Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez egy kicsit más lesz, Viktorka

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Most már hivatalosan is bejelentkezett a mi drága téeszelnökünk, valami nagyszüleim korabeli konyhából, halál puritán körülmények közül, és természetesen borostásan. Megadja ő a közbeszéd alapját, most lehet a külsejével foglalkozni nyugodtan, míg ő a Nemzeti Sportot forgatja. Gondolom, az a legfontosabb ezekben a vérzivataros időkben, hiszen a foci mindent felülír ennek a szent embernek az értékrendjében. Javasolnám Havasinak és az udvartartásnak, hogy egy Kőbányai sört és egy doboz cigit is tegyenek legközebb a képre, akkor teljes lesz az összhang azzal, amit üzenni akar.

Ez a külső sokat, majdnem mindent elmond. Több mint beszédes. Most ő a puritán, lecsövesedett melós, egy a néppel, egy az igénytelen, vagy annak nézett szavazói többségével. Sokol rádió duruzsol, a Kossuth kanális serceg, Anikó asszony levest melegít a sparhelten, bonyhádi zománcos láboskában, ami tegnapról maradt meg. Spórolni kell, nincs mese. Ha én így érkeznék haza a nyaralásból, a feleségem biztosan elküldene orvoshoz, hogy nézessem meg magamat, nincs-e valami bajom. Jobb helyeken az ember 3 hét Adriázás után kisimul, kipihent és látványosan feltöltődött. Ez bazdmg meg olyan, mintha egy maratoni Sziget fesztiválon vett volna részt, ahol minden nap más tudatmódosítót próbált volna ki, és nem aludt napi 3 óránál többet.

Mondjuk hízni hízott, az látszik rajta. Végigjárta az összes horvátországi luxusétteremet, ahol mindenféle exkluzív szarokkal tömte a fejét. Arra azért kíváncsi lennék, hogy ezt a pompát miből fizette, mert erre még a nemrég megemelt fizetése sem biztos, hogy elengedő lenne. De ezzel csak mi foglalkozunk, büdös komcsi-libsik, csak mi bántsuk szegényt, pedig ő csak egy átlagosan jóllakott nép közönséges fia, semmi más. Mondjuk a képeken, amik kiszivárogtak róla, ameddig nem itthon rontotta a levegőt, is inkább olyan tekintette volt, mint aki azt sem tudja, hogy éppen hol van. Igaz, mi sem tudtuk, most már viszont legalább ezt tudjuk: itthon van. A tejjel, vajjal, mézzel folyó Kánaánban, ahol – ha már itt tartunk – ezen élelmiszerek ára, meg az összes többi ára is napi szinten változik. És nem lefelé, hanem a csillagos égbolt irányába.

A csávó, mielőtt elhúzta a belét közel egy hónapra üdülgetni, egy rakás veszélyhelyzetet hirdetett ki, és ameddig nem volt itthon, az alászolgái ezekkel riogatták a közvéleményt. Egy igaz magyar, egy igaz hazafi. Itthon és Európában éppen mindenki azon küszködik, hogyan tovább, hogyan oldja meg országos és egyéni szinten a kialakult energiahelyzetet, oszt, szoroz, kalkulál, ez meg vállalhatatlanra nyalja magát. Ilyet? Komolyan mondom, ezt csak ezzel a lebutított országgal lehet megtenni, sehol máshol nem működne. Ezzel szemben meg lángszóróval nyomják a hazug propagandát, az ország jobban teljesít, meg mi vagyunk a legjobbak, meg ehhez hasonlókat, közben meg a fél országnak ki van a picsája a gatyából, és azon lamentál, hogy ha nem tud majd fűteni, akkor eltüzeli a szekrénysort. És persze, továbbra is imádja a pincében kicsirázott krumpli látványával vetekedő, megszőrösödött, a konyhában a hokedlin üldögélő miniszterelnököt. Igaz, hogy mióta elment, majd épségben és (egészségben???) megtért közénk, az euró árfolyama úgy hullámzik, mint az Adriai-tenger, ahol fenséges ülepét és bőrkeményedéseit áztatni méltóztatott.

Hogy nem ég le a pofájáról a bőr, és nem azért, mert nem kente be fényvédő faktorral, hanem azért, mert szarik arra, mi történik abban az országban, ahol 13 éve mindenféle ellenállás és közutálat ellenére uralkodik, és dönt egy személyben. Még arról is, hogy ki legyen a parlament portása. Hogy volt arca kitenni ezt a képet, aminek most éppen a szünetnek vége címet adta… Ezzel az erővel azt is ráírhatta volna, hogy becsengettek, vagy elkezdődött. Mármint nem csak a tanév, hanem a tanárok további szopatása, az emelt gáz- és villanyszámlákkal szembesülő vállalkozók kardélre hányása, a 800 forintos üzemanyagár, ami a horvátoknál csak 600 forint/literre jön ki, ha átszámoljuk az 5 éve stabilan 50 forint körül mozgó kunával. Tehát itt van az infláció hatása szinte mindenre a tejtől a zsemlemorzsáig, az egyre kisebb mozgástér mindenkinek ebben a világszínvonalú ezeréves országban, aminek a születésnapjára (se az elsőre, se másodikra), valamiért nem tudott hazaugrani a mi DNS-ünk. És gondolom, nem azért, mert hatósági áron kellett a saját zsebünkből teletankolni a honvédségi nem magángépét kerozinnal, hanem azért, mert most már szemmel láthatóan is szarik ez bele mindenbe. Magasról, vastagon és nagy ívben.

Nyugodjon meg mindenki, az Orbán klánt semennyire nem fogja megtépázni az előttünk tornyosuló válság, nem fogja őket nyomorba dönteni, mint oly sok érte rajongó ökölrázó állampolgárt, hanem – ha minden jól megy – még nyerészkedni is fognak rajta most (is). Mert a bedőlő vállalkozásoktól és elszegényedő emberektől könnyebben lehet elvenni természetesen szarért, húgyért azt, amié az övék. Igen, tudom, annak idején is volt már bőr a képén beleugatni a balga nép orcájába, hogy ő tudja, milyen az, amikor szar van, hiszen ő is bérből és fizetésből kénytelen éldegélni, de akkor is. Ez egy kicsit más lesz, Viktorka! És igen, van 3 millió tájékozatlan, tátott szájú szektatag, aki ha ez a trambulinról hugyozna a fejükre, akkor is elalélnának a gyönyörtől. De van ezen a 3 millió hívőn kívül még vagy 6 és félmillió, aki nem tapsikol örömében annak, hogy nem tudja, mire számítson az előttünk álló igencsak vészterhes időszakban. Pontosabban egyet tudnak: hogy kire nem számíthatnak. Az pedig nem más, mint a kormány, a Párt, és ezeken túl is az, aki mindez egyszerre: a képen üldögélő szőrös kerti törpe. A kurva életbe.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.