Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Rajtuk az sem segített volna, ha az iskolában a pedellus által megtartott fizikaóra helyett erkölcstan és hittan is van egyszerre

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Nagy nap ez a mai, hiszen este csodálhatja meg aki akarja Európa Legdrágább Elhalasztott Tűzijátékát. Reméljük, semmiféle időjárási anomália nem lép közbe, de ha mégis, arról senki nem mer majd szólni az illetékes operett-törzsnek, ha kedves az állása. Amúgy is ő viszi el a balhét, ha netán vihar lesz, és nem jelzi előre. Mindig úgy hittem, hogy meteorológusnak lenni nem túlságosan kockázatos munka, hiszen legfeljebb bosszankodik az ember, ha nem visz esernyőt, pedig kellett volna, de azért nem von felelősségre senki senkit. Erre kiderül, hogy egyenesen kormányzati bosszúhadjáratnak teszi ki magát az, aki nem a Pártnak tetsző időt jósol. Nem egyszerű az élet mifelénk.

Oly nagyon fontos esemény az ország életében a tűzijáték elmaradása, hogy a Hír TV-ben hosszú perceket szántak annak megvitatására, hogy akkor kinek az a**p****. Nem számoltam a csillagokat, akinek hiányzik pár darab, képzelje oda nyugodtan. Ingyen van. Tehát ott ültek hárman a stúdióban, beszéltek erről a fontos kérdésről. Bencsik András szokása szerint megint kicsit kikacsintott a sorból, mert merészelt Palkovics döntése ellen szót emelni. Az igazán érdekes ebben a műsorban mégsem ez, hanem ami utána jön. Kacsoh Dániel, a Mandiner újságírója (22:25-nél érdemes figyelni) megragadta az alkalmat és megemlékezett 2006-ról, amikor kitört a vihar a tűzijáték ideje alatt, több halott és sérült lett az eredmény. Minderről pedig Gyurcsány Ferenc tehet, aki augusztus 20-án NYARALT, ez egy olyan körülmény, amire nem árt emlékeztetni a magyar társadalmat. Tehát más emberek voltak kénytelenek döntést hozni a nyaraló Gyurcsány Ferenc HELYETT (önelégült vigyor). Ezen a ponton a műsorvezető magához ragadta a szót, és olyat fordított a dolgon, amit szerintem csak titkos fideszes-propagandista kiképzőtáborokban tanítanak. Azt mondja ő a szájával:

  • És hogy mennyire igazad van egyébként, Orbán Viktort szokták a baloldalon azzal támadni, hogy mindenben ő dönt egyszemélyben, hát most ő is nyaralt, ehhez képest sikerült azért egy megfontolt döntést hozni valahogy ebben az ügyben.

És ez még csak nem is a vége a sztorinak, Mert Bencsik András fontosnak érezte, hogy az övé legyen az utolsó szó:

  • Lehet, hogyha nem… ha itthon lett volna, vele az egész nem történik meg.

Zömítsünk. Gyurcsány Ferenc egy aljas geci, amiért augusztus 20.-án nyaralt és másra hárította a döntés felelősségét, ezzel szemben ha Orbán Viktor nyaral augusztus 20.-án az az ő erkölcsi nagysága miatt van, mert lám, mégsem ő hoz meg minden döntést, azzal csak a balosok rágalmazzák. Slusszpoénnak pedig ott van Bencsik elszólása, ami remekül rímel az ősi mantrára: haeztkádárelvtárstudnábiztosnemengedné. Itt a felvétel, aki gondolja, pillantson bele. Nagyon szórakoztató.

Haladjunk tovább. Novák Katalin nem horgászni jár, hanem Rómában teszi a jót mimagyaroknak. Fogadta őt a pápa, egy darabig alighanem erről fog szólni a legtöbb híradás. Meg is volt az első beszámoló: a pápa erősen meglepődött azon, hogy milyen nagyon sikeres a magyar családpolitika, mondá a köztársaság narancs-fülbevalós elnöke. Hát még akkor hogy meglepődne Ferenc pápa, ha itt élne és közvetlen közelről láthatná a propaganda mögött húzódó valóságot. Novák Katalin és még néhány udvaronc családpolitikája kétségtelenül igen nagyon sikeres, de a többség most tépi a haját, hogy miből vegye meg a gyereknek a tanévkezdéshez szükséges felszerelést.

Az van, hogy az összes jobboldali nagy magyar gondolkodó odacsoportosult Tihanyba, mert Tranzit Közéleti Évadnyitó és Gondolatexpó van ott. Valamiért annyira erősnek érzik magukat fideszék – mert hát ki más lehetne jobboldali ebben az országban? -, hogy még a túloldalról vitapartnereket is hívnak. Nem úgy, mint Tusványoson és a többi olyan rendezvényen, ahol leginkább csak beltenyészni szeretnek, mert abban kevesebb a kockázat. Habár… Ha Kósa Lajosra gondolok (aki nekem nem titkoltan nagy kedvencem), más a helyzet. Ő akkor is képes meglepetést és derültséget okozni, ha tök egyedül beszélget saját magával. Most éppen egy debreceni egyházi óvoda megnyitója alkalmából szólamlott meg és azt találta mondani: Hosszú utat tettünk meg a rendszerváltás óta azért, hogy hazánk oktatásának fontos eleme lehessen az erkölcs, a vallás. Én nem tudom, Lajosunk hol nőtt fel. Én a Kádár-rendszer végén voltam gyerek. Merem állítani, a mi iskolánkban volt hittanoktatás, jártak az emberek templomba és senki senkit nem üldözött ezért. Azonban a hittan választható volt, a tanrenden kívül volt, senkit nem kényszerítettek rá. Aki akart, az járt, aki nem akart, az nem járt. Ja, erkölcsre pedig otthon tanították a gyereket. Nem tudták persze, hogy ezt teszik, csak elmondták és példával is mutatták, hogy lopni, csalni, hazudni rossz dolog. Az a gyanúm, a kormánytagok családjában nem ez volt a szokás, vagy nem figyeltek eléggé. Rajtuk az sem segített volna, ha az iskolában a pedellus által megtartott fizikaóra helyett erkölcstan és hittan is van egyszerre.

Még lenne mesélnivalóm, de kicsúsztam az időből, mivel nyolc óra van itt, ahol én ülök. Úgyhogy jó ébredezést és szép napot kívánok mindenkinek! Mi szokás szerint hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.