Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Biztosan van az a nézőpont, ahonnan sikernek tűnik, hogy a fél világ Orbán nevétől hangos

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 388,704 forint, még hiányzik 2,611,296 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Szó se róla, a mögöttünk lévő hét nem volt kimondottan unalmas. És még nincs is vége, bármi történhet. A nagy – mármint horizontálisan, nem vertikálisan, pláne és főként nem erkölcsileg – hadvezér oda ment otthon érezni magát, ahová Lázár János szebb időkben rettegni jár a migránsoktól. Hiába, Bécs sokarcú város. Szemben Orbán Viktorral, aki egyrészről nem város. Másrészről sem az. Ellenben biztosan nagyon örült neki, hogy Ausztriában olyan kitörő lelkesedéssel fogadták a tüntetők, hogy ameddig őfényessége fennkölt pofával hallgatta a magyar himnuszt, az emberek fütyültek és kiabáltak a kerítésen kívül. Segítek: nem azt ordítozták, hogy hajrá Viktor, szeretünk! További segítség (a független médiának): egyáltalán nem csak nagyik fütyültek, hanem fiatal emberek is. A nagyik szervezték, az azért picit más. Majd pediglen ődaliássága végigmasírozott az osztrák díszőrség előtt, amit – bizonyára teljesen véletlenül, esetleg az osztrákok figyelmességének köszönhetően – igen sok sötét bőrű ifjú ember színesített. Lehetett ennek komoly élvezeti értéke, ahogy annak is, hogy kiállhatott a pódiumra és tájékoztathatta a sajtót, hogy nem náci ő, csak a migránsokat utálja. Amúgy meg lehet, hogy néha félreérthetően fogalmaz.

Lehet. Otthon, a konyhaasztal mellett előfordulhat ilyesmi. De papírból olvasva, miután a beszéd minden szavát, betűjét és írásjelét ötven kutatás és patikamérleg előzte meg, ez tökéletesen kizárt. Meg van ez tervezve milliméterre, legfeljebb közben a világ mértékegységet váltott, a milliárdokért hazaszerető rezsimharcosok pedig nem tudják összetartani az omladozó trágyadombot. Márki-Zay Péter legalább fejből tudott hülyeségeket beszélni, de Orbán egy ország miniszterelnöke, és az összes tököm tele van azzal, hogy állandóan nekem ég a pofám az ő surmósága miatt. Országon belül az összes mocskot, leülepedett szart felkeveri csak azért, hogy több beteg lelkű rajongója legyen, el ne veszítse a hatalmat és a vagyont. Biztosan van az a nézőpont, ahonnan sikernek tűnik, hogy a fél világ Orbán nevétől hangos, de abban teljesen biztos vagyok, hogy mi fogjuk meginni a levét a kocafocista feltűnési viszketegségének.

Sok a bizonytalan információ, mivel az ukránok és oroszok egyaránt hazudnak. Ezt Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő válaszolta a Vasárnap nevű portál kérdésére, aminek én nagyon örülök. Egyrészt annak örülök, hogy előkerült a világhírű szakember – sajnos eddig nem is érzékeltem, hogy mennyire hiányzik -, másrészt pedig annak örülök, hogy ezek szerint az ukránok és az oroszok pontosan olyanok, mint az aktuális magyar kormányok. Pláne az Orbán-kormány, hogy a Jóisten áldaná meg az összes kezével.

A pártmédia hónapok óta azon röhög, hogy a németek készülnek a télre és felkészítik a lakosságot arra, hogy átmeneti fűtéskiesés esetén mi a tennivaló, a magyar kormány ilyesmit nem tesz. Mármint nem készíti fel a lakosságot semmire, ami teljesen indokolt is, figyelembe véve a századik kétharmadra hajtó populáció szellemi nívóját. Ha nem lesz esetleg fűtés, gáz, víz, áram, majd simán letagadják, hogy nincs. Eddig is bevált, egyébként pedig ott az olcsó baromfiaprólék, tessék szépen annak örülni. A csirkének a háta amúgy is csak csont és bőr, simán meg lehet enni nyersen is. Pláne, mert megfőzve sem lesz puhább semmivel. Pintér Sándor nem véletlenül kapta meg a közoktatást (is), ő aztán tudja, mit kell csinálni. Például okos levelet kell küldeni az iskolákba, hogy azok készüljenek fel az alternatív fűtésre. Az alternatív ebben az esetben természetesen nem megújuló energiát jelent, hanem fával fűthető eszközöket. Namost. Az nagyon rendben van, hogy a kormány, és külön Pintér Sándor igyekszik fontossági sorrendet felállítani, és ennek a sornak az elején a gyerekek vannak. De egyrészt miért kell ezt stikában csinálni, másrészt pénz is lesz rendelve az ötlet mellé? Mert az iskolák költségvetéséből krétára sem telik, a tankerületek költségvetéséből sem, tehát ahol ez kivitelezhető, ott sem futja rá. Sőt, főként ott nem futja rá, mert egy többemeletes, rengeteg tantermes modern, vagy modernizált épületben garantáltan nincsen sem kémény, sem lehetőség az ezernyi helyiség külön fűtésére. Ez inkább a kis, falusi iskolákban elképzelhető, ahol eddig is ilyen fűtés volt. Ha arra gondol a minisztérium – majdnem szaktárcát írtam tévedésből -, hogy a központi kazánt cserélik ki szilárd tüzelésűre, az sem kis meló, és főleg van rá pénz? Aztán pedig lesz majd fa? Azért kérdezem, mert már most sincs. Az az érzésem, hogy megint az történik, ami történni szokott. Hazudnak és tagadnak az utolsó pillanatig, végül elkezdenek kapkodni – szokás szerint előkészítés, ész és hozzáértés nélkül -, ha végül csődöt mond a tudomány, akkor majd ráfogják valakire. Mióta tudjuk, hogy helyzet van? Február óta. Tudtuk eddig is, hogy ez érintheti az energiaellátást – akár úgy is, hogy valaki lebombáz valamit -, de legalábbis a kormánynak tudnia kellett volna? Tudtuk. Mi kezdődik hétfőn? Augusztus. Mennyi időnk van addig, ameddig ezen az éghajlaton biztosan hideg lesz? Maximum négy hónap, és akkor nagyon, de nagyon hosszú és gyönyörű őszünk lesz. Több kérdésem nincsen, mindenki gondolja tovább a dolgot.

Gondolkodás előtt azonban még kellemes ébredezést kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk az első beszólással, ahogy mindig szoktunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.