Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amikor majd 20%-ra nő az infláció, fűteni kell, és nem pusztán cukorból meg üzemanyagból lesz hiány

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Derűs jóreggelt kívánok mindenkinek! Ha megy, illetve akinek megy, próbálja meg derűvel és nyugalommal szemlélni, hogy összeomlik a rendszer. Vagy ha a rendszer nem is, az életünk bizonyos mértékig biztosan. Nem olyan nagyon mellbevágó fejlemény ez egy olyan helyen, ahol 1000 milliárdos választási közpénzesővel, a borítékolható következményekkel nem számolva adnak a felelős gazdaságpolitika pofájára, ahol egyetemi professzorokat köpködő, Pócs Jánoshoz hasonló alulművelt szellemóriásokat és okleveles víz-, gázszerelőket választ meg a nép a saját nyakára, vagy ahol az ország úgynevezett első emberének helyettese pénzért árult, 18 euróért bárki által megvásárolható pápai áldással kérkedik a 60. születésnapján Kedves meglepetés jeligére, majd be is szól azoknak, akiknek ettől felfordul a gyomra (ő nem fizetett érte, Erdő Pétertől kapta ajiba, és különben is az évek során Ferenc pápa személyesen többször is áldásáról és imájáról biztosított, ami számomra megtartó erőt jelent) ahelyett, hogy egy sarokban kuporogva várná meg, amíg elmúlik a kóros melldöngetési ingerület.

Ennél a porcelánbolti elefántot megszégyenítő pitiánerségnél csak nagyobb bajaink vannak, mint ahogy Semjén főnöke páfránymintájú otthonkájának ingének divatszakértői megítélésénél is kizárólag nagyobb bajaink vannak, DE. Mielőtt ezeket sorra venném, fel kell tennem a kérdést: Ferenc pápa személyes, többszöri áldásának és imájának megtartó ereje és fontossága hol a büdös francban volt akkor, amikor Semjén Zsolt kebelbarátja, az ötös számú fideszes párttagkönyv tulajdonosa kétpofára demens vénemberezte, marházta és gazemberezte a pápát? Mert ha jól emlékszem a világnézeti törpe- és piócapárt mindenkori első emberének a szeme sem rebbent, nem szégyellte el magát, és nem kérte ki magának, hogy ez így rohadtul nincs rendben.

Mindegy is, térjünk rá azokra a dolgokra, amelyek egy pöttyet inkább belevágnak a húsunkba ennek az  nem kifejezetten tisztességben megőszült politikai kereszténynek az ünnepi ízléstelenkedésénél. Itt van például a Medián friss közvélemény-kutatása, amely szerint

  • minden második budapesti arra számít, hogy a következő időszakban kevesebbet engedhet majd meg magának;
  • minden harmadik fővárosi polgár attól fél, hogy nem fogja tudni befizetni a számláit;
  • a budapestiek harmada úgy számol, hogy az új szabályozás következtében magasabb rezsit kell majd fizetnie;
  • az itt élők többsége úgy tartja, a kormány rosszul kezeli a válságot;
  • még a fővárosi fideszesek 22 százaléka is elégtelenre vagy éppen csak elégségesre értékelte a kormány ún. válságkezelését teljesítményét.

Hát mit mondhatnék? Ugyanazt, mint a székrekedéssel küzdő ember a vécén ülve. Most már kicsit késő azon gondolkodni, hogy tartalmaz-e elég rostot az étrendem. Ez a hajó elment április 3-án. Ha jól értem, a fővárosi fideszes rajongótábor kb. minden negyedik tagja tartja felelősnek Orbánt a kialakult válságért, ami még a kanyarban sincs ahhoz képest, hogy mi lesz belőle. Amikor majd 20%-ra nő az infláció, hamarabb sötétedik és fűteni kell. Amikor nemcsak cukorból meg üzemanyagból lesz hiány a boltokban, benzinkutakon, hanem a csirkeszárnyvégért is közelharcot kell vívni. Nos, akkor majd alighanem kijózanodik az is, aki most a még mindig az elégedett, szómágiával és náci gyűlöletbeszédbe hajló dakota jópofaságokkal jóllakatható 78%-hoz tartozik. Voltak, akik látva a kormány helytelen, ésszerűtlen és szakszerűtlen gazdaságpolitikai dúlását, szóltak időben, hogy baj lesz. A rezsicsökkentés nevű bazári átverésből, az ársapkákból, és abból, hogy az önkényuralom soha semmiért nem hajlandó felelősséget vállalni. Igen, Orbán és bandája becsapta, cserbenhagyta a híveit, nem erről volt szó, és bár még nem fáj eléggé, majd fog. Nem mondom, hogy vicces lesz a cuki kis színes kajajeggyel sorba állni az alapvető élelmiszerekért, mint Ceaușescu Romániájában a múlt század nyolcvanas éveiben, de ha valamikor, most van rá esély.

Egyelőre még nem tartunk itt, az államcsőd is csak fenyegető jövő idő arra az esetre, ha a korrupció kormánya nem hajlandó garanciákat nyújtani az Európai Bizottságnak arra nézvést, hogy ha muszáj, akkor kevesebbet lopnak. Egyelőre csak ott tartunk, hogy bár cukor és benzin nincs, de például lazac, spanyol és olasz sonka, téliszalámi és ilyesmi van orrvérzésig. Szóval még nem halnak éhen a kisnyugdíjasok. Se. Igaz, azt írta az újság, hogy mióta mérik, még soha nem volt ilyen magas a nyugdíjasokat sújtó infláció (az elmúlt húsz évben 12,4 százalék volt a csúcs, most 13,8 százalékos a nyugdíjas infláció), de biztosan csak le akarják járatni a kereszténycsaládbarát kormányt. Pláne hogy ekkora infláció mellett is kijön abból a nyugdíjból 10 deka téliszalámi és 20 deka lazac, csak be kell osztani ügyesen egész hónapra. Ugye? Ugye.

Aztán itt van még koktélcseresznyének az erkölcstelen pusztítás tortáján a katás mizéria, amiről az utóbbi napokban méltatlanul kevés szó esett. Pedig iskolapéldája az elbaszott, semmihez nem értő, de hatalmas pofával kétnaponta gyurcsányozó kaotikus látszatkormányzásnak. Ugye júliusban egyik napról a másikra kihúzták a talajt több százezer ember lába alól. Eltelt néhány hét, elcseszték egy rakás ember nyarát, aki síkideg állapotban mérgezett egérként rohangálva próbálta kitalálni, hogyan tovább. Mert erről sem volt szó, még a legvakhitűbb fideszes se erre szavazott. Néhány hét elteltével, közölték, hogy akkor ők most változtatnak a korábban senkivel nem egyeztetett, egyik napról a másikra áttolt faszságukon: Varga közepes képességű könyvelő a csökkentett egyszerűsített közteherviselés hozzájárulást (ekho) és a könnyített adminisztrációt ajánlja a katából kiesőknek, főleg az íróknak, újságíróknak, előadóművészeknek. Aztán persze másnap kiderül, hogy az ekhósok ugyan jól járnak az új adókönnyítéssel, de a katából kiesők közül ez szinte senkin nem segít. Cserébe tovább mélyíti a szakadékot a többség által most kényszerűségből választott átalányadó és az ekho terhei között. Aztán a fasz tudja, hogy mi lesz két hét múlva, ha esetleg megint álmodik valamit valamelyik kiváló orbánista szakember. Emberek százezreinek életével szórakoznak. Ez a fideszes jogbiztonság: könyörtelen pszichológiai hadviselés, a félelem és rettegtetés csúcsra járatása. Miközben annyit kellett volna mondani az üres államkassza fölé hajolva, hogy bocsánat, emberek, az ötvenezer forint adó nagyon kevés, némileg igazságtalan másokkal szemben és nyugdíjatok se lesz, így sávosítunk. De nem.

Ugyanez a dilettáns, bűnös faszakodás megy az eleve kretén, fenntarthatatlan rezsicsökkentésük kényszerű megszűntetésének belengetése után gyártott utólagos kiegészítésekkel is. Hogy például akkor ők támogatják a gyógyászati segédeszközök villamosenergia-fogyasztását, vagyis kedvezményeket kaphatnak a különböző segédeszközöket használó mozgáskorlátozottak. Ja, hogyne kaphatnának, csak nem kapnak. A dilettáns rendeletük még a segédeszközt használóknak sem nyújt megoldást, ugyanis kizárólag az elektromos kerekesszéket, mopedet és az áramról működő oxigén koncentrátort használók kapnak a villamosenergia használatára kedvezményt. Holott a személyes mobilitást segítő eszközökön túl számos más fogyatékos állapot is az átlagosnál nagyobb mértékű energiafelhasználást indokol. A gépi légzéssegítőtől az elektromos emelőszerkezeten á az izom- és idegstimulátorokig egy rakás eszköz árammal működik, ugye. Ennyire katasztrofálisan ártani, ennyire szétverni mindent, szerintem szándékosan sem lehetne, pedig itt a példa, hogy dehogynem.

Úgyhogy miközben civil szervezetek tucatjától mezei polgárok ezrein és demokratikusan megválasztott polgármestereken át az MTA-ig mindenki tiltakozik az elmebeteg tűzifa-rendeletük miatt (igen, még a saját polgármesterük is világossá tette, hogy nem hagyja, hogy kivágják a saját települése erdőit), mit művel az állampárt? Ezt:

Visítva óbégatnak, hogy a baloldal a mostani háborús helyzetben is csak hazudozásra képes, miközben fűtés nélkül hagyná a családokat. Azaz éppen szájba rúgják a kudarcos rezsicsökkentésüket, de gyurcsányoznak eszük nélkül és kötik az ebet a karóhoz, hogy a fakivágás megkönnyítése nem károsítja az erdőket, az erdők területe nem csökken, semmiféle erdőirtás nem történik. Vagyis a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettől Cser-Palkovics Andráson át a Magyar Tudományos Akadémiáig mindenki kretén, csakaFidesz. Mert Gyurcsányék bezzeg (lásd még Kocsis Nembuzeráns Máté fideszes frakcióvezető menetrend szerinti gyurcsányozását, ami már paródiának is riasztó). Igen, a Holdról is látszó fényes választási győzelem, illetve a fődakota Marsról is látszó fergeteges amerikai performansza után még mindig Gyurcsánnyal kelnek és fekszenek, miközben 12 év elkúrt kereszténynemzetiunortodoxkereszténycsaládbarát kormányzásának minden következménye ömlik a nép pofájába. Mert manipulálással és megtévesztéssel hatalomban lehet maradni akár évtizedekig is, csak éppen fejlődő ország nem lesz belőle. Semmilyen ország nem lesz.

Mondjuk ha én lennék a Kocsisok és Orbánok helyében, és nekem sikerült volna az ötvenedik hatványra emelni Gyurcsány legnagyobb bűneit, befognám a pofámat. Azok után, hogy megígértem, hogy ha megnyerem a zsinórban negyedik választást is, hogy ne kelljen többet gyurcsányozni, akkor pláne. Ehhez képest a korrupció bajnokai nem szégyellik a pofájukat. Pedig lenne miért. Gyurcsány fejéhez vágni minden második nap, hogy amikor tehette, elvett egy havi nyugdíjat, miközben te a komplett magánnyugdíjkasszát lenyúltad; felhánytorgatni, hogy hatszáz éve elvette a tanárok egy havi bérét, miközben te tizenkét év kétharmados pöffeszkedés után most tartasz ott, hogy ha és amennyiben Brüsszel küldi a lóvét, akkor talán 2028-ra elintézed, hogy a pedagógusok átlagbére elérje a magyarországi diplomás átlagbér nyolcvan százalékát; azt hazudni, hogy Gyurcsány és a baloldal úgy döntötte be a gazdaságot, hogy se háború, se válság nem volt, a szélhámosság és gazemberség véres legalja. Akkor is, ha működik. Akkor pláne.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.