Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A hatalmukhoz ragaszkodnak, a felelősségből nem kérnek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, vidám vasárnapot, és szép reményeket kívánok mindenkinek! Az hal meg utoljára a dakota mondavilág szerint. Egy nappal azután vagyunk, hogy a megborotválkozott ember alighanem összezavarta az ő híveit azzal, hogy franc se tudja, mit keresett Mihail Gorbacsov temetésén. Pláne mit keresett ott Schmidt Mária terror nagyasszonnyal és milliárdos NER-ideológussal a sarkában, akinek elévülhetetlen érdemei vannak 1956 emlékének sárba tiprásában és átírásában. Biztosan sokan emlékeznek, és még többen nem: Dózsa László (1942 – ) dallamára. Mindegy is, ezt majd megfejtik a kremlinológusok, karmelitológusok és neurológusok, én ehhez nem érzek elegendő késztetést magamban. Azt értem, hogy az orosz maffia kedvenc terepjárója (Mercedes G-osztály) miért a NER státuszszimbóluma, azt viszont egyáltalán nem értem, hogy Orbán Viktor antikommunista szájhős mit keres egy olyan embernek a temetésén, aki abból a gödörből akarta kirángatni a hazáját, amelyikbe Orbán Viktor most már több mint tíz éve szisztematikusan és kitartóan igyekszik belerugdosni/visszarugdosni Magyarországot. Szerintem lendüljek is tovább.

Ha már az egykori Index helyén tovább üzemelő azonos nevű, kormánytól való függetlenséggel nem igazán vádolható orgánumnak is szabad volt leírni, hogy Érkeznek a sok száz ezres számlák – találtunk olyat is, akinek hétszeresére nőtt a rezsije, akkor mégse olyan nagy hülyeség az a felvetés, miszerint azért innen nézve nem akkora nagy sikertörténet ez a keleti nyitás nevű mutatvány. Jó, tudom, hogy először az volt, hogy intéztünk olcsó gázt nektek, legyetek hálásak. Aztán amikor kiderült, hogy francot olcsó a gáz, akkor jött az, hogy nem az a lényeg, hogy mennyibe kerül, csak az a lényeg, hogy legyen, és különben is mindenki fogalmatlan hülye szardarab, aki azt hiszi, hogy tudja, hogy mi mennyiért vesszük a gázt. Amit nyilván nem fognak az orrunkra kötni, mert abból csak baj lehet.

Pont mint a koronavírus-pusztulat idején. Egy darabig az volt a duma, hogy őfelsége a halálozások számát nézi elsősorban, mert a védekezés sikerét Magyarország emberéletekben méri, a kormány mindenért vállalja a felelősséget. Aztán amikor rohadtul sokan kezdtek elhullani az elcseszett intézkedéseik miatt, akkor változott a lemez: a kormányt már semmilyen felelősség nem terhelte, kizárólag az ellenzéket terhelte minden felelősség. Azt hazudta minden bátorak és legbátorabbak fejedelme, hogy az ellenzék az egészségügyi dolgozókat hibáztatja azért, hogy emberek halnak meg. Pedig egészséges agyú ember rohadtul nem hibáztatta az egészségügyi dolgozókat, egészséges agyú ember az ő felelősségét firtatta, amiből ő azonban nem kért. A korlátlan teljhatalom kellett, a rendeleti kormányzás kellett, Semjén éjszakai sündörgései kellettek, az (ellenzéki) önkormányzatok hátba szúrása menő volt, csak a tragédiának, a szarnak nem volt gazdája. Akkor se.

Nyilvánvalóan most sincs, de ahhoz képest hogy mennyit gyalázzák még most is napi szinten a hanyatló Nyugatot, amelyhez képest Szijjártó elvégezte az ő házi feladatát, és elintézte nekünk, hogy fürdeni, főzni tudjunk, érthetetlen, hogy egyrészt miért egy olyan országban vezetnek be 90 százalékos rezsitámogatást, ahol egyébként 2 millió forint az átlagbér. Oké, hogy csak az áramszámlára, és csak egy bizonyos szint fölött, de ugye az volt a duma, hogy európai, sőt világviszonylatban Magyarország nemzeti ormánya egyedülálló módon védi a magyar családokat. A rezsicsökkentéssel.

Ehhez képest olvasom a fent említett portálon, hogy darázsfészekbe nyúltak ők, midőn beszámoltak a sok száz ezres számlákról, a hétszeresére nőtt rezsiről, mert csak úgy özönlenek az olvasói panaszok: magánszemélyek és cégek egyaránt kiakadtak a kifizethetetlen rezsiszámlákon.

Ehhez képest olvasom azt is, hogy Pintér Sándor segítségét kérik a rezsiszámlák miatt bajba jutott önkormányzatok, hogy az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsának azonnali összehívását kezdeményezték, mert az a veszély fenyeget, hogy komplett települések maradnak áram vagy gáz nélkül, miközben sorra zárnak be az éttermek.

Ehhez képest olvasom, hogy az egri polgármester külön is azért veri félre a harangot, mert a csőd borítékolható, A város a várható rezsiszámlák miatt bezárná a strandot, az uszodát, színházak és könyvtárak épületét.

És igen, ehhez képest olvasom az egyik legemberarcúbb fideszes polgármester, Cser-Palkovics András rövid időn belül második panaszáradatát. A székesfehérvári elöljáró ezúttal közzétette a települését érintő rezsiszámokat, amiből kiderült: van, ahol 23-szorosára nőhet a számla, a számok általában is riasztóak szerinte, a tendencia pedig különösen aggasztó.

Ha nem is megyünk bele abba, hogy egyébként más frontokon is szügyig állunk a jobban teljesítésben (lásd például: pályaelhagyó osztályfőnökök, brutális tanárhiány miatt elmaradó fizikaórák, se technika tanár, se informatikatanár, se matektanár, énektanár helyett kántor, méltatlan tanári bérek, tanulás helyett Budapest utcáin a tanáraikért, a tanáraik megalázása és semmibe vétele ellen tüntető diákok), akkor is magyarázatra szorulna, hogy ha bármi igaz volt a békeidőben tét nélkül harsogott propagandából, ha valóban válság- és ütésálló a magyar gazdaság, ha valóban világbajnokok vagyunk válságkezelésben – mert ezek legalább kormányozni tudnak, és bezzeggyurcsányékkal ellentétben a bajban valóban MEGVÉDIK a polgárokat -, akkor mégis miért ekkora a nemzeti összefosás?

Akkor most miért panaszkodnak a népek, hát hiszen meg vannak védve, nem?

Miért van kiakadva a fideszes polgármester? Bár az is igaz, hogy ha ki van akadva, akkor annyira miért nincs kiakadva, hogy legalább egy kósza félmondatnyi utalás erejéig szót ejtsen arról, hogy az oké, hogy mindenhol baj van, mindenhol hullámzik a fekália, de itt miért ennyire?

Mikor lesz az, amikor tükörbe néznek a nertársak, és elkezdik a saját tizenkét évnyi teljhatalmuk és franc tudja hány évnyi rendeleti kormányzásuk tudatában feszegetni? Hogy vajon ők mit rontottak el, hogy hol van az ő felelősségük abban, hogy most minden irányból hullámzik a szartenger?

Mert az rendben van, hogy amikor minden fasza, amikor csak annyi a kihívás, hogy a gazdasági konjunktúra előnyeit élvezve törvényesen széthordjuk az országot, de mindenki léphet egy hangyafasznyit előre, a többit pedig megoldja a propaganda, a kretén plakátok és megafonok, akkor az flottul megy. És az is rendben van, hogy ezt a válságot nem/sem lehet ráhúzni egy az egyben az orbánizmusra. Nem is javaslom senkinek, hogy ezt tegye, hiszen ez egy szélsőséges helyzet, mindenhol baj van.

A kérdés az, hogy mimagyarok miért letolt gatyával állunk a vérzivatarban?

Miért akkora az infláció, amekkora?

Miért olyan gyenge a forint, amennyire gyenge?

Miért itt drágulnak a legdurvábban az élelmiszerek?

Miért hétszer, tízszer vagy huszonháromszor több a rezsi, ha van rezsicsökkentés?

Miért vette az ország a tőzsdei árnál 8 százalékkal drágábban (= 2 milliárdos bukta) júniusban Putyintól a gázt, ha nekünk van olcsó gáz, mert intézett a kormány?

Miért Norvégiában van 90%-os rezsitámogatás, ahol 2 millióból kell kigazdálkodni a rezsiköltségeket, nem a magyar közmunkásbérből vagy pedagógusbérből? Miért nem itt van 90%-os rezsitámogatás, a világ egyik gazdasági fellegvárában?

Egyáltalán miért nem akkor segít az állam, amikor valóban baj van? Hogy jön ahhoz a fideszes állam, hogy ekkora szarban százmilliárdos vásárlásokba kezdjen?

Nincs annyi hely, amennyi kínzó kérdést még fel tudnék tenni. Mind abba az irányba mutat, hogy átvertek egy országot, és magyarázatok, megnyugtató válaszok helyett ugyanazt csinálják, amit békeidőben. Hazudoznak, tolják a propagandát, és hülyének néznek mindenkit. A hatalmukhoz ragaszkodnak, a felelősségből nem kérnek. Aztán majd lesz valami, majd lesz valahogy.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.