Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem kellene átírni a történelmet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Szent Péter és Pál apostolok plébánia Szent Pio közösségi házának bővítésének megszentelését követően Kövér László beszédet mondott a Zala megyei Pákán. Elmondása szerint a vallásra és az egyházakra óriási szükség van, pláne most, amikor a nyugati nagyhatalmak nekimennek a Bibliának és megtagadják Istent. Az önmagában vicc, hogy egy fontos kormányzati pozícióban lévő ember ennyire nyíltan képviselje az egyházat a Parlamenten kívül és belül, de ezt már megszokhattuk, hiszen Semjén Zsolt, vagy épp Orbán Viktor is nyíltan beszél arról, hogy a magyar kormány támogatója a hazai egyházaknak. Elfelejthetjük azt, hogy továbbra is szekuláris államban élünk, hiszen ugyan szabadon dönthetünk úgy, hogy nem hiszünk Istenben, vagy másként hiszünk, de ettől még az a tény nem változik, hogy a legnagyobb támogatást a keresztény egyház kapja, méghozzá a mi megkérdezésünk nélkül, de a mi pénzünkből.

Kövér elmondása szerint az elmúlt 12 évben 1267 milliárd forinttal támogatták az egyházakat, amelyből a legnagyobb rész a katolikusoknak járt, 814 milliárd forint értékben. Az 1200 milliárd forint 12 év alatt annyit tesz, hogy évente legalább 100 milliárd forint volt arra, hogy támogassák az egyházakat, amibe vélhetően nem is számolták bele azokat az ingatlanokat, amelyek milliárdos értéket képviselnek ugyan, de az egyház ingyen és bérmentve kapta meg az államtól. Mint ahogy a nekik átadott iskolákat és óvodákat sem. Ez az 1200 milliárd forint bőven lehet, hogy körülbelül csak a fele annak az értéknek, amely a valósághoz közelít. Ez olyan elképesztő összeg, amiből bőven megtehették volna, hogy inkább a gazdaság élénkítésére koncentrálnak, esetleg javítják a szociális rendszert.

De nem, mert az egyházaknál nem nagyon van fontosabb, talán csak a sport. Kövér a beszéde során elmondott egy igen érdekes gondolatmenetet is, amelyet ezúton is szeretnék kiemelni, hiszen véleményem szerint óriási hazugság.

Kövér László felidézte, hogy a közösségi ház névadója, Szent Pio erősíteni kívánta keresztény testvéreit egy olyan korban, amikor Európában „az emberi ész az emberi lélek ellen fordult, a nyugati filozófia nyíltan meghirdette, hogy Isten halott”.

Ezen istentagadás történelmi következményei voltak a világháborúk, az ordas eszméket gyakorlatba ültető szörnyállamok, a lágerek, a népirtások a huszadik században – vélekedett a házelnök. Úgy fogalmazott:

az istentelenség hirdetése mindig embertelenségbe torkollik, „a magát Istennek képzelő übermensch, a magukat felsőbbrendűnek képzelő emberek mindig zsarnokságba, nihilizmusba és vérfürdőbe sodorják embertársaikat”.

Nem az istentagadás okozta a világháborúkat, sőt. Hitler, Mussolini, vagy épp Franco is katolikus családban nőtt fel és ugyan voltak időszakok, amikor ellenezték az egyházakat – Francot kivéve – végső soron mindannyian szövetséget kötöttek az egyházakkal, hiszen látták annak erejét. A kommunizmus valóban egy egyházellenes mozgalom volt, és az ezekben az országokban hatalomra törő diktátorok valóban istentagadók voltak, de nem Sztálin vagy Mao volt a világháborúk kirobbantója. Az a feltételezés, miszerint a vallás és vele a keresztény egyház egy világmegváltó dolog, borzalmasan gyermeteg. Nem mondom el századszorra is, hogy Isten nevében talán többen haltak meg az emberiség történelme során, mint bárki más nevében.

A diktátorok között megtalálhatók ateisták, vagy épp keresztények is, tehát az, hogy az embertelenségért egyik vagy másik inkább a felelős, egyszerűen nem kijelenthető. Aki embernek hitvány, az kereszténynek is az lesz, teljesen mindegy, hogy mit hadovál. Orbán is idővel szépen megtért, mivel felfogta, hogy az egyházakkal karöltve sokkal nagyobb hatalomra tehet szert. Akinek egy ország vezetőjeként ilyen fontos a vallás és azt nem képes a magánélete részeként megtartani, az annyira vallásos, mint amennyire én az vagyok. Aki kérkedik a kereszténységével, általában az a legnagyobb álkeresztény. Mert egy önzetlen, gerinces, másokon segítő ember soha nem fog kérdeni ezzel, csendesen, anonim módon fog másokon segíteni, hiszen semmi szükség arra, hogy másoknak bizonyítsa emberségét.

Az emberek igénylik az egyházak szolgálatát, elég csak arra gondolni, hogy 2010 óta megduplázódott az egyházi köznevelési és szakképző intézményekbe járó növendékek száma, amely mostanra eléri a 240 ezret – mondta.

Nem tudom, Kövér szándékosan feledkezik-e meg arról, hogy az állam egyre több oktatási intézményt adott az egyházak kezére, tehát a tanulóknak lehetősége sincs sokszor nem vallásos iskolába járni. Itt nem arról van szó, hogy az igények növekedtek volna, hanem arról, hogy a lehetőségek csökkentek. Mesterségesen sem lehet kereszténnyé tenni egy országot, hiszen a valóság az, hogy egyre kevesebben járnak templomba és egyre kevesebben vallják magukat vallásosnak. Ennek oka nem Nyugaton keresendő, vagy a liberális sajtónál, hanem a keresztény egyház háza táján. Saját maguk ásták meg a sírjukat azzal, hogy hataloméhségük és kapzsiságuk mindent legyőzött. Képtelenek beismerni a bűneiket, ezért képtelenek a változásra is, amiből egyre többeknek van már elege.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.