Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kiadják koncesszióba a gázmezőt, aztán ott fogják tölteni az öngyújtókat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt mindenkinek! Nem egyszerűen a tegnapi nap, de az egész év, ha nem az évszázad legfontosabb híre az, hogy Hosszú Katinka titokban megy férjhez. Ezt onnan lehet tudni, hogy Hosszú apja megosztotta a közvéleménnyel az esküvő helyszínét, más források az időpontot derítették ki, tehát biztos vagyok abban, hogy egyáltalán senki nem hallott még az országban az augusztus utolsó hétvégéjén Szentendrén tartandó esküvőről, a vőlegény neve eddig is közszájon forgott. Már csak azt lenne jó tudni, ha titkos a nász, miért beszél róla nyilvánosan a kedves papa, miért nem házasodnak össze az ifjú szerelmesek úgy, ahogy mindenki más is szokott, pláne miért érdekelne bárkit ez az esküvő a családtagokon kívül. Olyan ez az egész, mintha Rogán szervezte volna. Titkosnak mondják, de mindenki tud mindent, ami véletlenül sem rá tartozik, a pártmédia pedig minden létező felületen reklámozza az állítólagos titkot. Csak ez a hihetetlen szerénység és szemérmesség ne lenne!

A titkos esküvőhöz tökéletesen passzol a titkos tűzijáték. Szintén a pártsajtóban olvastam egy igen hosszas, és rendkívül lelkes cikket arról, mennyire nagyon jó lesz nekünk jövő szombaton, amikor több mint 40 ezer mindenfélét lőnek majd fel, ráadásul nem ám akárhogy, szanaszerte, hanem célirányosan. Van története a tűzijátéknak, egy gyerek álmain keresztül mutatja be mimagyarok bátorságát és szabadság iránti elkötelezettségét. Csupán egyetlen dolgot nem sikerült megtudni, mégpedig azt, hogy mennyibe kerül nekünk ez az egész. Találgatások vannak, a fél óra alatt becslések szerint legalább 10 milliárd (tízezer millió) forint válik füstté. Biztosan nagyon szép lesz.

Ha már öröm és boldogság! Fantasztikus érzés, hogy visszacuccolt Marbelláról az ország legtehetségesebb családja. Igazuk is van, a választás már megvolt, mehet tovább az élet a régi kerékvágásban. Ennek szigorú szem előtt tartásával Tiborcz István cégének többségi tulajdonában lévő Gránit Bank most többségi tulajdont szerzett az Equilor Befektetési Zrt-ben. Akinek ez így túlságosan bonyolult, az gondoljon a mesére, melyben a király a lánya kezéhez a fél országot is mellékeli a szerencsés férjnek. Ámde mi, egyszerű alattvalók sem maradunk nincstelenek, de nem ám! Orbán Viktor aláírta az izét, ami mostmár lehetővé teszi, hogy Békésben kitermeljék(jük) a földgázt, de nagyon ám! Ha igaza van a 24.hu-nak, akkor az a terv, hogy jól maguk alá fúrnak ott, ettől lesz gáz is, munka is a helyi vállalkozásoknak, bevétel az önkormányzatoknak. Már látom is Dallas-Dévaványát, ahogy a helyi Ewingek esténként felgyűlnek a tornácon, ökröt sütnek és metszett kristálypohárból kortyolják a kerítésszaggatót, és lapostévével verik agyon a legyeket. Félre ne értse senki, igen nagyon boldog lennék, ha ez így működne. De valamiért olyan érzésem van, mint amikor lihegve jött a követ a jó hírrel, hogy meg vagyunk állapodva a románokkal, és mindjárt jön onnan az olaj. Ezen már akkor is eléggé hangosan röhögött minden szakember, akit csak faggattam a kérdésről. Most nem beszéltem szakemberrel, csak a magam egyszerű esze szerint gondolom, hogy a MOL – vagy aki kereskedik ezzel – nem azért szállítja a gázt Oroszország túlsó végéből, mert itt olyan sok van alattunk, de hajtja őket a kalandvágy. Ha eddig nem termelték ki az itteni készleteket, az talán azért lehet, mert nem kitermelhető olyan egyszerűen akkor sem, ha van. Hogy a helyi vállalkozások hogy kerülnek a képbe, azt pláne nem értem. Amennyire tudom, az nem úgy van, hogy Bányász és Fia Kft. belevágja a csákányt a földbe, aztán vödrökkel felhozzák a cuccot. Persze az is lehet, hogy kiadják koncesszióba a gázmezőt, aztán ott fogják tölteni az öngyújtókat. Vagy Józsi bá’ Kiskunhalason felgumipókozza a bicajra a gázpalackot és elteker Dévaványára, megtölti, aztán tűz haza, hogy az asszony meg tudja főzni a finom pörit. Csirkefarhátból. Csak azt akarom mondani, hogy én annyira nem bízom sem Orbán, sem Palkovics, sem Németh Szilárd energetikai szakértelmében. Ha majd hozzáértő szakember – lehetőleg nem is egyedül, hanem csoportosan – állítja azt, hogy valóban van kitermelhető földgáz, és az tényleg idén, vagy akár jövőre kiszámítható módon hozzá tud járulni a magyarországi igény kielégítéséhez, akkor majd elhiszem. Addig fenntartom a kételkedés jogát. És akkor jófej voltam, nem azt mondtam, hogy már megint át akarnak baszni a palánkon.

Végezetül: ma is talált valamit a pártmédia, amin gúnyosan röhögcsélhet. A jelen szellemeskedés apropója a tegnapi tüntetés a kormány új rendelete ellen, amit én igazából nem is értek, hogy milyen célt szolgálhat. Azt tudjuk, hogy a fának kivágás után minimum 6 hónap a száradási ideje, csak azután alkalmas tüzelésre. Tehát ha holnap nekilátnának a fakivágásnak, abból legkorábban tavasszal lenne tüzelőanyag. Valami ordas nagy kamu van itt, abban biztos vagyok, de hogy mi a tényleges cél, majd csak akkor derül ki, ha már látjuk, melyik gazember kezd el a mostaninál is jobban zsírosodni az erdőirtáshoz valami módon kapcsolódó üzleten. Az valószínűtlen, hogy a fa kellene nekik, én inkább arra gyanakszom, van valahol az országban egy olyan földterület, amit meg akar szerezni valamelyik, és az csak így hozzáférhető. Tehát tüntettek a népek az erdőirtás ellen, az ügyeletes propagandista megírta a kötelezően gúnyos cikkecskét, és kivételesen még érvelni is próbált, ez keltette fel a figyelmemet. Az érv: hülyeség a fakivágás ellen tüntetni, mert annak idején a CEU elüldözése ellen is tüntikéztek, aztán tessék, senki nem is akarta soha elüldözni a CEU-t, az ma is Magyarországon van és működik. Ez szerintem hátborzongató. El sem tudom képzelni, az ilyen iparos hova fog menni pénzt keresni, ha majd a propagandista állásának befellegzett? Egyetlen szakma sem jut eszembe, ahol a krónikus hazudozási kényszer előnyt jelentene. De ez legyen az ő bajuk.

Jó ébredezést, pihentető szombatot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.