Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez nagyon hülye ötlet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Sikerült eljutni oda, hogy a szűkös áruhelyzet miatt mindenki egyszer tankolhat naponta a MOL kutakon, más kutakon a kiadott mennyiséget korlátozzák akkor is, ha nem az ársapkás üzemanyagot kér a vevő. Amennyire tudom, más országban nincsen ilyen komoly ellátási gond, nálunk kimondottan azért alakult így, mert a ránk vigyázó kormány az árcsökkentést a forgalmazóval óhajtja megfizettetni, és a MOL-on kívül nincs olyan cég, amelyik a beszerzési ár alatt hajlandó lenne behozni az országba üzemanyagot Orbán Viktor nagyobb dicsőségére. Engem nem különösebben érint a dolog, de azért elég necces, hogy az Európai Unió kellős közepén valaki elindul Szatmárnémetiből Szeged érintésével Sopronba, és nem tudja egy nap alatt megtenni a távot, mert csak. Megnyugtatónak az sem nevezhető, hogy kongatják a vészharangot, két héten belül sokkal súlyosabb üzemanyaghiány lesz. Aki mindezért felelős – mert ez az elbaszott kormányzati döntések következménye, nem a háború, és nem is Soros György hibája -, nyugodtan sütteti magát a tengerparton. Majd amikor hazaér a nyaralásból, méltóztatik kitalálni valamit. Addigra a kis benzinkutak tönkremennek, bezárnak, vidéken, a kisebb településeken még pocsékabb lesz a helyzet, mint amilyen már eddig is volt.

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője, majd néhány órával később a Jobbik (remélem, a következő napok azzal fognak telni, hogy mindenki próbálja megfejteni, kinek a hülye ötlete volt eredetileg, és ki lopta el a másiktól) népszavazást óhajt benyújtani Magyarország uniós tagságának megerősítése céljából. Vagy valami ilyesmi. Egyrészt egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy erről lehet népszavazást kiírni, másrészt nem tűnik túlságosan jó ötletnek a dolog. Már csak azért sem, mert tagok vagyunk, ezt nem szükséges megerősíteni. A Brexit konkrétan úgy kezdődött, hogy a konzervatív miniszterelnök – David Cameron – annyira félt az euroszkeptikus UKIP erősödésétől és hogy elveszíti a hatalmat, hogy inkább maga írta ki a népszavazást az uniós tagságról, amivel az UKIP kampányolt. Úgy vélte, kizárt, hogy a britek ki akarnak lépni. A végeredményt tudjuk. Az UKIP a 2019-es parlamenti választásokon már a 0.1 %-ot sem érte el, a roppantul vicces Nigel Farage is árnyékba vonult, az ország hosszú évek kínkeserves vergődése után kilépett, és még mindig nyögik a következményeket.

Tehát Cameron eredetileg az uniós maradást akarta volna megerősíteni, de semmi munkát nem fektettek a kampányba – talán azt gondolták, hogy a britek maguktól is elég okosak -, az UKIP ellenben ezerrel kampányolt és egy csomó emberrel elhitették, hogy jobb lesz az életük kilépés után. Amikor szembesültek a népszavazás eredményével, akkor már nem volt visszaút. Nem vagyok biztos abban, hogy nagyon bölcs dolog lenne most belemenni egy ilyen népszavazásba, mert a Fidesznek az ország minden erőforrása a rendelkezésére áll egy kampányhoz, Ujhelyinek, a pártjának, de az összes ellenzéki pártnak éppen úgy nem, ahogy eddig sem. Mi van, ha Orbán valóban ki akarja vinni az országot az unióból, ha nem most, akkor később? Hiszen ha pénz nem érkezik, akkor csak kötöttséget jelent a totális diktatúra bevezetése előtt. Bárhogy van megfogalmazva az a népszavazási kérdés, ha akarja, a kormány ki tudja úgy forgatni, hogy a végén az jöjjön ki: a nép ki akar lépni, a kormánynak pedig kutya kötelessége teljesíteni a nép akaratát. Jól néznénk ki. Ha csak nem a Fidesz megbízásából munkálkodik ez ügyben Ujhelyi és a Jobbik, most kellene villámgyorsan befejezni.

Rendkívüli ülést tart ma az Országgyűlés a katatörvény miatt. Tervben vannak napirend előtti felszólalások, interpellációk, azonnali kérdések és kérdések, ellenzéki előterjesztéseket is megtárgyalnak. Az lesz benne a rendkívüli, hogy a kétharmados bátorok nem mennek el, tehát kellemes kis dzsembori lesz az ellenzéki képviselők részvételével, akik aztán nyugodtan hazasétálhatnak, a világon semmit nem érnek el, de lehet rá hivatkozni, hogy ők akartak. Csak a gonosz kormánypárt nem működött együtt. Milyen meglepő.

Orbán másodvonalbeli propagandistái még mindig azzal foglalatoskodnak, hogy világpolitikai tényezőnek állítsák be a főnöküket a dallasi produkció fényében, a harmadvonalbeliek terjesztik az orosz propagandát ezerrel, megint mások tálalják az örömhírt: a németek nem fogják tudni kifizetni a rezsiszámlájukat. Milyen szerencse, hogy mimagyarok annyira ki fogjuk tudni fizetni, hogy szót sem kell vesztegetni ránk. A  Csongrád-Csanád megyei Mártélyon időközi választást tartottak, a pártmédia annak örvendezik, hogy nem a baloldal jelöltje győzött, hanem Lázár János egykori személyi sofőrje. Szerintem is felért mindenki a csúcsra, hagyni kellene már ezt az egészet, mielőtt Orbán Ráhel takarítónője miniszter lesz.

És még csak hétfő van, annak is az eleje. Csapjunk bele a lecsóba – már akinek ilyen árak mellett telik erre a burzsuj ételre -, és próbáljuk valahogy túlélni a hetet. Jó ébredezést kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.