Május 1,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mindig a csúf, gonosz baloldal a hibás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,614,500 forint, még hiányzik 385,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A hazai úgynevezett jobboldal már amiatt retteg, hogy ellehetetlenítik Donald Trump indulását a soron következő amerikai elnökválasztáson. Ennek oka szerintük, hogy a teljes baloldali média rászállt, bíróság előtt kell megjelennie, és az FBI házkutatást tartott a volt elnöknél. Már elnöksége idején is sokan tartottak attól, hogy mire lehet képes négy év alatt, és nem is igazán cáfolt rá ezekre a félelmekre. Elnökségét számtalan botrány övezte és volt olyan alkalom is, amikor közel járt ahhoz, hogy kirobbantson egy háborút. Négy év alatt sikerült jelentősen hazavágnia a demokráciát és a sajtószabadságot, elnökségének hatásai pedig a mai napig érződnek. Az abortuszjog védelmének eltörlése is lényegében az ő elnökségének eredménye, hiszen ő volt az, aki olyan legfelsőbb bírósági bírát választott meg, aki köztudottan nem kívánt sziklát görgetni egy ilyen irányú döntés elébe.

Trump nem volt képes elfogadni a vereségét, ezért lényegében több ezer fanatikusát arra buzdította, hogy „látogassák” meg a Capitolium épületét és nyilvánítsanak véleményt. Elcsalt választásokról beszélt és arról, hogy nem fogja annyiban hagyni a választás eredményét. A Capitolium elleni ostromnak több halálos áldozata is volt, ami Trump lelkén szárad. Nem elég, hogy vélhetően elképesztő mértékű adócsalást követett el az elmúlt években, de elnöksége alatt is olyan döntései voltak, amelyek miatt nem kizárható, hogy akár börtönbe is kerülhet. Nem azért, mert a csúf baloldal nem akarja, hogy Trump megmérettesse magát az elnöki pozícióért, hanem azért, mert bűncselekményeket követhetett el, amelyekért meg kell fizetnie.

A Kontra nevű propagandalap azt fejtegette, hogy a baloldal egyszerűen tart a mai napig milliók által támogatott Trumptól, ezért mondvacsinált okokkal próbálja eltávolítani a hatalom környékéről. Nem tudom, hogy ők maguk elhiszik-e ezeket hazugságokat, mindenesetre igen vicces ilyen tartalmakat olvasni. Nehéz nem belátni, hogy még elnöksége idején is olyan döntései voltak, amelyek miatt ha nem lett volna elnök, már régen felelősségre lehetett volna vonni. Ehhez képest propagandistáék boszorkányüldözésről hadoválnak és arról, hogy milyen sokan támogatják Trumpot a mai napig. Ez utóbbit nem is tagadom, hiszen valóban sokan támogatják, mert úgy hiszik, hogy értük cselekedett, hiszik, hogy Trump újra naggyá tehette volna Amerikát, ha több időt kap. Kár, hogy ez soha nem volt még csak célja sem.

Kontinenseken átívelő, egységes hagyomány és módszer alapján dolgozik a baloldal. Ha egy konzervatív párt vagy politikus veszélyessé válik a progresszív-liberális érdekkörök számára, akkor nem szakpolitikai érvek mentén lefolytatott vitákkal igyekeznek felülkerekedni, hanem az ellenfél józan ítélőképességét, norma- és szabálykövető magatartását és a közéleti jelenlétének létjogosultságát támadják. Általában egészen visszataszító és átlátszó eszközökkel.

A totális morális megsemmisítés a médiában, a törvényességi vizsgálatok, a  mondvacsinált perek, az eljárások, a vizsgálatok, a végrehajtó hatóságok általi vegzálás (ahol a baloldal van kormányon) mind-mind az eszköztár részeit képezik.

Ahogy Orbán Viktort és kormányát a magyar baloldali politikusok és sajtó rendszeresen korrupt, demokráciát lebontó diktátornak bélyegzi (a brüsszeli bürokraták, Soros György-féle NGO-k aktív támogatásával), úgy az Egyesült Államokban Donald Trump korábbi (és remélhetőleg leendő) elnök is újra össztűz alá került, amióta a neve egyre gyakrabban és egyre komolyabban felmerül a következő elnökválasztás esélyes republikánus jelöltjeként.

Kezdjük ott, hogy Trumpot nem mostanság kezdték el vizsgálni, már elnöksége idején is vizsgálatot indítottak ellene, amelynek ha más kimenetele lett volna – a saját párttársai védték meg a teljes megsemmisüléstől -, akkor könnyen a rácsok mögött köthetett volna ki. Ezt Trump megúszta ugyan, de mivel ma már nem elnök, ezért nem teheti meg, hogy lényegében falakat állít a hatóságok elé, amelyet már csak azért sem mertek megugrani, mert hivatalban lévő elnököt nem fognak csak úgy kivizsgálni. Még ha a Republikánus Pártban is sokan ellene voltak az elnöksége utolsó időszakában, akkor is kiálltak mellette hivatalosan, hiszen Trump bukása a teljes pártot megszégyenítette volna, amit senki sem akart.

Kérdés persze, hogy van-e annyira ostoba a Republikánus Párt, hogy egy olyan jelöltet indít a következő választásokon, akinek megítélése igen kétes, ráadásul akár egy tárgyalás is a feje felett lóghat. Még ha esetleg fel is mentik Trumpot a végén, akkor sem hiszem, hogy megérné a republikánusoknak, hogy kockáztassanak. Az más kérdés, hogy egy ennyire ismert figurával jelen állás szerint nem nagyon rendelkeznek, hacsak nem indítanak mondjuk egy Fox News riportert, akit a nemzeti jobboldal vélhetően ugyanolyan jól ismer, mint Trumpot. Végső soron Trumpnak sem volt semmiféle politikai karrierje elnökségét megelőzően, tehát lényegében bárkit jelölhetnek, aki elég sok jobboldali szavazó számára ismert és elfogadott.

Ma már nem szükséges, hogy egy jövőbeni elnök bizonyítsa rátermettségét, lényegében bárkit indíthat egy párt – szerintem Mészáros Lőrincből is simán miniszterelnököt tudna csinálni a Fidesz -, hiszen ha megfelelő médiabefolyással és egyéb lehetőséggel rendelkezik, akkor csupán az a fontos, hogy el tudják adni a jelöltet. Már régen nem arról szól egy elnökválasztás, hogy a legjobb, legerősebb, legrátermettebb jelöltet indítsák, hanem arról, hogy ki a leginkább eladható, esetleg legkönnyebben befolyásolható. A szavazók sajnálatos módon elég sok országban vannak annyira tájékozatlanok, hogy már nem is igénylik a jobbat. Ha jól eladják nekik, akár egy gázszerelőt is hősnek tekintenek, hiszen megmutatta, hogy a semmiből vált az ország leggazdagabb emberévé. Aki pedig meg meri kérdőjelezni a vagyonát, az csak irigykedik rá. Már csak ezért sem lepne meg, ha a republikánusok ismét jelölnék Trumpot az elnökválasztáson, hiszen az elvek, a morális alapvetések ma már nagyon számítanak a politikában. Ameddig el nem ítélik Trumpot, addig esélyes a jelöltségre, ez a mai valóság.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.