Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Így működik itt a jogállamiság meg a szakmaiság. Összhangban van a kézivezérelt lehallgatás, a kihallgatás és az elhallgatás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Sumákolás

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Ne tessék jönni. Az egyszerű halandó számára beláthatatlanok a kilátások. Ez itt kormányzati stratégia. Hétköznapi nevén belföldi használatra sumákolás, kifelé kamu a köbön, alulnézetből szenteltvízben áztatott urizáló huncutság tömjénfüsttakarásban. Mi, cselédek az uraságok ünnepi dagonyája miatt 16 óráztunk, de ezt nem fizetik. Nem túlórába. Sehogy. Egy hét túlmunka = két nap csúsztatás, pontosabban fizetés nélküli szabi. Hogy kipihenjük az ünnepüket! Méghogy nem tudnak ezek spórolni a közpénzzel! Még befektetésre is futja. 

Most is vettek egy Vodafone-t. Tudja mekkora buli ez? Mondom. Ha egy fizetett provokátor által bepalizott „traktor” –mielőtt kifordulna portáról- már tudnák a „traktorelhárítók” a „szárnyas lótól”. Csak a parancsadó rendőr emberségén múlna, hogy a kiindulási helyétől hány kilométerre állítanák meg egy laza műszaki átvilágításra. Egy emelt fizetésű rendőr annyi hibát is találhat, hogy trélerrel kell a masinát a Hősök tere helyett „hősi halottként” hazaszállítani, de még az is kiderülne, hogy a tankjában lévő gázolaj is „fekete”. Mindezek folyamodványaként a Lölö bácsi 343 vállalata és traktorai eggyel, a földbirtokai néhány hektárral máris gyarapodnának, mert a Magyarországot bekebelező Lölö bácsi a vagyonosodásban előre megy, nem hátra. Így működik itt a jogállamiság meg a szakmaiság. Összhangban van a kézivezérelt lehallgatás, a kihallgatás és az elhallgatás.

A nagyiék látják, hogy ki vagyok purcanva. Még a gangot se kell felsepernem. Pedig az az én reszortom. Kompetencia teszt. A tata a seprűkezelési technikám fejlődését méri vele. Ez fontos szerinte. Mert nem mindegy milyen anyós válik belőlem. Szeretné, ha az én velykómnak is olyan szerencséje lenne, mint neki; merthogy ahogy ő mondja: „szegény nagyanyád még ki se nyitotta a száját, már nekem volt igazam az anyukája szerint”. Szóval nem lovaglásra, hanem sepregetésre használta a söprűt a dédi. És ha a dédi papa véletlenül elméretezte a bevételezendő kisfröccsadagolást, akkor nem a sodrófát, hanem a seprűt vette elő, szó nélkül kiment gangot sepregetni és a dédi fater egyből tudta, hogy neki annyi.

Nekünk is. Mert most már biztos és ki is hirdették a „magyar katonanemzet” és „kiemelkedő szerepet kap a történelmi egyházak fohásza”. És ezt tessék szó szerint érteni. 1.267,5 milliárdot az itteni egyházak, 216 milliárdot a határon túliak fohászkodtak ki a bennszülött alattvalók zsebéből. Sőt mondhatjuk úgy is, hogy gátlástalanul, kérdezés nélkül kiemelték! Magyarkatonás harc nélküli hadizsákmány országhatáron belül. Rutin és hagyomány. Szereztek, mint a keresztény Nemzeti Hadsereg és kiválóságai Prónayékkal az élen.

Ezért aztán a Zsiga bá’ szerint itt minden nap a Kommunizmus Áldozatainak a Napja van. Ettől aztán egymás szavába vágva sorolták. Több gyárat romboltak le az utóbbi 30 évben, mint a világháborúban, tönkre vágták a világszínvonalat verő mezőgazdaságot. De nem kell itt a nagy dolgokat hánytorgatni annak, aki visszaemlékezik a vasárnapi családi ebédekre. Az 50 filléres fagyira. A fűtött szobára és a mosolygós tanító nénire. Meg a doki bácsira, aki a saját kocsijával vitte a más gyerekét a városi kórházba és nem fogadta el a borítékot, de még a benzin pénzt se, mert „a gyerek miatt kell az maguknak is”. Mert a Kádárék kiszúrásból megkóstoltatták a néppel az emberi életet, a létbiztonságot. Betegbiztonságot, a társadalmi mobilitást garantáló tanszabadságot és ingyenes oktatást, a törvény előtti egyenlőséget, a vallásszabadságot stb., na meg a fűtött tantermet. Beleszoktak a jóba. 

A gulyáskommunizmusból itt maradt nyakunkon a Gulyás, és a kommunizmus emlőjén felcseperedett uralkodónk a gyakorlatban is kivitelezte a marxista államvizsga tételét, az ipari tőke és a banktőke fúzióját családi fennhatóság alatt.

Most meg fanyalognak az alattvalóvá demokratizált bennszülöttek. Pedig már belebutultak az új feudalizmus jármába és önsajnálattól remegő kézzel pengetik a 27%-os áfát a sztómazsákra, pelenkára.

Úgy bizony drága jó Kelemen bácsi. Itt most minden szavazásra jogosult alattvaló elmarasztalható a „folytatólagosan gondatlanságból elkövetett közveszély okozás” vétségében, kivéve a meteorológusokat. Mert azoknál –nyilván az égiekkel való napi kapcsolat miatt- győzött a szakmaiság az alattvalói lojalitás fölött, ezért repülnek. A többi – a pávatáncos Gőgös Gúnár Gedeonnak behódolt- csicska az akadémikusoktól a feketén foglalkoztatott, ólban tárolt, fizetetlen napszámosok tízezréig felsorakozott a talpnyalásra. 

Mára már kiderült, hogy a nyalási jogot is ki kell érdemelni. Nem mindenki kaphat kőbányát, autópályát, kastélyt, bankot, ménest, egyházat iskolával/munkahellyel rabláncra fűzött hívekkel és egyetemet örökbe. Hamarosan a jogállamiság témában folytatott eszmecserének köszönhetően az is kiderül a sumákolás mennyire fertőző. Nagy ész nem kell hozzá. (Dr. Sándor Zsuzsa: Az EU jogászai percek alatt rájönnek a nagy kamura.) A Karcsi bácsi is csak annyit mondott: „Ha Brüsszel egy fillért is ad ezeknek a magyarokra hivatkozva, akkor az EU is benne van a sumákolásban! Tettestársak! Mi meg magunkra maradtunk! A maradék időnkre orvosra, gyógyszerre kár költeni. Vagy eszünk, vagy fűtünk. Nekünk ennyi.”

Bizony Kelemen bácsi! Így zajlik errefelé a határokon átívelő nagy népnemzeti sumákolás. Mert elfelejtette a nép, amit az egyszeri Martin Niemöller német pap írt, amikor az önmagát árjának tartó uralkodója szelektálta az alattvalóit. Itt is mindenki azt hiszi, hogy ő majd megússza. 

Kend biztos. Ha marad ott, ahol van.

Mirtill

Bütyökfalva, 2022. augusztus 26.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.