Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megértelek. Csak magamat nem értem. Hogy miért maradok, és miben reménykedem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Gyere! Gyere, bazdmeg, ne kéresd magad, nem kell félni, ez csak Magyarország, nem Észak-Korea!

Gyere már, hidd el, nem fog fájni! Ültél már hullámvasúton? Persze, hogy ültél. Félelmetes egy kicsit, de tudod, hogy nem lehet bajod. A végén majd kiszállsz épségben és egyben, de útközben majd hangosan visítasz, és a gyomrod fel-le fog ugrálni, végig félni fogsz, de azért tudod, hogy nagyjából biztonságban vagy, olyan nagy bajod nem lehet. Még fizetsz is érte, hogy a sínekhez kötött vasúton száguldozz, és beleborzongj abba, amit átélsz.

Tényleg? Te nem szereted az extrém dolgokat? Neked tériszonyod van? Ne már! És hányingered? Akkor te egy papírkutya vagy! Erre még a kisgyerekek is felülnek és élvezik! Mi annyira nem élvezzük, de legalábbis nem mind, viszont ha kell, ha nem, minden áldott nap felülünk Orbán szerelvényére, és minden nap átéljük ezt a fenomenális érzést. Nem, nem hetente vagy havonta egyszer, hanem minden Szűzanya által megáldott napon. Képzeld el, minden nap meg vagyunk hintázatva. Ha kell, ha nem. Igen, van aki ezt élvezi, képzeld el, vannak vagy hárommillióan, és tapsolnak hozzá, a többi meg kénytelen elviselni, mert a többség dönt. Orbán vezeti a vasutat, és képzeld, most az egyik legnagyobb hullám tetején megállította a szerelvényt és vár.

Nem, nem fog kisiklani, az kizárt. Azoknak, akiknek nem tetszik, azt mondta, ki lehet szállni, és el lehet menni innen. Nem, ez nem a felcsúti kisvasút, ez az ország hullámvasútja. Igen, az amit látsz a Ferdinánd hídról. Az a fatákolmány. Mi az hogy nem megy? Nagyon is megy az, csak el kell képzelni. Elképzelted? Na? Hogy hihetetlen az, hogy ez a szúette hullámvasút még megy? Igen, mi is ezt mondtuk, de képzeld el, megy ez. Mit megy? Száguld! Miért állította meg? Azért, mert ő olyan vezető, aki szereti a szokásosnál jobban borzolni az ember idegeit. Igen, most egy nagy hullám előtt állunk, most megyünk majd lefele, de aztán tuti, hogy felfelé megyünk majd, csak érjünk át a holtponton, csak győzzük kivárni. Nekünk az nem fent, hanem lent van. Persze, van rajta fék, mármint nem saját fék, hanem vészfék. Azt nem a vezető tudja működésbe hozni, hanem az, aki nincs a vasúton. Abból kiszerelték, abban már régóta nincs, csak a centrális erőtér meg a gravitáció és a centrifugális erő. Mi előre megyünk, nem hátra! Neked pont a másik irány az előre? Na látod, mi ebben is különbözünk másoktól, nekünk a hátra az előre, és nem tolatva, hanem orral. Tudom, hogy nincs benne logika, azt itt ne keresd, ettől olyan izgalmas és kiszámíthatatlan. Én hányok, nekem nem bírja a gyomrom, azt mondják, ez azért van, mert más vagyok. Az igazi magyar bírja, meg elhiszi, hogy ez így van rendben. Igen, 13. éve száguldunk, fel-le. Ez is valami, nem? Mutass még egy országot, ahol ezt meg lehet csinálni! Sehol? Na látod. Pontosan tudom, mire gondolsz. Nem normális.

Az. Nem normális. Kiszámíthatatlan, és veszélyes. És mondok még valamit: ha netán kisiklik, akkor van védőháló. Pontosabban eddig volt. Úgy hívták, Európai Unió. Igen jól látod, elkezdték lebontani alólunk. Lassan eltűnik, mint egy elkészült ház oldaláról az állványok. Mi az, hogy ez nincs kész? Nem látod, megy, és egyre jobban teljesít. Meg így még jobban emeli az adrenalint, mint az alulfizetett tűzoltókban, így nagyobb a tét. A légtornászok között sem az a menő, aki alatt ott a védőháló, hanem az, aki alatt nincs. Na oda kell a tudomány, és a hit. Igen a hit. Anélkül nem megy. Tudás? Hülye vagy? Nem tudni, hanem hinni kell, a hit hegyeket mozgat meg, a tudás a liberális hülyéknek való. Izé, a diplomás kommunistáknak. Mit kell ezen kiszámítani? Érezni kell, és akkor minden rendben lesz. Orbán a legjobb vezető. A trendekkel szembe kell menni, és valami olyasmit kell csinálni, amit a mainstream nem. Igen, egy igazi underground a csávó. Szeret kívül állni. A szó legrosszabb értelmében, ha érted, mire gondolok. Torz és beteges? Az. De a rajongói szeretnek rettegni és borzongani. Egyszerűen élvezik. Ebben nőttek fel, ehhez ragaszkodnak valamiért. A múltba révednek, és ápolják azt, még ha olyan vállalhatatlan, mint a vezetőjük, akkor is. Igen, az az elbaszott elmúlt 100 év. Minimum 100. Ezer éve vagyunk itt, kész csoda, nem?

Na ezért hisznek ezek ennyire, mert más ezt nem élte volna túl, azt holtbiztos. Volt itt már minden. Nyilas, komcsi, náci, fasiszta, szoci. Igen, ez most más, de csak a nevében. Ez most illiberális. Nem érted? A liberális ellentéte, és ráadásul keresztény. Nem nemzeti szocialista, hanem nemzeti keresztény. Az ideológia ugyanaz, csak a neve más. Persze, szinte mindenben hasonlít, csak mi magyarul beszélünk, nem németül. Körülbelül ennyi a különbség. Meg lágyabb, nem annyira hardcore, mint ahogy azok nyomták. Ezek csak ugatnak, meg néha meg-megcsípnek valakit, de amúgy annyira nem veszélyesek. Dehogy, itt nincsenek táborok. Fekete autó is csak elvétve, meg azért még csak demokrácia. Papíron és jogilag. A jog meg olyan, amilyen. Olyan Varga Juditos. Aki nem tudja, mi az a jogállamiság, mert azt még nem bizonyította senki, hogy létezne, definíciója is nuku. Igazi keresztényi. Igen, kilóg a picsánk a gatyából, de legalább büszkék vagyunk magunkra. Mindenre, amit elértünk. Nem önerőből, hanem a haldokló nyugat alamizsnájából, de elértük.

Mikor indul a vonat? Nem tudjuk, bármelyik pillanatban, ezt nem mi döntjük el, hanem Orbán. Most egy ideje állunk, de biztosra veszem, hogy a mostani száguldás mindenkit meg fog félemlíteni. Bele az ismeretlenbe. Gyere már, még nem késő felülni a dilivonatra, tök jó lesz! Nem vagyok én őrült, csak már megszoktam, hogy így élek. Kiszámíthatatlanul és veszélyesen. Persze, hogy félek, persze, hogy utálom, de ez van. Megértelek. Csak magamat nem értem. Hogy miért maradok, és miben reménykedem. Majd kiderül. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.