Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akik a KISZ-ből pattant Fidesz-kongresszusokon és cserkész dzsemborikon tökéletesítették a felfelé nyal, lefelé tapos tudományukat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Casting

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Reméljük, egészségben, macskajaj nélkül vészelte át az idei szülinapi buliját és nem csak a fejedelem és mi, hanem a szultán is kedveskedett kendnek valami csekélységgel. Váltig ismétlem, nem idefelé kellene kendnek kacsingatni, meg mazochista módon kormányozni a vágyakozását. Az illiberalizmus Micsurinja, Brezsnyev keresztény reinkarnációja és átváltozó művész is Dallasban castingolt a Ku-Klux-Klan–nál, mert az udvaroncai szerint a világon ő tud legjobban dakota vicceket mesélni, és ezzel a képességgel be lehet jutni az ovális irodába, republikánus Mónikának, mert nem vele született, hanem szerinte eltanulható a kollégiumi szobatársa gusztusa és orientációja. Itthon kend a sekrestyésnek meghirdetett castingra se nevezhet. Majd visszatérek még a casting témára, csak előbb még visszafogottan mondanék kendnek némi magánjellegűt:

 Szerencséje kendnek, hogy nincs itt. Nekem nem különben. Kendnek ugye alapból kegy a távollét, az már csak ráadás, hogy nem hallotta miket mondtam a kend levelét olvasva. Hát hányszor írjam már meg, hogy én nem azt írom, amit tudok, hanem amit hallok! Gondolkodás nélkül! Esetenként, amit olvasok, de ez nem jellemző, mert a betűismeret, pláne szövegértés az manapság az értelem gondatlanságból elkövetett veszélyeztetése.

Számomra meg az a szerencse, hogy a nagyi nem hallotta meg a kifakadásom. Mert a nagyi szerint a vagány meg a trágár bunkó a homo sapiens két vége, és ha nemzetikeresztény uniós delegátus nem akarok lenni, akkor ne gyakoroljam az ordenáréságot. 

Tudnia kell, hogy az anyunak kevés ideje volt ránk, meg a nevelési célú mondatokra. Csak a robot. Mindig a robot. Tőmondatokra se. Igen. Nem. És már szájon is legyintett a csúnya beszédéért. Jó, néha előfordult, hogy sorozatra állítottuk a kezét egy pimasznak értékelhető húzásunkkal. De egy rendes sírást nem tudott belőlünk kicsiholni. Nem jutott rá elég ideje.

Nem úgy a nagyi! Se a kezét, se a hangját nem emelte fel. Sőt talán még halkabban is beszélt, mint máskor, de kb. öt perc – ilyen célzott – szöveg után úgy vernyákoltunk, mint a fába szorult féreg, amelyiknek szociális tüzelőt csináltak a kéglijéből. Mert igaza volt, és ezt ésszel felérni nekem elég ciki. Mindezek ellenére szégyenünkben csak egyszer akartunk világgá menni, össze is készítettük az úti poggyászt, hogy majd a kertek alatt suttyomban elillanunk. De ott volt a tata. Mert a tyúkok beszöktek a kertbe. Nem a japánok, mert azok bogarásznak. Hanem az illiberálisak. A veteményt zabálók. Persze hogy a javát csipkedték, meg kikaparták, mint ezek az újsütetű nemzeti keresztények, pedig liberális kettőshasznosításúként vettük őket, mikor a tyúkjaink a CSOK csábítása ellenére se akartak anyává válni. (Ha el is kotlottak, leszálltak a tojásról, mert tudták, hogy a mai inflációs takarmányár kilátások mellett éhen döglenének a csibék. Méghogy hülye a tyúk!? Kihez/kikhez viszonyítva?)   

Tehát nagy hirtelen dolog lett! Ilyenkor félre kell tenni a lelkizést! Nem hagyhattuk magára szegény tatát a rossz lábaival. Mire kihajtottuk a sok beste jószágot, már közeledett a vacsoraidő és még sötétedés előtt be kellett foltozni a kerítésen a kutya rágta lyukat, ahol bejöttek. Utána meg „beérett a munkánk gyümölcse”, a kedvencünk, a mézes mákos csík! Olyan tökkelütött a világon nincs, aki ezt otthagyná!

Eldumáltatja velem a nagyi által kiszabott terjedelem penzumot magánjellegű semmiségekre. A küldetésem meg sehol! Na de most majd melegében jelentem, hogy fafűtésesek lesznek az iskolák. Visszahívják a nyugdíjas tanárokat, akik értenek a kályha begyújtáshoz, és a rendszergazda falu papja kerülgeti a tatát, mert hallotta, hogy gyerekként úttörő tűzoltó volt, és képes lesz rezsicsökkentősen eloltani a tüzet a kályhában, ha már az otthon megfagyott gyerekek kiolvadnak a tanteremben, és ateista módon nyüzsögni kezdenének a háborús helyzettől csak az idén 6,5 milliárd forinttal drágult hittanórán. 

De most már tényleg a sekrestyési státuszra meghirdetett castingról. Mármint, miért ne jöjjön. Távolról indítok. A CPAC castingra alapjogilag közpénzből bevásárolt Soros György pénzén kiképzett – pillanatnyilag keresztény – uralkodónk azzal a ragyogóan jó diplomáciai érzékével a szaporodási ösztön irányából közelítette meg a híresen macsó és homofób hallgatóságát: „keressenek magyar feleséget”. Nem tette hozzá, hogy pedofilok előnyben. Ők úgy is tudják, hogy nekik itt szabad a terep. Nálunk nincs szexuális felvilágosítás és a 12 évet betöltött kislányokkal alaptörvényes a szex, meg alapból itt az a jog, amit ő mond, a többit a vak komondor jogszerűen sterilbe vágja. Úgyhogy nem zárható ki, hogy az amerikai szalmasárga sérós bonviván a friss hús miatt bevállalja a tisztelendő úr vetkőztetését is.

Ha mégse jönne a nagy ő. Akkor se kezdjen el motivációs levelet írni. Mert kend hívő ember. Fajtalankodni, ereszcsatornán mászni nem tud. És progresszív, ami idegesíti az agresszív hatalmaskodókat. Közismert, hogy a beltenyésztésű fajtakeveredés negatív példáját sajnos Magyarország szolgáltatja az 1 G-s keresztezésű alattvalókkal. És ugye innen történik a lakáj kiválasztás. Az SZDSZ-ből orozva kelt állampárt törzstenyészete, néhány liberális volt fideszes vezette ellenzéki párt funkcionáriusa és a volt ateista MSZMP-s korifeus szaporulatából kifejlődött invazív, gerinctelen élősködők, akik a KISZ-ből pattant Fidesz-kongresszusokon és cserkész dzsemborikon tökéletesítették a felfelé nyal, lefelé tapos tudományukat. Az hagyján, hogy felzabálják az ostyát és kifürdik a szentelt vizet a hívők elől és megfelelnek a KGB HR elvárásainak is („alacsony intelligencia nagy hiúsággal párosulva”), de az a baj, hogy csak és kizárólag ők tölthetnek be minden olyan tisztséget az országban, amiért tisztes javadalmazás jár. Ráadásul az se baj, ha rossz helyre teszik az X-et a vagyonnyilatkozatukban.

Rövidítem. Kendnek nincs jogsija, lézerblokkolós lakáj rutinja. Hogy merészelne (ahogy kend mondja) „zsíros fogú” egyházi személlyé avanzsálni? Az MDF-es potentát fideszessé megtért táskahordozójának a sofőrje is csak falusi polgármester lehet. Aki csak számolva és engedéllyel lophat a néptől. Nem szabadon és számolatlanul, mint az egyházi személyek.  

Mirtill

Bütyökfalva, 2022. augusztus 11.                              

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.