilyenjó üzlet volt. Valakiknek. Akik milliárdosok lettek belőle.

Nem csak a fiatalok, középkorúak és általában véve mindenki van megvédve, hanem a nyugdíjasok is. Bizony! Vasárnap mondta ezt az MTI-nek Tállai András, aki a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, és Kósa Lajos után ő a másik kedvencem, mert végtelenül okos. Is. Szóval az van, hogy:

 A nyugdíjasok ma számíthatnak a kormányra, amely egy olyan többgenerációs országban gondolkodik, ahol az időseknek is több megbecsülés jut – fogalmazott az államtitkár.
    Felidézte, hogy a kormány, ahogy minden évben, idén a háborús gazdasági helyzetben is garantálja az inflációt követő nyugdíjemelést. A januári nyugdíjemelés után a háborús infláció miatt idén júliusban évközi nyugdíj-kiegészítés is érkezett a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzése érdekében. Az ezen felüli kiegészítésről ősszel – az éves várható infláció mértékének ismeretében – tud majd dönteni a kormány.
    Annak ellenére, hogy orosz-ukrán háború és a brüsszeli szankciós politika jelentősen megnöveli a költségvetés kiadásait, a magyar kormány továbbra biztosítja a nyugdíjasok védelméhez szükséges forrásokat, így az érintettek jövőre is számolhatnak a 13. havi nyugdíjjal – közölte Tállai András.

Itt bolonduljak meg, de én eddig úgy tudtam, hogy a nyugdíjak inflációkövető emelése nem az aktuális kormány kedvétől és szándékától függ, hanem törvényi kötelezettség. Értem én, hogy háborús gazdasági helyzet és háborús infláció, de azért csak jó lenne tudni, hogy nálunk miért kétszer olyan magas az áremelkedés, mint bármelyik másik országban? Pláne, hogy mi ugye ki vagyunk maradva a háborúból, és nem a magyar emberek, nem a magyar családok fizetik meg a mások háborújának az árát? Hogyan viszonyul a háború a paradicsom és a parizer, pláne a kenyér árához? Lövik az oroszok a mezőgazdasági munkásokat? Vagy mit is beszélek, az oroszok ott sincsenek. Az ukránok lövik. Vagy az amerikaiak. Biden és Soros gurulós járókerettel letarolják a gabonatáblákat. Ilyesmi lehet.

A magyar kormány nagyszerűségétől eltelve hadd idézzek egy tegnapi közleményből. Ez különösen azoknak a propagandamédia-fogyasztóknak lehet érdekes, akik úgy tudják, a magyar kormánynál gondoskodóbb nincs, ellenben a németek hamarosan halomra fagynak:

Olaf Scholz kancellár a koalíciós egyeztető tanács vasárnap hajnalban véget ért ülésén kidolgozott megállapodást bemutató tájékoztatóján kiemelte, hogy az idei harmadik tehercsökkentő csomag nagyobb, mint az első kettő együttvéve, a már bevezett és a tervezett új intézkedések így 95 milliárd euró értékű segítséget jelentenek.
    A tervezett új intézkedések között szerepel, hogy emelik a többi között a családi pótlékot és a lakhatási támogatást, amelynek jogosultsági körét is kiterjesztik, a munkaviszonyban állóknak járó 300 euró után pedig a nyugdíjasok ugyancsak 300 euró, a diákok 200 euró egyszeri támogatást kapnak az energiaköltségekre.
    Bevezetnek egyebek mellett egy úgynevezett áramárféket is. Ez azt jelenti, hogy a háztartások és a kis-, illetve közepes méretű vállalkozások egy meghatározott mennyiségig, az úgynevezett alapfogyasztásig kedvezményes áron kapják a villamos energiát.

  A szövetségi kormány tervez egy sor további intézkedést is, a többi között az otthoni munkavégzés, az úgynevezett home office költségeinek csökkentését szolgáló ideiglenes adózási szabályok egyszerűsítését és állandósítását.

A szociáldemokrata (SPD) politikus kiemelte, hogy nehéz idők várnak Németországra, de a kormány mindent megtesz a társadalmi összetartás megőrzéséért és a rászorulók támogatásáért. A nehézségeket jellemezve rámutatott, hogy semmiféle európai uniós szankció nem sújtja az Oroszországban kitermelt földgáz importját, Oroszország „ennek ellenére egyre kevesebbet szállít, és részben le is állítja szállításait”.

Omid Nouripour, a Zöldek társelnöke kiemelte: a 65 milliárd eurós csomag megerősíti azt az üzenetet, hogy a Németországot kormányzó koalíció nem engedi meg, hogy Oroszország megosztottságot idézzen elő a németek között.
    Christian Lindner pénzügyminiszter, a liberális FDP vezetője mindenekelőtt azt hangoztatta, hogy az együttvéve csaknem 100 milliárd eurós tehercsökkentő csomagok ellenére megmarad a szövetségi kormány pénzügyi mozgástere, így az idén nincs szükség pótköltségvetésre, jövőre pedig az eredeti terveknek megfelelően ismét betartják az alaptörvényben rögzített úgynevezett adósságfék szabályt, miszerint a konjunkturális hatásoktól megtisztított költségvetési hiány nem haladhatja meg a hazai össztermék (GDP) 0,35 százalékát. (MTI)

Kezdjük a közepén: a magyar propaganda minden hazugsága ellenére nincsen szankció az orosz gázra. Ezt eddig is tudtuk, de nem lehet elégszer hangsúlyozni. A német koalíció politikusai – akik nem ám egypártrendszerben vezetik az országot, hanem mindenféle pártok tagjai – nem egymást akarják legyőzni, nem egymásnak üzengetnek, hanem közösen kiállnak a felnőttként kezelt polgárok elé, és elmondják, mi a helyzet és ezt ők közösen hogyan próbálják megoldani. Miközben az Orbán-kormány a válság első komoly jelére szétverte a katás adórendszert, elengedi a rezsicsökkentést, magára hagyja a kkv-kat és az összes jó hír az, hogy a törvénybe foglalt nyugdíjat jövőre is meg fogják kapni az emberek, a döglődő Nyugaton – és nem ám csak Németországban – a kormányok nem azzal vannak elfoglalva, hogy hogyan lehetne több bőrt lehúzni az emberekről, mit lehetne még ellopni, mit tudnának még elvenni az önkormányzatoktól és melyik csókos mennyi hasznot tehet zsebre a rezsiárak emelkedésén (a tőzsdei árnál is drágábban vásárolt gázon például), hanem azon vannak, hogy az ország átvészelje a válságot. Orbán és a NER pedig azon van, hogy ők – és mindenki más le van szarva – meg tudják tartani a hatalmat és a zsákmányt. Nem fura? De.

Jó ébredezést, szép napot mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, azt még nem ette meg az infláció.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.