Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha nem tudnánk, hogy Putyin szónoklatáról van szó, azt hihetnénk, hogy a magyar kormány nyitotta szóra a száját

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó, hogy 406 forintig is erősödött ma a forint az euróval szemben; jó, hogy miután hetekig hülyére gúnyolódta magát az orbánista propagandasajtó a nyugat-európai országok energiatakarékosságot célzó intézkedésein úgy, hogy mára kiderült, már a magyar iskolákban is elég lesz a 20 Celsius-fok a tantermekben, nem szükséges további fűtést biztosítani (már ahol egyáltalán lesz oktatás, mert tanár az nincs); jó, hogy akár 450 százalékkal is drágulhatnak a magyar populáció által is jelentős mértékben használt, vérrögképződést akadályozó gyógyszerek; jó, hogy az egész világon csak három ország van pillanatnyilag, ahol az élelmiszerek drágulása lekörözte a magyart (abból kettő nem európai), miközben az uniós átlagnak több, mint kétszerese a kinek mit intézett a kormánya jeligére vágtató élelmiszer infláció, mindennek nyomát természetesen alig vagy egyáltalán nem találni az állampárti kommunikációban, a közszolgálati médiában, az állami hírügynökség hírfolyamában.

Cserébe például olyasmikkel sokkolnak, hogy Németországban gázadót vezetnek be, a németeknek így még az eddig vártnál is drágább lesz a fűtés télen (bezzeg mimagyaroknak megvédte éppen csak elhanyagolható módon csökkentette a mindenható, nemzetmegtartó rezsicsökkentést a kormány, valójában egyáltalán nem drágul hétszeresére az átlagfogyasztást meghaladó szint fölött a gáz), és egyébként mindezért a globalista, sorosista, liberálgenderfasiszta, kommunista Brüsszel tehet, mert kretén szankciókat vezetett be a moszkvai háborús agresszor ellen ahelyett, hogy a VIP-páholyból nézné végig, ahogy lemészárolja a civil lakosságot és Oroszországhoz csatolja egy szuverén ország neki tetsző területeit.

Mindeközben. Ha nem tudnánk, hogy a NER-krém az ő megérdemelt pihenőszabadságát tölti még mindig, például Szijjártó már legalább két hete nem toporzékol naponta a Nyugat mindent elhibázó, semmiből semmit nem értő dilettantizmusán felháborodva, amivel veszélybe sodorja az ezeréves büszke Magyarország energiaellátását (bezzeg ő 52 millió köbméter gázért is hajlandó lemenni kutyába, és félreteszi az ezeréves büszkeségét) és szuverenitását, akár azt is hihetnénk, hogy Vlagyimir Putyin  X. Moszkvai Nemzetközi Biztonsági Konferencián elhangzott szónoklata a magyar kormány random beszélő fejének vagy a Vadhajtásoktól Bayer Zsoltig hullámzó, médiának nevezett szolgahadsereg tetszőleges ügyeletes megmondójának fogai kerítésén távozott. Az alábbiról van szó, ezzel szórakoztatta a fent nevezett konferencia résztvevőihez intézett beszédében a háborús agresszor:

A Nyugat megingatta az európai biztonság rendszerét, és ágyútölteléknek használja Ukrajnát.

Az Egyesült Államok, a NATO, a „kollektív Nyugat” és a „nyugati globalista elitet” provokációkat szervez és összeomlasztotta az európai biztonságot. 

A NATO keleti szárnyán a támadó erők csapásmérő képességének növelésével, a katonai infrastruktúra fejlesztésével és a rakétavédelem telepítésével nem erősíti, hanem épp ellenkezőleg, gyengíti a biztonságot, miközben a NATO nem vett tudomást a kölcsönös biztonság szavatolására vonatkozó tavaly decemberi orosz javaslatokról.

A nyugati országok katonai konfliktusok kirobbantásával akarják fenntartani „hegemóniájukat”. Oroszország „az Egyesült Nemzetek Alapokmányával teljes összhangban” indított „különleges hadműveletet” Ukrajnában. Az Egyesült Államok és „vazallusai” durván beleavatkoznak szuverén államok belügyeibe, provokációkat, puccsokat és polgárháborúkat szerveznek. „Fenyegetéssel, zsarolással és nyomásgyakorlással próbálják a független államokat arra kényszeríteni, hogy engedelmeskedjenek akaratuknak”.

A 2014-es ukrajnai hatalomváltás szintén a Nyugat rovására írható, ennek célja egy ellen-Oroszország megteremtése volt. „Ukrajna népét ágyútölteléknek használják. (…) Szemet hunytak a neonáci ideológia terjesztése és a Donyec-medence lakosainak tömeges meggyilkolása felett, fegyverekkel, köztük nehézfegyverekkel látják el bőségesen a kijevi rezsimet”. A fegyverszállítás célja az ukrajnai konfliktus elnyújtása, és a Nyugat ugyanígy jár el a potenciális konfliktusok felszításával Ázsiában, Afrikában és Latin-Amerikában. A nyugati államok „NATO-szerű rendszert” akarnak létrehozni az ázsiai-csendes-óceáni térségben. Nancy Pelosi amerikai képviselőházi elnök tajvani látogatását „alaposan kitervelt provokációnak” minősítette. 

Szerintem felbecsülhetetlenül tanulságos és árulkodó, hogy az állami fideszes hírügynökség ilyen részletesen és lelkiismeretesen terjeszti Moszkva, a Kreml propagandáját, és ilyen fontos fejleménynek tartja, hogy az Európában lassan fél éve háborús állapotokat előidéző, birodalmi lázálmokat kergető moszkvai KGB-s ex-ügynök mit préselt ki magából egy, a saját maga fényezésére (mi másra) összetapsolt propaganda rendezvényen.  Azt nem mondanám, hogy kísértetiesen olyan, mintha az orbánista propagandasajtó vagy Szijjártó Péter moszkvai barátságért felelős rendkívüli megbízott nyitotta volna szóra a száját két brüsszeli asztal szimbolikus felborítása közben (lásd még Orbán tusványosi náculó beszédének háborúval kapcsolatos kvintesszenciáját), ha nem lenne kísértetiesen olyan. De hát mit tehetnénk? A hasonlóság vérfagyasztó. Akkor is, ha tudtuk, csak nem sejtettük. Olyan, mintha a putyinizmus és az orbánizmus hatalomban maradását szolgáló politikai propagandabeszédeket ugyanabban a központban írnák. De legalábbis ugyanabból a büdös, retkes kottából.

Egyáltalán nem lepődtem meg rajta, mégis nem kicsit hátborzongatónak vélem. A nyugati világgal, kiemelten az Egyesült Államokkal szembeni leplezetlen megvetés, az egész  Nyugat-ellenes narratíva, a szuverén államok belügyeibe való beavatkozás, a fenyegetés, zsarolás, nyomásgyakorlás fogalmak használata tökéletesen ugyanaz, amire hivatkozva Európa legkorruptabb, kétharmaddal uralkodó kormánya több mint egy évtizede hadakozik, háborúzik Brüsszellel. Ugyanezeket a kulcsszavakat használja Szijjártó vagy Varga Judit, amikor az a téma, hogy kevesebbet kéne lopni, kevesebb Polt Pétert és több átlátható közbeszerzést, kevesebb Mészáros Lőrincet, strómant, oligarchát és több NER-független, önerőből valamihez értő kisvállalkozót kellene helyzetbe hozni, kevesebb illiberális jogászkodást és több független intézményt kéne felmutatni, és akkor Magyarország megkapná a lakosságát egyébként megillető uniós forrásokat. Nem utolsó sorban ez ugyanaz az áldozat- és mártírpózba rándult pofátlan hazudozás, amivel életvitelszerűen másokra kenik azt, amit ők maguk művelnek.

Az is eléggé vérfagyasztó, hogy az orosz külügyminisztérium már magyar sajtóorgánumokba száll bele, amiért azok szerintük diszkreditálni akarják az ukrajnai különleges katonai műveletet (értsd: egy független ország még foltokban független médiáját vonják felelősségre úgy, hogy cáfolni rohadtul nem képesek az általuk leírtakat), de az tényleg csúcskategóriás legalja, hogy lerohansz egy független, szuverén országot, sok esetben porig rombolod az épített keresztény (!) kulturális öröksége emblematikus darabjait, civil létesítményeket, atomerőműveket támadsz, megkínzol, lemészárolsz ártatlan embereket, és te vagy felháborodva, amiért bele van tiporva a te szuverén belügyeidbe, te kiabálsz provokációt, puccsot, fenyegetést, zsarolást, nyomásgyakorlást, és te nácizol magadból kifordulva. Te, aki ártatlan emberek életét oltod ki százával, ezrével, és azon forgatod az eszelős szemeidet, hogy ezek faszért nem adják meg magukat, mert akkor már vége lenne az egész különleges hadműveletnek.

Ezek után már csak arra lennék kíváncsi – tekintve, hogy az MTI tudósítása semmi olyasmit nem említ, hogy a papíron a provokatív Nyugat részét képező EU- és NATO-tagállam Magyarországra és az ő kormányára nem érvényesek a Vlagyimirovics által megfogalmazott vádak -, hogy akkor a brüsszeli szankciókat egyébként megszavazó, de a Kreml békeháborús propagandáját szajkózó Orbán-kormány még meddig űzi ezt az ország bőrére menő kettős játékot? Meddig tartja érdemesnek még hajbókolva kiszolgálni a moszkvai háborús bűnöst és miben reménykedik? Így lassan fél évvel a háború kirobbanása után legalább annyira aktuális kérdés, mint a végighazudott választási kampányban volt. Amikor úgy tudtuk, hogy Putyin ötször olcsóbban adja nekünk a gázt és nem lesz gázáremelés.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.