Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És akkor közösen elénekeljük a barackfa-nótát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt mindenkinek! Korán van még, ráadásul hétvége is van, így jelenleg nem tudom megmondani, hogy Orbán Viktor a rasszista, vagy az a rasszista, aki szerint Orbán rasszista. Az mindenesetre ritka vicces csodája a magyar ugarnak, hogy Hegedüs Zsuzsa átgondolta a dolgot, és mégis szereti ő nagyon a vezért. Hogy eleve ez volt a terv, és most mindenki Orbánról beszél, vagy csak így sikerült, azt én meg nem tudom mondani, de rendkívül szórakoztató is lehetne, ha nem lenne ennyire nyomasztóan kínos, az biztos. Még nem láttam Deák Dániel új posztját, melyben bejelenti, hogy mégis kedveli ő is Zsuzsa nénit – más pártlapok már bizonyíték gyanánt lengetik a felmondás felmondását, hogy lám csak, műbalhé volt a hadak urát náci beszéddel megvádolni -, de nem is kell látnom ahhoz, hogy érezzem a bomlás bűzét. Ez pedig mostanában nem fog javulni, de még sokat romolhat. Igaz ugyan, hogy mimagyarok leszarjuk a jogállamiságot, mert azzal sem fűteni nem lehet, sem megenni nem tanácsos, ám ez még igen sokat fog változni akkor, ha mással sem lehet fűteni – mert nem telik rá -, és nincs mit enni, mert arra sem futja. Ennek az ébredési folyamatnak lehet az előjele a Publicus Intézet felmérése, mely szerint a megkérdezettek kétharmada csatlakozna az Európai Ügyészséghez. Ha ennek csak a fele igaz, akkor is sokan eljuthattak a megvilágosodás közelébe, konkrétan arra a pontra, hogy bizony hiába küldene pénzt az unió, nem lennénk előbbre. Viszont az unió nélkül Magyarország nagyon nagy szarban van, tehát mégis lehet valami abban a feltételezésben, hogy a nagyvezér országot vezetni nem annyira tud, mint pénzt eltüntetni. Ezt sokan eddig is tudtuk, mások mostanában ébrednek rá. Ha elég sok ilyen lesz, majdcsak lesz valami. Közösen elénekeljük a barackfa-nótát, vagy hasonló dolgot cselekszünk.

Beszéljünk néhány szót a szakmailag (is) kompetens kormányról. Először is ide idézem Varga Judit amazon tegnapi Facebook posztját:

‼️Az elhibázott brüsszeli szankciók miatt Magyarországnak új energiaforrások után kell néznie a rezsicsökkentés és a magyar családok megvédése érdekében, ezért Riz Gábor borsodi képviselőtársam és barátom mostantól miniszteri biztosként vizsgálja, hogy az Ózd környéki kitermelők és bányák esetleges újranyitásával, hogyan lehetne segíteni a magyar gazdaságot ebben a rendkívül nehéz helyzetben.
A Kormány mindent megtesz azért, hogy Magyarország lokális kivétel legyen a globális gazdasági nehézségek alól❗️

Mindenképpen Varga Judit hivatott megnyilatkozni energetikai kérdésekben. Mi lehet jobb annál, mint amikor egy jogász foglalkozik az ország energiaforrásaival? Mondom. Hát az a jobb, amikor egy alsós tanító, akinek felnőttképzési és művelődési menedzser oklevele is van, miniszteri biztosként teszi ezt. Biztos vagyok abban, hogy a legjobb kezekben van az összes Ózd körüli bánya, de az ország sorsa is. Pláne, ha a külügyminiszter közben beruházást fejleszt.

Kulcskérdés, hogy minél több elektromos autóipari beruházást tudjunk Magyarországra vonzani, és a kormány erőfeszítései sikeresek, hazánk ugyanis mára ezen átállás egyik globális éllovasává vált – jelentette ki a tárca közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken.

 A tárcavezető a NIO kínai járműgyártó beruházásának bejelentésén közölte, hogy Biatorbágyon, a cég első európai üzemében automata akkumulátorcsomag-csereállomásokat fognak előállítani. A mintegy 5,5 milliárd forint értékű projekthez a kormány 1,7 milliárd forint támogatást biztosít, így segítve több száz új munkahely létrehozását. A csarnok később kutatás-fejlesztési és képzési központtal is bővülhet.
    Beszédében aláhúzta, hogy a 2008-as pénzügyi válság nyomán új korszak keződött, amikor a „nyugati gazdasági dominancia már nem olyan egyértelmű, mint korábban volt”, és a Kelet azóta nem pusztán felzárkózott, hanem az „előzés manővere is reálisnak és sikeresnek tűnik”.
    Kiemelte, hogy míg 2007-ben a globális beruházások 81 százalékát nyugati tőkéből finanszírozták, és csak 19 százalékát keletiből, mostanra ez teljesen megfordult, s a Kelet részesedése az elmúlt három év átlagát tekintve 56 százalékosra nőtt, míg a Nyugaté 41 százalékosra csökkent.
    Mára a technológiai fejlettség terén számos iparágban keletről fújják a passzátszelet, a finanszírozási képességek tekintetében a Nyugat jelenleg súlyos kihívásokkal küszködik, lakosságszám tekintetében pedig utóbbi mindig is le volt maradva – mutatott rá. (MTI)

Szóvalhogy. Nem tudom, mi ez az új üzem, de ha nagyot nem tévedek, valami kurvára környezetszennyező cucc, amit nem annyira nagy örömmel fogadnak más országokban. A kínai beruházáshoz máris adtunk egy jókora állami támogatást, valamint azt is megtudtuk, hogy onnan fingják a passzátszelet mostanában. Ha ehhez hozzáteszem a szegény gyermekek felszámolásában jeleskedő Hegedüs Zsuzsa kijelentést, miszerint ő mondta a Viktornak, hogy nem lesz az jó, hogy méregdrága kínai hitelből élünk, máris elkezdek lelkesen tapsikolni, mert mindenidőklegjobbkülügyminisztere nem csak kurvadrága horkolásgátlókat és kínai vakcinákat intéz nekünk, hanem munkahelyet a rabszolgáknak, amit ráadásul mi finanszírozunk éveken át. Mármint a munkahelyeket. Pöpec.

Az pedig kifejezetten jót tesz Magyarországnak, hogy orosz diplomaták egyre sűrűbben emlegetik Kárpátalja visszacsatolását. Mintha ez egy régebben szövögetett terv része lenne, mintha Putyin és Orbán ebben egyeztek volna meg. Ha jól gondolom, ez nyílegyenes út a világháborúba, amit Orbánék szerint ez EU és az USA akar, de mintha nem ők csacsognának egy ország felosztásáról, hanem az oroszok.

Végezetül (főként, mert félig még alszom, ilyenkor nem megy olyan jól az írás) gondoljunk egy futó pillanatig a ma délelőttre meghirdetett kormányinfóra. Úgy izgulok, hogy mit fognak bejelenteni nekünk a hétvége kezdetén! Szijjártó megvette Európa teljes gázszükségletét hússzoros áron, és harmincszoros áron adjuk tovább? Megindítja a kormány Hegedüs Zsuzsa boldoggá avatásának folyamatát? Amelyik család hat gyereket nevel, az apa férfi, az anya nő, és bizonyítottan a Fideszre szavaztak, azok kapnak ajiba egy plédet? A kormány nagyon akarta az olcsó üzemanyagot a magyaroknak, de a gonosz Hernádi nem engedi, ezért továbbra is érvényes az árstop fél literig, amit fölötte tankolunk, annak ezer forint lesz literje? Izguljunk együtt, de addig is jó ébredezést kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.