Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Ellen-tétek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Van egy olyan ország, ahol mostanában túl sokan esnek ki véletlenül kórházak ablakaiból, magasházak felsőbb emeleteiről, hullanak szakadékba túrázás közben, fulladnak medencéjükbe, megcsúszva a vizes peremen.

De legalább előtte a sírjukat nem ásatják meg velük…

(Ezzel szemben minálunk csak az ülésteremből származó uniós zászlók vetették magukat a mélybe az Országház ablakából – az integető horváthbalázsok vagy a rajtuk kitekintő putyinok soha…)

*

Történelme során Magyarország már másodjára lett „az utolsó csatlós”. Előbb Hitleré, most pedig Putyiné.

*

Megjegyezném, futólag: az uniós jog elsőbbséget élvez a hazai joggal szemben. Épp ezért olykor megmondhatják, mit, merre és hogyan. Ezt fogadtuk el, népszavazással megerősítve. 

Brüsszel még mindig csak egy város, az EU pedig 27 ország szövetsége, amelyek közül egyik sem kommunista. Még a magyar kormány sem nézi másnak, mint fejőstehénnek. Talán épp ezért is vonta vissza nemrégiben a vétóját az embargó ügyében. Fél hogy elapad a tejecske. 

Ja, és az Orbán-kormánynak sosem volt ķétharmada.

*

Mint minden régi vicc, Orbán Viktor is szakállas volt eleddig is. Csak az övé befelé nőtt mostanáig.

*

„A szünetnek vége!” – jelentette be közösségi oldalán a miniszterelnök.

Elsőre úgy olvastam, hogy „A szüretnek vége!”.

Hiú remények!…  

*

Nem csinált az országból egy hávájt, de legalább a Hawaii-inges fotóit sem kell már elszenvednünk egy ideig!…

*

 „2010 óta annyi gyerek születik Magyarországon, amelyre az elmúlt 120 évben nem volt példa. A családtámogatásokat a háborús helyzetben is megvédjük!”

Mondjátok már meg, miért, mióta munkaköri kötelessége egy igazságügyi miniszternek nyakló nélkül tolni kormányának a propagandáját? A lehallgatásügyi dáma – obligát nemzetiszínű zászlócskával végződő – posztja ezen hatásköri túlterjeszkedésen túlmenően is hűen idézi íz- és szaghatásaiban azt a moslékot, amit a torkunkon le akarnak nyomni. Mennyi álság és hamisság két mondatban – és még fogalmazni sem tud a labdazsonglőr és hegedűvirtuóz! Nyilván azt szerette volna sugallni, hogy annyira SOK gyerek születik, amennyire a 2010-et megelőző 120 évben nem volt példa. Holott ennek pont az ellenkezője az igaz: annyira KEVÉS gyerek születik! Orbán alatt sosem érte el az évi százezret a születések száma. Hogyhogy nem váltják le a mindenkor, minden eresztékében a mindenkori kormányhoz hű KSH vezetőit, amiért az általuk közölt adatokat nem szinkronizálják a rogáni propagandatartalmakkal?!.. Hogy fordulhatott elő, hogy például idén májusban is katasztrofálisan alacsony születési adatokat közöltek az MTI-vel? Ha már a KSH-ban sem számolnak a következményekkel, akkor hogy várható ez el – mondjuk – a Ryanair-től? Na ugye hogy ugye?!…

Hagyjuk most azt, hogy „háborús helyzet” határainkon belül szintén csak a kormánypropagandában van, nézzük az úgynevezett családtámogatásokat. A sokgyerekesek féláron vehetik meg – az állami támogatás hírére azonnal megugrott árú – 7 személyes luxusautókat? Igen, persze – csak azt a 4-5 milliós félárat kell leperkálniuk előtte. Ugyanez a helyzet a lakáshozjutási támogatásokkal is: piac azonnal beolvasztotta az árakba az állami ingyenpénzt! Ami a tényleges családtámogatási rendszert kristálytisztán jellemzi: a 14 éve változatlan összegű – ennek megfelelően egyre kevesebbet érő – családi pótlék összege! A novákkatis és vargajucis hókuszpókuszok helyett csak azt kellett volna fokozatosan – legalább az infláció mértékének megfelelően – emelgetni. Akkor talán sokkal kevesebb családfő nyúlt volna a kalapjáért – no nem azért, hogy megemelje azt a kormány családpolitikája előtt…

*

Tessenek mondani, a villanyszámlámon feltüntetett „rendszerhasználati díj” – amely magasabb lett az áramdíjnál – egészen konkrétan melyik rendszerre is vonatkozik? Az MWM – korábbi korokban közpénzekből felépített – dróthálózatára, vagy netán Orbán rendszer-sápja ez? Nevezzük mán nevén azt, hogy most mi van!…

*

Azonosítatlan repülő objektumot észleltek a radírok az égbolton – már másodjára ezen a héten. A riasztott Gripenek nem találták meg a szóbanforgó eszközt, de biztosak benne: nem a Szíjjártó Petike volt, dacára hogy nagyon szeret ide-oda röpködni!…

*

Ideje lenne valamilyen posztumusz elismerésben részesíteni – a Horn Gyulát a Parlament üléstermében lepubizó, patakvért vizionáló – Torgyán Józsefet! Ő egy kedvelhető, simlis széltoló volt, nagy nevettető a maga nemében. Kártékony, ám joviális figura.

Ez a mostani kormánypojácákról nem mondható el. Bennük semmi rokonszenves vonás nincsen. Az elképesztő hazugságaikon, bĺőd megnyilvánulásaikon én már rég nem tudok szórakozni! Ők csak sima, natúr gonosztevők.

*

Már megint félre tetszettünk érteni valamit lényegeset! A Honvédelmi Minisztérium nyáreleji kommunikéjéből ugyanis kiderült: nem a sorkatonaság, hanem a sörkatonaság mellett kardoskodott Dr.Snitt Mari okleveles markotányosnő, amikor az általános hadkötelezettség bevezetését sörgette.

Álmaimban megjelent a szép új világ. A kaszárnyák új neve: sörárium. Sörkorcsolyák helyett sörkatonák masíroznak majd a folyékony kenyér és az alomalapítás ünnepén. Pattogva szól a Radetzky March, a sörösüvegszemű tamburmajor a botjával vezényli a sörhasú zenészeket. Gulyáságyúk rotyognak felpaprikázó rémmeséket. Kipirult arcú sörmesterek habzó kriglikkel rohangásznak a derűs égen. Sörgölődő segédeik sörkifliket szervíroznak a sörpadok népének. A nők sem maradhatnak ki a jóból, őket is besörözzák, ők is egyenrangú sörkatonái a nemzetünknek. Joguk van ugyanúgy berúgni mint a férfiak. Bónuszként még szülhetnek is apró, sörtehajú hadfiakat nagy számban. Karperec helyett kizárólag sörperecet hordhatnak.

Soros már mindig is Sörös volt. Sörfőzők sörfölnek az interneten. A parlamentben meghozzák az első faj- és sörtisztasági törvényt. A Szent Koronát kivezetik az ország címeréből, helyét a Szent Sörnyitó veszi át. A müncheni sörpuccs emléke elevenül, de csak sörmentibe! Sörsírba temettetnek a hősi halottak. Sörbe lábadt szemekkel kántál a gyásznép.

Sörnyen jó lesz, na!….

*

Kormányinfó-addikt vagyok. Mindegy nekem, hogy pubival* vagy pubi nélkül** celebrálják. (Értsd: Gulyás Gergellyel* vagy Szentkirályi Alexandrával**.)

*

A kormánypárti kommentelők szerint a helyszínen többmillióan nézték a tűzijátékot.

Biztosan más bolygók más halmazállapotú (gáz, plazma vagy Bose-Einstein kondenzátumú) lakói is kaptak kedvezményes tour-retour jegyet a szervezőktől…

*

Az hagyján, hogy a Horthy-korszakkal együtt visszasompolygott az „Erdélyt vissza! Mindent vissza!” káros retorikája is, de nem lehetne hogy addig is a Tiszán és a Maroson érkező szennyet és szemetet vennék vissza?!… Adnók mi szívesen mindet vissza!…

*

Soros György végrendeletében az összes kottáját a magyar ellenzékre hagyja.

Így a cselédmédia továbbra is elmondhatja róluk: Soros kottájából játszanak.

*

Annyira büszke vagyok a kormányfüggetlen, tagdíjakból tengődő CÖF-re!…. Feddhetetlen előéletű vezetői mindig még tudják fogalmazni önálló véleményüket Brüsszel számára, sőt, olykor – saját megtakarított pénzecskéjükből – fel is utaznak oda tüntetni a magyar maffiakormány ellen, az uniós pénzek folyósításának feltételekhez kötése mellett.

Még több CÖF-öt! Freedom for Hungary!

 

(Bocsi, csak kíváncsi vagyok, ezt a szöveget is lehozza-é valamelyik – másodközlésekre hangolódott – ellenzéki portál a szmájli és név feltüntetése nélkül, mint az orbánszavazók idiotizmusának ékes bizonyítékát… Az irónia, mint publicisztikai trouvaille, az már smafu?!…)

*

A kormány csecsén csüggő Origo simán neonácizza a halálos csapdában védekező ukránokat.

Az összmagyarság szégyene ez a brancs!…

*

Azért arra kíváncsi lennék: egy valóban független, kizárólag szakmai alapokon mérlegelő elmeorvosi bizottság normálisnak találná-é azt a többmillió honfitársunkat, akik őszintén elmondanák nézeteiket pl. az óvódások nemváltó műtétjeiről, a déli határainkat sok éve ostromló migránshadakról, az Európa iszlamizálását megcélzó Soros-tervről, a gazdasági zseni Mészárosról, a kontinensünket vezérlő Orbánról vagy az Oroszországot Ukrajnában megtámadó Amerikáról?… Ha elfogadjuk a mondást, hogy „hinni a templomban kell”, tudományos megközelítésben az irracionális, alaptalan tévhitek hangoztatása és az annak megfelelő cselekvés a mindennapi életben szerintem egy súlyos pszichiátriai diagnózis megállapítását teszi megkerülhetetlenné.

*

Isten barmai lassan őrölnek.

*

A stupidságok elleni óvszert találja már fel valaki! De legalább az antifészbúk-tablettát!… Folyik az össznépi verbális orgia, de a nemkívánatos következményekre nem gondol itt senki?!…

*

Abból, hogy ebben az országban a hülyék vannak többségben, még nem következik az, hogy bárkinek kötelező lenne közéjük tartozni. Még kevésbé az, hogy muszáj velük együtt őrjöngeni.

Őrizzük meg különállásunkat, óvjuk méltóságunkat és reményeinket. A haza fényre derül majd! Kivárjuk és teszünk is érte.

*

Ne hagyd hogy birtokba vegyék agyadat az áltudományok, az álhírek, az álságok, az áltatások, az álerények, az álnokok, az álomrablók, az álávjúviktor és az állammaffia.

*

Egyes énekesnők pályaíve a Ki mit tud?-tól Kim Dzsongun magyarföldi verziójának hátsó fertályáig tartott.

*

Aki másnak vermet ás, az magának utat épít.

*

Kábítószergyanús anyagot találtam a pénztárcám egyik rejtett rekeszében. 

Egy dugi húszezres volt, amiről megfeledkeztem.

*

Ne akarjatok nagy lábon élni. Mindent összevetve örüljetek annak, hogy szabadlábon még tudtok!…. ):

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.