Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezek teljesen megőrültek?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nógrádi György az Ultrahang legújabb adásában hallgatói kérdésekre válaszolt. „Ha Nyugat-Európa így folytatja, és az emberek találkoznak a komfort csökkenésével, lehetnek polgárháborúk ebből?” – hangzott el az első kérdés.

Hivatalosan nem, a valóságban igen. Elképzelhetőnek tartom, hogy az őslakosság és a bejövő migránsok között nagyon komoly összecsapások lesznek pár év múlva – adta a választ a szakértő. Nógrádi szerint Európa erre nincs felkészülve.

Arra a kérdésre, hogy mikor fognak megjelenni az Ukrajnának küldött fegyverek a migránsok kezében azt felelte: már ott vannak. 

Eddig is tudtuk persze, hogy Nógrádi György körülbelül annyira szakértő, mint mondjuk én, de a propagandamédia mégis szereti kikérni a véleményét szinte minden kérdésben. Ő ért a háborúhoz, a menekültekhez, az amerikai politikához és úgy általában mindenhez is, hiszen ezért kapja a fizetését. Az nem véletlen nyilván, hogy minden megszólalása a kormány teóriáit támasztja alá, soha meg sem kérdőjelezve, amit ők állítanak. Most is ez látható, amikor kijelenti, hogy az őslakosság – mi az egyáltalán? – és a bejövő migránsok között nagyon komoly összecsapások lesznek pár év múlva. Nem lehetnek, vagy elképzelhető, hanem konkrétan kijelenti, hogy lesznek és kész. Ő már csak tudja, hiszen ennek is szakértője.

Engem már csak az érdekelne, hogy miért most történne ez meg, amikor az elmúlt években az európai kontinens már átélt egy menekült válságot a szíriai polgárháború kirobbanását követően. Miért pont most alakulnának ki vitás helyzetek? Az orosz-ukrán háború miatt nem érkezik több menekült sem a Közel-Keletről, sem pedig Afrikából. Akik Európába érkeznek, azok már egyébként is Európában voltak, vallásuk hasonló, kultúrájukkal egyetemben, tehát összetűzésekre nem igazán kell számítani. Akkor tehát Nógrádi feltételezése szerint a most a szankciók miatt rosszabb életkörülmények között élő „őslakosok” össze fognak csapni a korábban – akár évtizedekkel korábban – érkező menekültekkel, hiszen őket fogják hibáztatni tulajdonképpen miért is?

Miért nem a saját kormányukat teszik majd felelőssé a kialakult helyzetért? Miért pont az „őslakosok” és a menekültek között alakulna ki feszültség, ha ez eddig nem igazán alakult ki sehol a világon, egy-két elszigetelt esettől eltekintve. Az Európába érkező menekültek – gazdasági, vagy sem – idővel integrálódni fognak, akinek pedig ez nem sikerül, az vélhetően vissza fog térni szülőhazájába. Én nem érzékelek semmiféle konfrontációt menekültek és „őslakosok” között, pedig itt Spanyolországban bőven vannak menekültek, nem úgy mint Magyarországon. Már csak ezért sem értem, hogy miről is beszél Nógrádi György a fenti kijelentésében. Nem tudom élt-e valaha is olyan országban, ahol valóban nagy menekült populáció volt és erre alapozza a kijelentését, de tartok tőle, hogy ilyen nem igazán történt.

De itt nem állt meg Nógrádi, hiszen konkrétan kijelentette, hogy az Ukrajnának küldött fegyverek máris megjelentek a migránsok kezében. Ezt mégis mire alapozza? Én nem nagyon láttam az utcán Javelinnel rohangászó menekülteket mostanság, de biztosan csak azért, mert nem nyitott szemmel járom az utcákat. Nógrádi ezt is tudja tehát, biztosan bizonyítani is tudná, csak hát minek is, ő szakértő, ez már önmagában is elég ahhoz, hogy a szavait komolyan vegyük. Egyszerűen vicc az, hogy valaki ilyen kijelentéseket tehet bármiféle következmény nélkül, hiszen ez is pont az a fajta uszítás, amit Orbánék művelnek már több, mint egy évtizede. Riogatnak, uszítanak egy nemlétező ellenséggel szemben, ami további feszültséget szül. Mi szükség van erre? További ok, hogy a Nyugatot tegyék felelőssé a kialakult helyzetért?

A menekültválság évekkel ezelőtt volt, azóta a menekültek száma meg sem közelítette a korábbit. Most, a háború kitörését követően persze sokan érkeztek Ukrajna területéről, de ez a helyzet érthető, talán még a Fidesz szavazók számára is. Ők egy európai nép menekültjei, akik egyszerűen békében szeretnének élni, ezért megkapják a lehetőséget. A szír menekültekkel már nem volt ilyen barátságos a magyar nép, hiszen nem látta testközelből a háború borzalmait és azt feltételezte, hogy sokan egyszerűen gazdasági lehetőséget láttak az Európába való költözésben. A szíriai háború miatt viszont már nem igazán érkeznek ide szír menekültek, ezért be lehetne fejezni az ezzel való riogatást egyszer s mindenkorra. Akik most érkeznek, azok még a Fidesz szavazók szemében sem jelentenek veszélyt, egészen addig, ameddig a propaganda nem mondja ezt nekik.

Mert hát könnyen lehet, hogy ha az lesz Orbán érdeke, hogy a magyarok az ukrán menekülteket is gyűlöljék, akkor valamit tenni fog annak érdekében, hogy ez bekövetkezzen. Lehet, hogy majd őket fogják felelőssé tenni azért, mert az infláció elképesztően magas, vagy amiért az élelmiszerárak elszálltak. Most még Brüsszel, meg Soros a hibás, de ki tudja, hogy mikor lesznek az ukrán menekültek felelősek azért, ami kialakult világszerte. A lényeg, hogy rettegni kell, hiszen hamarosan eljön a világvége, amelyet majd a hős őslakosok fognak vívni a gaz, betolakodó, ukrán fegyverekkel felszerelt migránsokkal szemben. Teljesen elképzelhető helyzet, nemde?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.