Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Miért is nem tartozik az adófizetőkre, hogy a miniszter úr mennyiért intézte el nekik, hogy főzni tudjanak?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, boldog szeptember elsejét (itt van az ősz, itt van újra), és sok szép nyílt napot kívánok a zárt osztályon! Nem szeretnék senkit megsérteni, még az üldözöttkeresztény-ügyi államtitkár mimózalelkébe se szeretnék beletiporni, de ha ez itt, Csillámfaszláma-alsóról szemlélve, az 57 centis, gumicsontból készült Horthy-szobor árnyékából nem tűnik zárt osztálynak, akkor semmi.

– Ahol koraszülöttmentők üzemanyagára nincs pénz, ha koraszülötteket akarnak menteni, akkor gyűjtsenek üzemanyagra,

– ahol egyes helyeken kollégiumokat kell bezárni a rohadt magas rezsiköltségek miatt,

– ahol más helyeken el sem kezdődik a tanítás a növekvő energiaárak okán,

– ahol óvodabuszok szűnnek meg a baszott drága benzin miatt, miközben a magyar adófizetők kormány nagyvonalú támogatásával 16 új iskolabusz segíti a diákok iskolába járását a Felvidéken szeptembertől,

– ahol több cég nem szállít iskolatejet szeptembertől, mert nem ad rá támogatást az állam,

– ahol a kormánynak esze ágában nincs emelni a pedagógusbéreket, még a szándék sem merült fel elméleti szinten sem,

– de ahol a semmihez nem értő, cserébe hatalmas arccal közlekedő köznevelésért felelős államtitkárnak ráfér a pofájára szóba hozni a palánkon átkúrt, hülyének nézett, a polgári engedetlenség eszközéhez folyamodó tanárok megkérdőjelezhető erkölcsiségét (!), akik rossz példát mutatnak a diákjaiknak.

És ahol közben egyéb Móricka-szindrómás idiótáknak is futja a baromságra, mert annyira rendben van minden, hogy most kell kiélni a perverzióikat. Az összeset.

Az egyik idióta (úgy is, mint polgármester) átfestet egy színes mandalát a helyi iskola falán, mert szerinte az szivárványos propaganda.

A másik idiótának és elvtársainak (úgy is, mint a náculásnak és a szakállat eresztésnek indult miniszterelnök szélsőséges dumáit kenterbe verő szélsőjobbos parlamenti párt) az a legnagyobb baja, hogy a parlamenti dolgozószobájában még nem volt Horthy-szobor, márpedig a Horthy-korszak egyértelműen szoborért kiált. Úgyhogy avatott egyet. Gumicsontból. Mert ez milyen menő trollkodás. Igen, arról a Horthy-korszakról van szó, amelynek idején a modern világ első zsidótörvénye megszületett, amelynek eredményeként százezrek vesztették életüket, és aminek az lett a vége, hogy Magyarország egy tragikus világháborúba sodródott. A vesztes oldalon.

A harmadik idiótának (úgy is, mint a már emlegetett üldözésügyi keresztény államtitkár) meg azért sír a szája főműsoridőben a párttévé képernyőjén, mert az ateisták sértik a keresztény emberek érzékenységét azzal, hogy az ateizmus felvállalására buzdító kampányt indítottak a közelgő őszi népszámlálás apropóján.

Csupa üldözési mániás, elnyomott, veszélyeztetett, a zavaros identitásában sértett, mindenféle démonokkal állandó küzdelmet vívó frusztrált, kisebbségi komplexussal megvert humanoid. Akik a sérelmeikből, az üldözési mániájukból, a fojtogató, pusztító rögeszméikből, az intoleranciájukból csinálnak politikát. És marha jól megélnek belőle. És ezek csupán apróságok a zárt osztály egészét tekintve. Egy biztos: ezektől simán lerohadhat az ország, éhenfagyhat a populáció, feldarabolhatja a szekrénysort, hogy ne fagyjon meg, vagy eladhatja, hogy ne haljon éhen (ha lesz egyáltalán, aki megvegye), ezek a keresztény, fehér, állandóan üldözött szélsőjobboldaliak akkor is a másoktól féltett identitásukat tolják maguk előtt. Mintha bárki komolyan veszélyt jelentene a heteroszexualitásukra, a fasisztoid elhajlásukra vagy a kereszténységükre. Mintha ennek a viharvert, Stockholm-szindrómás országnak nem lenne nagyobb baja pillanatnyilag.

Pedig van neki, legfeljebb a kéményen csodálkozó még mindig nem akarja elhinni, hogy nem a Peti nevű kisunokája kislánnyá átműtésének nem létező veszélye lesz a legnagyobb baja hamarosan. Hamarosan, amikor az akciós csirkeszárnyvégről is lekerül az ársapka, miután ennek a perverz műfajnak a rezsicsökkentésre vonatkozó része minden választási ígéret dacára már befuccsolt. Most jön az, amikor adagolják a nertársak a következő, meg a következő, meg a következő adag nemmegszorítást. Hogy szokja a pór a gondolatát a sok jónak, ami üstöllést a nyakába zúdul.

Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős Móricka-imitátor is előkerült a szabadságolásból, és előadta azt, ami nyilvánvaló volt eddig is: az ársapkákat ki kell vezetni, mert egyre drágább a fenntartásuk, mert piactorzító hatásuk van. Úgyhogy előbb-utóbb mindenkinek piaci árat kell fizetni a benzinért, a farhátért, a nullás lisztért. Idézem:

„Az intézkedés jó volt, amíg átmeneti volt a helyzet, de ha állandóvá válik, akkor nem fenntarthatóak az ársapkák”.

Lefordítom: az intézkedés jó volt, ameddig a Fidesz kétharmaddal megnyerte a választást, az volt az átmeneti helyzet. Nyilván nem lehetett azonnal kivezetni a Holdról is szabad szemmel látható izé után, mert az nagyon átlátszó lett volna, ezért még vártunk pár hónapot, kinyaraltuk magunkat, most meg kipihenve (egyesek megborotválkozva, mások szakállat eresztve) beleállunk. Amikor az ellenség figyelmeztetett, hogy a hatósági árral való szórakozás még soha sehol semmi jóhoz nem vezetett, akkor rákiabáltuk – amit ma is rákiabálunk egyébként, és nem sül le a pofánkról a bőr -, hogy ha rajtuk múlna, ma már ország se lenne. Ehhez képest mindaz, amiről az ellenség beszélt (és ugye itt nem kell Gyurcsánynak lenni, hogy valaki ellenségnek minősüljön), amire minden valamihez értő szakember előre figyelmeztette a háborúval beszaratott közönséget, most rendre bekövetkezik. Pedig nem Gyurcsányék nyerték a választást.

Csak az a baj, hogy ameddig az eluralkodó totál szívás az uralkodó dinasztia szintjén esetleg úgy manifesztálódik, hogy mondjuk eladnak egy szállodát – mert csak, mert már nem kell, mert most pont fasznak van kedve vele baszakodni -, addig álávju néni és bácsi a padlót fogja felaprítani tüzelőnek és a szekrénysort próbálja eladni, hogy valahogy legyen. Majd akkor kell szerintem erősen koncentrálni arra, hogy de bezzeg micsoda szívet melengető élmény volt Európa legnagyobb elhalasztott tűzijátéka, hogy nemzetünk nagyjai hogy kiosztották, hogy megalázták, hogy leiskolázták a hazaárulókat tegnapelőtt is a párttévében, nem utolsó sorban soha el nem múló szeretettel és elismeréssel kell gondolni a nép legtehetségesebb gyermekére, a haza leghíresebb gázszerelőjére, aki egy év alatt 100 milliárddal növelte a gazdája által a nevére íratott cégcsoport vagyonát. Mert csak akarni kell, és minden sikerül. És ő eléggé akarta.

Közben mimagyarok, az Orbán-kormány meg úgy akarunk békét, hogy boldogan pénzeljük a háborús agresszort és közben visítva kiabáljuk, hogy Brüsszel kretén és eszkalálja a konfliktust. Jó, nem akarom kisebbíteni Peti miniszter érdemeit, sem kimagyarázni a hősies cselekedetét, miszerint már megint intézett nekünk egy rakást gázt a Gazpromtól, de elveszítettem a fonalat.

Egyrészt:

Moszkvai útjáról kevés részletet árult el egyelőre Nagy Márton. Annyi kiderült, hogy Szijjártó Péterhez hasonlóan ő is gázügyben járt Oroszországban. „Fontos, hogy legyen gáz, megfelelő gáz legyen, és az ára megfelelő legyen. Ezen feltételek mentén tárgyaltam, de várni kell még pár hetet, hogy lássuk, el tudtunk-e érni valamit. A politikának a politikával kell tárgyalnia, a Gazprommal rendes munkarendben az MVM tárgyal” – mondta, hozzátéve, hogy „a jelenlegi egy jó gázszerződés, de ha változnak a körülmények, akkor ahhoz lehet igazítani új feltételeket”. (lásd ITT)

Másrészt:

Szeptemberben és októberben a Gazprom a hosszútávú szerződésben rögzített mennyiségen felül naponta maximum 5,8 millió köbméterrel több földgázt szállít Magyarországra Szerbián keresztül, jelentette a külügyminiszter a Facebook-oldalán. Szijjártó Péter jelezte, Magyarország az erről szóló szerződést aláírta az orosz gázipari vállalattal. Hogy ez mekkora kiadást jelent a magyar államnak, nem árulta el, de hozzátette: augusztusban is több gáz érkezett, napi maximum 2,6 millió köbméterrel. A magyar kormánynak a maximális energiaellátási biztonság a célja, hogy senki ne kerüljön olyan helyzetbe, hogy nem tud fűteni vagy főzni. (lásd ITT, ITT, ITT)

Nem nagyon tudom ezt a két nyilatkozatot összerakni. Sőt, már azt se értem, hogy francért kell X hetente megkötni azt a rohadt szerződést, amit már tavaly ősszel megkötöttek 15 évre, és annak értelmében Putyin elvtárs ötödáron biztosítja mimagyaroknak a gázt? Hát ha 2021. szeptember 30-án Szijjártó Péter azt állította, hogy Magyarország ellátása a következő 15 évben biztosított, évente 4,5 milliárd köbméter gázt fogunk vásárolni az eddiginél kedvezőbb áron, akkor ez most milyen szerződés? Sőtpláne: akármilyen szerződés is ez, ha minden fasza, akkor Nagy Márton milyen pár hétről beszél, amit meg kell várni, hogy egyáltalán kiderüljön, hogy volt-e értelme Moszkvában bokát csattogtatni? És végül: mi a büdös francért is nem tartozik a magyar államot fenntartó magyar adófizetőkre, hogy Szijjártó harci pitbull mennyiért intézte el nekünk, hogy főzni tudjunk? Hogy megfelelő a gáz ára, vagy sem? Nem mintha Vlagyimirt olyan nagyon szokta volna érdekelni a szerződés, amit aláírt. Még rengeteg kérdésem lenne, de felfüggesztem magam, csak a legfontosabbat még egyszer: hol az olcsó orosz gáz? És ha nincs olcsó orosz gáz, akkor ez mennyibe kerül?

U.I. Amikor mindenki függetlenedik az orosz nyersanyagoktól, amennyire lehet, mert Moszkva fegyverként használja ezeket a szerződéseket, amikor már fél éve az lenne a feladat, hogy leszakadjunk a véres orosz gázról, mi orosz gázzal váltjuk ki az orosz gázt, azzal fűtjük a NER átlagfogyasztásig rezsicsökkentett medencés luxusvilláit, és orosz atomerőművet építünk az energiafüggetlenség jegyében. Amúgy ja, én vagyok a hazaáruló, és ez nem a zárt osztály.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.