Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Így aztán mégse a Soros nevet utoljára, hanem a Lölö bácsi, mert amennyivel a mi csökkentésünk csökkent, az ő növekedése gáz esetén a hétszeresére növekedett

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Maszatolás

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Ne tessék jönni drága jó Kelemen bácsi, mert immár több mint tíz esztendeje tart itt a maszatolás. Az itteni lakosok se mindig látnak át a nagy szakértelemmel kent trutymón a valóságra, hát akkor kend hogyan boldogulna? Példának okáért – csak úgy, gyakorlásképpen – mit ért kend a Fidesz-fan Mici néni alábbi kijelentéséből: „ A családszerető kormányunk törődik a néppel. Már nem csak a lakosság, hanem a tudományos kutatások rezsijét is csökkenti, azért, hogy néhány milliárddal több pénzt tudjon adni a hitoktatásra. Mert aki Istenben hisz, az nem csalatkozik?” 

Azért se tessék jönni, mert nem egy, hanem sok itt a meglepetés, és a kend idegei ugyebár a létbiztonsághoz, a nyugalomhoz és a békességhez szoktak. Itt meg állandó harc van. És csodák!  Mást ne mondjak így nagy hirtelenjében; ékszerrel díszített szentnek hitt csontvázak (telex.hu/2022/05/26) bukkannak elő, mint minálunk a hét év alatti 31,2 %- os magyar infláció idén májusig. És azt jobb, ha nem tudja meg kend, hogy a magyaroskeresztény rezsicsökkentésnek köszönhetően azóta ez a csökkentés mennyit csökkent.

Ezt most lehet, nem érti jól kend. Mert szerencséjére nincs itt. Azt akarnám mondani, hogy annyira belemerült a kormány a gondoskodó csökkentésbe, hogy már nem volt mit csökkenteni, és a töretlen szorgalmából kifolyólag kénytelen a csökkentést csökkenteni, amit persze az egymással ellenkező ellenzék se csinált volna jobban. Ha nyer. Így aztán mégse a Soros nevet utoljára, hanem a Lölö bácsi, mert amennyivel a mi csökkentésünk csökkent, az ő növekedése gáz esetén a hétszeresére növekedett, de a villanyár növekedése miatt se fakadt sírva. Arról nem is beszélve, hogyha nem lenne 40 fok a konyhában, akkor a teavíz a büdös életben fel nem forrna olyan alacsony a gáz kalóriatartalma.

Ezekről az állapotokról még pöntyögnék egy cseppet, ha nem bánja. Mert az ugye érthető, hogy én nem értek semmit. Az is, hogy értetlenségemből kifolyólag nem tudok mit kezdeni egy ilyen (Zsiga bá’ szájából posta tisztán:keresztényfasiszta”) megnevezéssel, hogy „lakossági piaci ár”. A Mici néni se, de nagyon úgy csinál. A nagyi sajnálja is érte, mert B 30-as téglából építették a padlásszobás kéglijüket, amibe kisnyugdíjasként öregségére egyedül maradt, a falak meg szigetelés nélkül. Meg tárcsás mosógéppel, Szaratov hűtővel.

És nem tudja szegény se azt, hogy a nemzetienergiabirtokos Lölő bácsi a mérőhellyel és nem az emberrel van üzleti viszonyban, azt meg pláne nem, hogy a Lölö bácsi 3 milliárdos, csúcstechnológiával kivitelezett Széchenyi-hegyi villájának mérőórái lassabban forognak az energiatakarékos épület és berendezései miatt, mint az övéi.
De ne gondolja ám kend, hogy én itt most panaszkodok kendnek. Ezek csak a mai szűk körű nyárikonyhai konzultációból kiragadott mondatfoszlányok. Mert ha azt tenném, akkor megírnám, hogy a kilós kristálycukor (már ha adnak), akkor az 90 deka, a félkilós kenyér 35 deka, a joghurt, a sajt és a többi élelmiszer is egymással vetélkedve csatlakozott a kormány csökkentési akciójához, testtömegükben fogyóznak, árban növekednek és 15 Ft- ra csökkent az ingyen csomagolós zacskó ára, amit persze egyszer már beszámítottak a termékbe, anno.

Mondanom se kell ugyebár, hogy a Mici néni értékelése szerint a növekedés tekintetében az EU hozzánk képest a fasorba sincs. És képes volt a nagyi könyvelésére hivatkozni: „ A pedáns németek – ha meglátnák a nagyi több mint 50 éve vezetett háztartási könyvét – összepisilnék magukat az irigységtől.” Mert a Mici nénibe a hatóságilag szkennelt maszat szerint az elnyomórendszerváltástól számolva a magyar háztartások bevételeinek 16 – 18 %- át költöttük rezsire, míg a nyomoronc németek csak 6 – 8 %-át, és most a keresztényi gondoskodásnak köszönhetően mi már a 30 – 40 % -nál járunk, a pancserek meg még mindig csak 10 – 12 %- nál. És ez szerinte siker.

Ettől a szövegtől a nagyiban felment a pumpa, de házigazdához illő udvariasságból hallgatott. Hanem a Zsuzsi néni (aki kb. 15 éve nem néz tévét, nem olvas újságot, semmit, csak és kizárólag az ókori szerzők írásait falja) a mutatóujját jelentőségteljesen felemelve azt mondta a nagyinak, hogy „az egyik ókori bölcs szerint az értelemmel vitatkozhatsz, az érzelemmel felesleges.”  Így aztán bensőséges hangulatban kitárgyalták, hogy régen volt a gülbaba, meg a rózsa krumpli és mindenki tudta, hogy melyik mire jó, most meg ahány szemet a kezedbe veszel, annyi féle. És máris megvolt a teljes egyetértés. Egy pillanatig.

Mert a bátyám bosszúból – amiért fiú létére neki is kell krumplit pucolni – bedobta, hogy 10.000 eurós UEFA büntetést kapott rasszizmusért a Sepsiszentgyörgyi focicsapat. És máris új lendületet vett – csak magasabb hőfokon – az egyet nem értés. Hogy szegény nemzettestvérinket ott üti a libsi nyugat, ahol éri! Bezzeg kifelé szórják a pénzt nyakló nélkül! A miénket, nekik! Ők meg tolvajokat szavaznak a nyakunkba! Stb.

Ne csodálkozzon kend az elszabadult indulatokon. 100 millió eurót fektetett be a pelenkaszóró hercegnő hivatala a székelyföldi turizmusba. Nem. A Sepsiszentgyörgyi stadiont, azt külön keretből az édesapja, Magyarország uralkodója adományozta a propagandával székelynek festett náci híveinek. Namost!

Én azért nem járok iskolába, mert már én iskola nélkül is elég buta vagyok. Ennek ellenére azt azért én is felfogtam, hogy a milliárdokkal kitömött, szakszerűnek minősített kincstári tömegkommunikációs maszatolás tűzijátékostól defektes lett, és kilátszik a mocsok. Valamelyik nap egy Jaksity György nevezetű ember meg – az hagyján, hogy meglátta szegény – de még szólt is, hogy látszik. Neki annyi! Elárasztja a magyaros keresztényi szeretet. 

Régi szép idők, amikor néhány ékszerrel díszített csontváz elég volt az uralkodónak ahhoz, hogy az alattvalói szemlesütve térdre vessék magukat, és az őket kizsákmányoló hatalom által rájuk zúdított mocsokban együgyűségük miatt érzett bűnbánatuktól ösztönözve esedezzenek az Istentől lízingelt, bérmunkás státuszban foglalkoztatott állami egyházaknál. 

Bütyökfalva,2022. augusztus 5.                            

Mirtill

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.