Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem a korrupció és a demokrácia a hiánya a gond, hanem az ideológia. Persze

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő egy cikkét, pontosabban bejegyzését ismét kiemelte a Mandiner, amely cikk lényegében arról szól, hogy sem Lengyelország, sem pedig Magyarország nem érdemli meg azt a bánásmódot Brüsszeltől, amivel képtelen szembenézni manapság. A szakértő úr véleménye szerint messze nem az a probléma, Magyarországon, hogy ne lenne demokrácia, vagy a jogállamiság nem létezne, a gond inkább ideológiai, melyet cikkében csak woke-ként jellemez. Szerinte csupán arról van szó, hogy a lengyelek és a magyarok sem úgy viselkednek, ahogy azt a Nyugat elvárná, ezért a német vezetésű EU megbünteti ezen két országot azzal, hogy a helyreállítási alap pénzeit nem fizeti ki. Az, hogy ezekből a pénzekből fog-e látni bármit is a két ország, azt még ma sem tudni, de ha esetleg nem lát, az nem az ország számára lesz tragédia, hanem Orbán számára, aki már vélhetően szépen ki is osztotta, hogy melyik vállalkozó mennyit tehet majd zsebre ezekből a pénzekből.

Azt nem tagadom én sem, hogy véleményem szerint a németek vezetik az EU-t hiszen messze ők a legjelentősebb gazdasági hatalom Európában, noha nyilvánvalóan az olaszoknak és a franciáknak is van érdemi beleszólása a dolgok alakulásába. Mi gazdaságilag és diplomáciailag is elhanyagolhatóak vagyunk, noha ameddig a V4-es szövetség működött, addig ez kicsit másként volt. Akkor ugyanis volt jelentősége annak, hogy a régió négy országa mit kíván, hiszen közösen egy olyan szövetséget alkottunk, amely befolyásolhatott döntéseket. Ez viszont a múlt, hiszen az orosz háborúra adott reakciónk miatt egyre inkább eltávolodtak a V4-es országok tőlünk, amelyet persze folyamatosan tagad a magyar kormány, de elég jól látható ennek hatása.

Az EU nem az ideológia miatt akarja megbüntetni sem Magyarország, sem pedig Lengyelország kormányát, hanem amiatt, mert semmibe veszik a demokratikus intézményeket és úgy viselkednének, mintha bármit megtehetnének az állampolgáraikkal. A fenét sem érdekelné, ha Orbán a számtalan kretén megjegyzése mellett nem építette volna le a demokráciát Magyarországon és nem lopná szét az uniós támogatásokat, de pontosan ezt tette, amivel az EU is tisztában van, de nem nagyon volt olyan eszköz a kezükben, amivel ezt Orbán tudtára adhatták volna. Az ugyanis Magyarország belügye, hogy kire szavaz, márpedig a magyarok többsége sajnálatos módon erre a diktátorra szavazott, ami ellen az EU nyilván nem tehetett semmit.

Legújabb cikkem az EU-lengyel-magyar vitáról. Sok emberrel beszéltem, számomra teljesen világos, hogy ez egy ideológiai háború, a Bizottság és az EP nagyjából olyan módszerekkel él, ami a késő Kádár rendszerben, az érett szocializmusban rendben lenne, de nem 2022 Európájában.

Egy mélyen balos ideológia telepedett rá a kontinensre, áthat mindent, szó sincs itt valójában korrupcióról, demokráciáról, az ideológiai elhajlás a baj.

Demkó Attila dolgozott Brüsszelben elég sokáig, ezért még rendelkezhet is olyan kapcsolatokkal, amelyek informálják őt a belső helyzetről, de akkor sem tudom elképzelni azt, hogy csupán ideológiai problémáról lenne szó, már csak azért sem, mert Orbán nem azzal okozott károkat, hogy magát kereszténynek és jobboldalinak nevezi, hanem azzal, hogy nyíltan szembemegy a demokrácia és Európa értékeivel is. Itt nem az LMBT-közösség megsértéséről van szó, vagy épp a menekültek elleni viselkedéséről, hanem arról, hogy minden hivatal élére a sajátjait helyezte, hogy ellopja az EU-tól Magyarországra érkező pénzek egy részét, hogy állandó jelleggel megvétóz közös uniós álláspontokat és még lehetne sorolni. A korrupció mértéke idehaza óriási, ezt azért kár lenne tagadni, mert még ha ténylegesen lehet, hogy nem éri be mondjuk a spanyol vagy olasz korrupciót, azért arról ne feledkezzünk meg, hogy ezekbe az országokba nem annyi pénz érkezik, mint idehaza. Magyarországon egymás között osztogatják ki a beruházásokat és szépen túlárazva óriásit kaszálnak egy-egy ilyen támogatással.

Az EU adófizetőinek pénzét teszik tehát zsebre a magyar „vállalkozók”, akik pár év alatt kegyetlenül megszedték magukat. Ezidő alatt a teljes kontrollt átvették mind a jogalkotásban, mind az ítélkezésben, ezért senkit, de tényleg senkit nem fognak felelősségre vonni bűncselekményért még akkor sem, ha milliárdokat lopott el. Csak azok számíthatnak esetleges börtönbüntetésre, akik valami olyat tettek, amit már Orbán sem nézett jó szemmel. Lehet, hogy Brüsszelt ezek a személyes üzletek nem hozzák lázba, de ne higgye senki, hogy nem tudják pontosan, hogy mivé vált a magyar állam és miként működik a rendszer. Lehet, hogy eddig nem tudtak tenni semmit sem azért, hogy emiatt megbüntessék a kormányt, de most éltek a lehetőséggel, aminek én személy szerint igenis örülök. Mert nyilván jó lenne, ha ez a több ezer milliárd forint megérkezne az országba, de az nagyjából csak a NER fenntartását támogatná, azok pedig, akik erre a pénzre valóban rászorulnak, alig látnának ebből valamit.

A pénzek visszatartásának valódi vesztese tehát nem a magyar állampolgár, hanem Orbán rendszere. Az a rendszer, amit évtizedek alatt sikerült kiépítenie és milliárdokat zabál fel évente. Pénz nélkül ez a rendszer halálra van ítélve, ami akár még be is következhet, ha az EU elég bátor és kitart az álláspontja mellett. Orbán persze próbálkozik, elmondásuk szerint minden megtesznek azért, hogy erre a pénzre rátehessék végre a kezüket, de kérdés, hogy ezt Brüsszelben mennyire hiszik el? Egy biztos: vészterhes idők elé néz Orbán és bandája.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.