Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Irka-firkák

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A fasizmus térhódításának új neve: „nácitlanítás”.

*

Oroszország sosem fogja tudni legyőzni Ukrajnát.

Ukrajna sosem fogja tudni legyőzni Oroszországot.

A kérdés csak az, hogy hány évig húzódik el a háború, valamint melyik nép mennyit veszít a „békén” – és eladdig.

*

Összefoglalom: az egyszem nőnek született kormánymegbízott titulusára a következő javaslatok születtek a nép ajkán: főspiné, őspina, nőispán, ispiláng (isteni lélek), nőisten, őisspan, főzistán. 

A számos nyelvi lelemény ellenére végül őnéki is csak a főispán megszólítás dukál, akárcsak férfikollegáinak – nyilván a nemek közötti egyenlőség valamint a megkülönböztetés elkerülése jegyében. II. Erzsébet király, Stefánia monacói herceg Marica gróf Twitter-üzenetekben gratuláltak a hivatali névváltoztatáshoz.

*

Hosszas helykeresés után Attila hun király öt méter magas, „push-up melltartós” jelzővel emlegetett mészkőszobra Ópusztaszeren lel végső nyugalomra, ahol az Államalapítás ünnepe alkalmából fel is avatják hamarosan. Meglátásom szerint a bongyor hajzatú mű küllemileg a fiatalkori Soltész Rezsőre hajaz. Mi több, kiköpött mása!…

„Szóljon hangosan az ének!…” Tán még tűzijáték is lesz!…

*

Az apa magyar, az anya is az. 

A családjogi törvény – Kocsis Máté honatya által tegnap éjfél előtt 5 perczel benyújtott – módosítási javaslata szerint a jövőben tilos lesz a másfajúakkal kötendő házasságkötés. Eszerint gójim magyar emberek nem léphetnek frigyre zsidó vallásúnak álcázott zsidóval, cigó, tót, rác, oláh, sváb, polák, ruszin, feka származású férfiszeméllyel vagy fehérnéppel. A kun, jász, besenyő vagy kipcsak felmenőkkel rendelkező idegenszívűekkel való egybekelés a tekintetes vármegye méltóságos főispanja által kiállított írásos hozzájárulás birtokában lehetséges. A fajtisztaságot szolgáló törvény a Kárpát-medencében őshonos árja magyar nép megmaradásának, jövőjének és boldogulásának záloga – éppúgy mint a kidolgozás alatt álló további fajvédelmi rendelkezések (numerus clausus II., a nemi és nemtelen közösülések rendje és szabályai, a másfajúak további közéleti és gazdasági térfoglalását korlátozó újabb illiberális intézkedések, stb.) 

A Nemzetvezető iránti hűség és feltétlen megbízhatóság természetesen továbbra is mentességet jelent mindennemű korlátozás alól. A hívek továbbra is bárkivel toszhatnak és bármit elkommunizálhatnak.

*

Szerencsére „kevert faj” vagyunk e helyütt, a népek olvasztótégelyének is nevezett térségben. Oszt’ mondjátok meg, mégis, honnan a francból pottyant a nyakunkba ez a sok degenerált, ügyefogyott, fajsúlytalan, eltartandó fajankó!

Fajin egy népség vagyunk, mondhatom!…

*

A közel 4 évig tartó délszláv háború semmilyen hatással nem volt Magyarországra, holott közvetlenül a határnál dörögtek a fegyverek. Akkor valódi migránsok voltak – köztük sok muzulmán vallású bosnyákkal -, de sem műhiszti, sem veszélyhelyzet, sem infláció nem volt. A rezsit sem kellett „megvédeni”. Tévednék, ha azt mondom: minden hivatkozás, amely az orosz invázióra keni az életszínvonal 75 éve nem tapasztalt drasztikus romlását, puszta szemfényvesztés?!…

*

Ma kirúgtam a hámból!

Mostam!!! Árammal, mosó- szárítógépben!

Mindaközben az járt az eszemben, hogy ha így folytatjuk, nemsokára a fogmosás is luxusnak számít majd…

*

Az új ellenség: az erdők!

Ha jól meggondolom, 40 000 évvel ezelőtt is fával fűtöttek emberelődeink.

Rém sokat fejlődtünk azóta!…

*

Tudjátok, miért kell „spórolni” a gázzal, ha belegebedünk is? Azért, hogy a kormány „jó áron” továbbadhassa azt – mint ahogy tették nemrégiben a szerbek viszonylatában. Üzletelnek ezzel is, mint minden mással. Persze még véletlenül sem a nép javára ügyködnek.

Romániában Ceauşescu alatt is mindent eladtak Nyugatra, kemény valutáért – a nép meg éhezett, fázott. A blokkoknak nevezett panelházakban napi néhány óráig volt melegvíz. A boltok üresen kongtak, ajtajuk előtt hosszú sorok kígyóztak abban a reményben, „hátha leesik valami” (poate pică ceva, betűszava: ppc). Az emberek a tömbházak között létrehozott konyhakertekben termesztették a levesbe, zakuszkába valót.

*

A doktorminiszterelnök úr szerint „a mindennapi élet szintjén lehagytuk a Nyugatot”. Ez per pillanat még csak az árak tekintetében igaz – de lesz az még feljebb is!

Padlása nem mindenkinek van, ezért most a pénztárcákat söprik ki.

*

Napi aktuális, az 1000 Ft-ot túlszárnyaló egykilós kenyérár adtán:

„Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma…”

*

Azok a röpködő szárnyas dinoszauruszok sem gondolták volna, hogy néhány millió év múlva hatósági áras csirkefarhátként végzik a CBA-ban!…

*

Nem aggódom amiatt, hogy „fogyik a magyar”!… A fideszes fejesek többsége hasilag a 8-9-ik hónapban van már.

Nemtől függetlenül.

*

Olyan személy uralkodik a magyar nemzet tagjai fölött, aki nyilvánvalóan már nem ura önmagának!…

*

„Ahogyan harcolunk” címmel tartott ovációkkal és tapsviharral zárult beszédet Dallasban, egy fizetős magánrendezvényen a magyar miniszterelnök. A „lopásaim” elnevezése újbeszélül eszerint: Harcom (Mein Kampf)?

*

Emlékszem, anno Csurka István sem volt rasszista. Minden „félreérthető” fogalmazása „írói munkásságának része” volt…

*

Köpönyegforgató, ventilátorként hasznosítható miniszterelnökömet fatüzelésű kályhára cserélném. Ugyanitt használt villanybojler eladó.

*

Ilyen a Fidesz-fröccs: kétharmad bor- egyharmad szóda – viccelődött a miniszterelnök. 

Kikísérleteztem egy új koktélt, igazán zsongító! Kevert szar (Mixed fuck) a fantázianeve – viccelődöm én.

*

A „legvidámabb barakktól” államilag eljutottunk a legsilányabb parasztig.

*

A legfőbb ügyésznek fogalma sincs, mit ért az EB „magas szintű korrupció” alatt. A miniszterelnökkel kötött frigye mottója lehetne ez: poltomiglan-poltodiglan.

*

drMáriás „Varga Judit amerikai fajügyi szakértővel egyeztet Picasso műtermében” (2022, 100 x 80 cm, akril és szén vásznon) című alkotása kapcsán kérdezem: olyan képe nincsen, drága művész úr, amelyiken a miniszter asszonyság a magyar jogállamról tart kioktatást barátságtalan nyugati újságíróknak?

Vevők lennénk rá!…

*

A „Sötét parkok, hideg munkahelyek, fosztogatás – erre készül Nyugat-Európa télen” című és a hasonló rémhírterjesztő, fagyhalált vizionáló „újságcikkek” szerzőiről:

PARA-FENOMÉNEK.

*

Tóth Gabi nemzeti ámokfutása kapcsán azon meditálok, hogy amikor ez a perszóna szopkodása jutalmául megkapja végre majd a Kossuth-díjat, az vajh’ kompenzálja-é az érettségi bizonyítványa hiányát?…

*

Okomfogyottá váltam.

Mindenkit üdvözlök! (Kivéve a taxisokat.)

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.