Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Elég volt az ellenzék bénázásából!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tényleg ennyire bénák az ellenzéki pártok?

A Fidesz naponta feldob egy labdát, mindig mást. Egyszer „pirosat”, máskor „pöttyöset”, az ellenzék meg ráugrik mindegyikre. Ahányan vannak, annyiféleképpen reagálnak. Néhányuk fajsúlyosabban, mások kevésbé.

Pedig baromira lényegtelen, hogy mit mondanak, mert az embereknek már jó ideje tele van a tökük a sok rizsával. Az emberek csalódtak az ellenzéki pártokban. Az emberek csak azt érzik, hogy minden egyre rosszabb, hogy átverték őket. A legtöbben alighanem a KATÁ-ra is magasról tesznek, és még az sem érdekli őket, hogy maradjunk-e az Unióban, vagy hogy kivágjunk-e minden fát.

Hogy egy klasszikust idézzek: „Monnyon le!” (az egész ellenzék, úgy ahogy van).

Ha annyira híjával vannak a képességeknek, hogy az is megugorhatatlan számukra, hogy mindannyian egyetlen, valóban fajsúlyos témára koncentráljanak ahelyett, hogy százfelé húzzák az amúgy is rozoga, viharvert szekeret, akkor inkább menjenek a fenébe.

A megoldás pedig szinte egyszerű. Lenne. Lehetne. Fel nem foghatom, hogy nem látják. A megoldás „lesarkítva” és egyszerűen, hogy lehetőleg jól értsék: Orbán nem fog egy petákot sem kapni az Európai Uniótól. Anélkül pedig mind megdöglünk. Halomra.

Azért, hogy ne dögöljünk halomra, mi, a demokratikus ellenzék összes pártja, kivétel nélkül azt vállaljuk, hogy csatlakozunk az Európai Ügyészséghez, ami az egyetlen atombiztos garancia arra, hogy az ország megkapja az utolsó petákig azt az X milliárd eurót, azaz Y milliárd forintot, ami az országnak egyébként jár. Ez annyit jelent, hogy a csecsemőtől az aggastyánig minden emberre Z millió forint jut. Ezt az összeget azonnal az egészségügyre, az oktatásra, a családi pótlék, a minimálbér, a nyugdíj, stb., stb., stb növelésére fordítjuk. Párhuzamosan mindent megteszünk azért, hogy a Fidesz-maffia közpénzből milliárdos tagjaitól visszaszerezzünk XXX milliárd forintot, ami szintén megilleti az országot, amit erre és erre fogunk fordítani.

Ennyi az üzenet. Ennyi lehetne, ennyi lenne az üzenet. Nem több és nem kevesebb.

Ezt kéne „nyomnia” az összes ellenzéki pártnak. Ezt az egyet. Függetlenül attól, hogy éppen mivel hozakodik elő a Fidesz, hogy zavart keltsen és elterelje a figyelmet a saját bűneiről.

Ja, és körbe kellene zárni a Parlamentet, nem beengedni oda a legbátrabbat és az ő bátor embereit. Lezárni a hidakat, odahívni a Kossuth térre a gazdákat a traktorjaikkal, és addig maradni, amíg a Fidesz nem bukik. Ezt látva, és naponta tapasztalva a húsba vágó valóságot, rövid idő múltán garantáltan megjönne a jelenleg félelemben tartott vidéki emberek bátorsága is, és hasonlóan a fővároshoz, megszerveznék magukat.

És ki legyen az új kormányfő? Felőlem akár Gyurcsány is. Félreértés ne essék, nekem egyáltalán nem a bálványom, de jelenleg ő az egyetlen, akinek van pártja és támogatottsága, nagyjából mindenki más leszerepelt. Pontosabban Dobrev nem, de neki mintha nem lennének már ilyen ambíciói.

Ha igazat mond Márki-Zay Péter, miszerint neki sincsenek kormányfői ambíciói, neki is be kéne fejeznie Gyurcsány basztatását, és be kellene állnia a sorba. Tudom, hogy nem egyszerű, ha ennyire egyszerű lenne, már rég megtörtént volna, de ha eddig a felismerésig nem jut el az ellenzék, akkor „mind megdöglünk”!

Emmerich Emmerich

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.