Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csak legalább ne bűnözőgyanús alakok moralizálnának és traktálnának a fenemód kifinomult ízlésükkel

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szívesen felvilágosítanám a kollégát abban az ügyben, hogy jelen állás szerint rasszista-e, vagy nem rasszista a doktorminiszterelnök úr, és hogy a doktorminiszterelnök úr, Guy Verhofstadt és Deutsch Tamás közül melyik a nagyobb rasszista, és aki mondja másra, az mondja magára, vagy sem nem, de igazság szerint az összes hócipőm tele van a fajelméleti péniszerdőben rohangáló korrupt, illiberális miniszterelnök vállalhatatlan fajvédésének védelmében felsorakozó cselédség válogatott szarelkenő dumáival.

Úgyhogy két rendkívüli, nemmegszorításokról szóló kormányinfó között inkább vessünk egy pillantást a Hernádi Zsolt nevű nemzetközileg körözött bűnözőre emberre, aki Mol-vezéri minőségében az egyik félszájával azért panaszkodik és rinyál Rogánnak (akit szintén lehet bűnözőnek nevezni), mert az általa szolgált kormány hatósági áras balfaszkodása miatt üzemanyaghiány alakul(ha)t ki Magyarországon, a másik félszájával viszont arra is jut energiája, hogy beszólogasson azoknak, akik bírálják az általa szolgált bűnbandát. Miután Jaksity György közgazdász a Corvinus Egyetem diplomaosztóján azt kérte a fiataloktól, hogy harcoljanak ki valódi demokráciát Magyarországon, mert Magyarország pillanatnyilag rohadtul nem valódi demokrácia, Hernádi moralizálásnak indult az Orbán-kormány által közpénzek százmilliárdokkal kitömött Mathias Corvinus Collégium (MCC) és fideszes agymosoda esztergomi fesztiválján.

Hernádi Zsolt Mol-vezér és erkölcsi világítótorony arra jutott (bizonyára Rogántól függetlenül), hogy egy diplomaosztón ilyeneket beszélni ízléstelenség és rendkívül sajnálatos. Hát hiszen ahelyett, hogy Jaksity arról beszélt volna üres sallangokat pufogtatva, hogy miért is jó közgazdásznak lenni Orbán király Magyarországán, olyasmiket beszélt a szájával, hogy

  • Magyarország beteg, a szó minden értelmében véve,
  • nincs funkcionáló, a kormányt elszámoltatni képes ellenzék,
  • nincs az ország nagy része számára hozzáférhető szabad sajtója,
  • elakadt a hatalmi ágak szétválasztása,
  • a kelet-európai reformok úttörőiből mára az Európai Unióhoz legkevésbé felzárkózó ország lettünk, az európai uniós támogatások legmagasabb szintje ellenére”,
  • a leggazdagabb magyarok jelentős része az egykori állami vagyon romjain vagy a jelenlegit megcsapolva és EU-s támogatásokkal felturbózva éli felhőtlen vagy még inkább felelőtlen életét.

Egyrészt belátom: skandalum, szentségtörés, ha egy szakember odáig vetemedik, hogy figyelmezteti a végzős diákokat a szakma, a tudomány, illetve azon belül is a saját felelősségükre, megpróbálja rávezetni őket arra, hogy igenis van felelősségük – erkölcsi és szakmai felelősségük egyaránt – abban, hogy milyen irányba alakul az ország sorsa. Ugyanakkor eltartott kisujjal elismerem: nem biztos, hogy magára valamit adó felelős értelmiségi részéről jó ötlet egy egész országot lebetegezni. Hogy miért nem, az messzire vezetne, és nem is kapcsolódik ide, hiszen önmagát csapja be, aki azt állítja, hogy ennek a beszédnek a legfontosabb üzenete az ország minősítése, degradálása volt. Nem. Lebetegezésen innen és túl, amin Hernádi Zsolt gyanánt persze fenn lehet akadni, csak nem érdemes, az az Orbán-kormány kvázi pontokba szedett, precíz kritikája volt. Ha nem ez lett volna, akkor Hernádi Zsolt mély csendben maradt volna ahelyett, hogy kilógó nyelvvel siet a gazdája, egyébiránt általa is halkan, gyáván kifogásolt rossz döntéseket hozó rezsimjének védelmére.

Szomorú ez mindenhonnan nézve, de ha már így alakult, szép lett volna, ha Hernádi úr, aki az akut üzemanyaghiány kialakulása miatt siránkozik, ahelyett hogy már régen rácsapott volna pártja és kormánya populista, demagóg, szemfényvesztő intézkedésekkel megrakott, lehányt asztalára, legalább megpróbálta volna pontonként cáfolni Jaksity diagnózisát. Ez valahogy kimaradt az állampárt közpénzmilliárdos agymosodájának soros szeánszán előadott moralizálásból, bár azt azért elismerte az Interpol által korábban körözött ember, hogy persze, azért Jaksity elmondhatja a véleményét, csak válogassa meg, hogy hol. Gondolom, az otthon a négy fal között megoldás lett volna a legüdvösebb.

Ámde mivel én nem vagyok egy korrupt kormány egyik legnagyobb becsben tartott kapitalista haverja és díszstrómanja, ráadásul nem is körözött még soha az Interpol, talán leírhatom, hogy bár ízlésvitákba nem szívesen bonyolódom, de kevés ízléstelenebb és sajnálatosabb, egyben felháborítóbb és undorítóbb dolog van annál, mint amikor egy monopolhelyzetben lévő, a regnáló hatalommal baráti kapcsolatban álló cég vezetője – aki függetlenül attól, hogy Magyarországon nincs bíróság, amely elítélhetné vélt, de lehetőleg valós bűnökért, viszont a neve mellett mégiscsak ott szerepelt egységnyi ideig, hogy körözött bűnöző, aki ellen elfogatóparancs van érvényben -, aki haszonélvezője a fennálló rendszernek, beleáll olyanokba, akik vele ellentétben nem a rezsimcsicskaságból élnek, hanem igyekeznek társadalmi szerepet vállalni. Nem tudok elképzelni annál ízléstelenebb és sajnálatosabb tényállást, mint amikor egy – legyünk jóindulatúak – önerőből milliárdos üzletember kutyába is hajlandó lemenni, és ezzel elismerni, hogy tökmindegy, hogy önerőből mit hozott össze, kutyakötelessége smúzolni, szolgálni, megszolgálni, kiszolgálni VIP-páholyokban együttpöffeszkedni azzal az egy emberrel, akinek a kegyétől függ, hogy az összetalicskázott milliárdok, a pénz, a vagyon, a pozíció megmarad, vagy Simicska Lajos harácsolmányának sorsára jut.

Most, amikor Hernádi gazdája félreérthetően kezdett el fogalmazni, és nyílt fajelméleti vaddisznóságokkal traktálja a saját szellemi-erkölcsi bokazokniba és rövidnadrágba öltözött holdudvarát, aztán megmagyarázza, hogy nácoid, fasisztoid fajkeveredéses elmebaja csak kulturális-civilizációs értelemben értendő, a fajkeveredést és nem keveredést nem is úgy kell érteni, felmerült bennem, hol a büdös francban volt Hernádi kifinomult ízlése, és miért nem tette szóvá ezt az ízléstelenséget. Oké, legyen. De az, hogy amikor valaki a hazugságot hazugságnak, a lopást lopásnak, a korrupciót korrupciónak, a jogállamtiprást jogállamtiprásnak, a konszolidálódó diktatúrát konszolidálódó diktatúrának nevezi, és rögtön előkerül a kontraszelektált, dörzsölt rezsimszolga és felvonja a szemöldökét, az penetráns.

Álljon már meg a menet, baszki! Tényleg ott tartunk, hogy egy olyan ember igazít el ízlés dolgában, aki ellen elfogatóparancs volt érvényben tökmindegy mikor? Azt az országot is megette a fene, ahol egy diplomaosztón nem lehet a demokrácia hiányát szóvá tenni, de az, hogy egy, a kiadatástól megvédett bűnözőgyanús figura osztja az észt ízlés dolgában, és moralizál az általa kétpofára kiszolgált hatalom védelmében, az tényleg mindennek a legalja.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.