Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A főni elintézi

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Be kell vallanom, baromira nem tudok mit kezdeni azzal a rendkívül sajátságos keresztény, konzervatív, plánehogy jobboldali értékrenddel, ami a pártmédia zászlóshajójának egészen bátran nevezhető Origón bontogatja szirmait napról napra. Nem zavar különösebben, mert a saját értékrendemmel tisztában vagyok, nem szorulok rá a központi iránymutatásra, de fura és egyben roppantul szórakoztató, amit látok. Mondom, mire gondolok. Sorolom a címlapon lévő cikkek címeit, melyek augusztus huszadikán ékesítették a portált:

  • Egy szent lándzsa erősíthette meg Szent István király uralkodását
  • Ez a nő döbbenetes melleivel hódította meg az olasz motorversenyzőt – fotók
  • Ünnepi gálaműsor az Operaházban – képek
  • NAPONTA KILENCSZER SZEXEL A FIATAL PÁR, AMIVEL MILLIÓKAT KERESNEK
  • Szent István Nap: ezekkel a programokkal ünnepel ma az ország
  • Megdöbbentő felfedezés: a majmok is használnak szexuális játékszereket
  • Több ezer zarándok vett részt a perkői Szent István-napi búcsún

Az teljesen rendben van, hogy a keresztények életének is része a szexualitás, de én annyi szexista szart sehol nem szoktam látni – vagy legalábbis a címekből ez tűnik valószínűnek, mert hol egy nő seggét, hol óriási melleit, hol a szeméremdombját éltetik -, az egyszer biztos. Bulvárlapokban sem. Ez nem tesz keresztbe a keresztény értékrendnek? Legalább egy aprócskát. Ha máskor nem, ilyen kisajátított ünnepen. Amúgy is meglehetősen fura nekem ez az egész. Állítólag az Orbán-szekta semennyire nem kirekesztő, teljesen toleráns és nem szólnak bele, hogy egy felnőtt hogyan éli az életét. Ezzel szemben hadjáratot indítottak az átlagtól eltérő szexualitású emberek ellen, mintha ők veszélyeztetnék a becsületes, templomjáró magyarok gyerekeit, mindenféle törvényeket hoztak, azt is belefaragták a takonyszilárdságúba, hogy kizárólag a szülő dönthet arról, hogyan neveli a gyerekét, közben ugyanazzal a lendülettel a kormány dönt mindenben és mindenről. A gyerekek oktatásáról és neveléséről is. Ha már a szexuális másságról és a toleranciáról, valamint a takonyszilárdságúról cseverészünk, az is milyen volt, ahogy Szájer Józsefet kilökték az akolból! Évtizedek óta mindenki tudta róla, hogy meleg, de egészen addig senkit nem zavart, ameddig ez nyilvánosságra nem került. Akkor aztán úgy kiszórták, mint a huzat. Holott egyáltalán nem az volt a baj vele, hanem minden más.

A másik portál – az Index nevű – még nem ennyire egyértelműen alavjúviktor, de időről időre kikönyököl a szájuk sarkán Freud bácsi. Náluk ráadásul a helyzet is igen gyötrelmes lehet, mert meg kellene tartani az olvasókat, sőt, függetlennek is kellene látszani. Kettős szorításban nehéz ám úgy tenni, mintha. Ilyesmire gondolok:

A cikkben többek között még kitérnek Orbán Viktor tusványosi beszédére, szerintük ez valószínűleg nem emelte Magyarország esélyeit arra, hogy az Európai Uniótól megkapja az égetően szükséges pénzt. Majd a litániát úgy fejezik be, hogy mindezek ellenére Magyarország megkapja az Európai Uniótól a közel 15 milliárd eurós (6065 milliárd forintos) járványügyi segélyt és a további pénzeszközöket is a következő hónapokban. (Index)

A portál a New York Timesban megjelent, az Orbán-rezsimről szóló, nem éppen baráti hangvételű cikket igyekezett úgy tálalni az olvasóknak, hogy be is számolt róla – ami ugye egy nyíltan fideszes pártlap esetében nem szokás -, nem is minősítette – a New York Times cikkét litániának ama bizonyos Freud bácsi nevezte -, és még az üzenetet is eljuttatta a szurkolókhoz: nyugi van, jönni fog a pénz! A főni megszerzi. Így éldegélünk boldogan ebben a minden folyékony, valamint szilárd anyaggal dúsan belepett kipcsak Kánaánban. Mindenki akkor jajdul csak fel, amikor éppen az ő arcába rúgják bele az ajtót, amúgy nem. Most az Országos Meteorológiai Szolgálat kirúgott elnöke és az ő helyettese van porondon (a bécsi magyar nagykövetség kirúgott munkatársai nem tiltakozhatnak), de el fogják vinni a balhét. Arra leszek kíváncsi, hogy amikor igazából a nyakunkba szakad a szar, amikor már a hívek is kénytelenek lesznek felfogni a valóságot, akkor kire kenik nerék? A tizenhárom év előtti elmúltnyócévre? Az talán még itt sem fog működni. Bár persze mérget erre sem vennék.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.