Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nagy játékos Orbán, az a kár, hogy egy országgal szórakozik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Olyan az élet, mint egy falusi búcsú. Van benne minden. Vattacukor, körhinta, céllövölde. Csak mindent a funkciójának megfelelően kell használni, mert gáz, ha valaki a körhintázókra lövöget. Matolcsy György egészen jól áll a kamatemeléssel, már bőven 10 százalék fölé sikerült vinni. A hiteligénylők garantáltan örvendezni fognak. Az euro árfolyamát ez szemlátomást nem tudja tartósan meghatni, mert néhány napig ugyan 400 forint alatt volt, de bizonyára csak nyaralt, mert ismét elindult felfelé. Ez jó hír azoknak, akik nyaralást terveznek külföldön, de azoknak is, akik csak egy szimpla bevásárlásban gondolkodnak. A világbajnok magyar gazdaságpolitika ott látszik az árcédulákon. A kenyér árát éppen tervezik emelni drasztikusan, de felesleges aggódni miatta. A brutálisan megemelt rezsiszámla kifizetése után amúgy sem telik majd sokaknak kenyérre. Sem. Meg hát amúgy is ez Magyarország, mi forinttal fizetünk – mondá a bölcs magyar nép. Őt aztán nem érinti az árfolyam, csak azt nem érti, miért kerül sokkal többe minden, mint tegnap, a múlt héten, a múlt hónapban. Talán azért lehet, mert azt az alapanyagot, árut, amit importálunk, azt nem tudjuk forintban kifizetni. Okostojás.

Miközben valamelyik észközpont éppen diadalittasan bejlentette, hogy az elsőválasztók – tehát a 18-21 év közötti korosztály – elsöprően nagy százaléka szavazott a Fideszre a választáson, a Publicus Intézet vezetője, Pulai András arról beszélt, hogy megrogyott a Fidesz támogatottsága, ám ez nem emelte az ellenzéki pártok táborát. Szerintem lassan megérik az idő arra, hogy elkezdjen érlelődni valami olyan szövetség, amit most még nem látunk. Nem a meglévő ellenzéki pártok mindenféle variációira gondolok, mert nekik meg kellene újulniuk (néhány politikusnak az is kevés lenne, inkább új születésre lenne szükség), de annak nem sok nyomát látni. Ha a kormánypárttól elfordulnak az emberek, és még dühösek is, de nincsen hová forogni, az is meg szokott azért oldódni, csak arra szerintem senki nem vágyik igazán.

Ha olyan sok rajongója nem is lett Orbán Viktornak a tusványosi beszéddel, legalább a Putyin-média el van ragadtatva tőle, ahogy a csecsen elnök is. Nem vagyok biztos abban, hogy sokat lendít az ország renoméján ez a nagy, és nyilvános szeretet, de legalább biztos lehet abban népünk bölcs vezére, hogy aki ellene merészel szólni, azt Bayer Zsolt menten leugatja. Nem állítom, hogy nem szórakoztató a lovagkeresztes költő habzó ajaka, csak nehogy vele is azonosítsák az egész országot, mert az már sok lesz a jóból. Tegnap délelőtt óta fosott a fél ország, mert a vezér kihirdette a közösségi oldalán, hogy ülésezik a vésztanács. Nem titkolom, nem nyugtat meg különösebben, ha egy asztalnál ül Pintér és Orbán, abból én valahogy soha nem jövök ki jól. Más sem, de aki nem érti, hogy kibasztak vele parádésan, az boldog ember. Délután fél hat előtt aztán előállt a mester a tervével. Azt hittem, megőrülök. Íme:

Értem. Szóval akkor (szellemileg hátrányos helyzetűek kedvéért szólok, ami alant következik, az nem jelent meg sehol, nem a vezér mondta, kizárólag én vicceskedtem, tessék nem komolyan venni):

  1. Még többet lopunk a határvédelemre hivatkozva.
  2. Tartsátok el a nagyfatert, mert vagy elég lesz a nyugdíja következő hónapig, vagy nem lesz. Amúgy is ti öröklitek a lepusztult lakását, aztán majd ti is fűthetitek az utcát a cúgos ablakon keresztül egy vagyonért, mert szigetelésre nektek sem lesz pénzetek.
  3. Még többet lopunk, a hadiiparban sok a suska
  4. Ezen még gondolkodunk, de úgysem értitek az idegen szavakat. Lehet, hogy még egyszer kifizettetjük veletek a kétszáztízszeres áron rátok lőcsölt horkolásgátlókat és azt hazudjuk, áramot lehet velük termelni.
  5. Felemeljük a gyertya árát.
  6. Még több összeszerelőüzem jön, környezetszennyező, de nekünk megéri. Ti meg örüljetek, hogy van munkátok.
  7. Felemeljük az útdíjakat, az autópálya matricák árát. Lehet, hogy hídvám is lesz. Ti is szívtok majd, de azt szeretitek.
  8. Nem lesz több választás. Aki tüntetni mer a kormány ellen, átnevelőtáborba megy.
  9. Tilos lesz idegen nyelvet tanulni. Aki külföldiekkel tart kapcsolatot, megy a böribe. Kötelezővé tesszük a hittant, a szülőknek is.
  10. Aki akar, most húzzon innen a picsába, mert egy reggel arra ébredtek, hogy zárva a határ, kiléptünk az unióból. Szevasztok, parasztok!

Azt már nem én találtam ki, hogy a MOL egyre hangosabban nyüszít az árstop miatt. Az külön pikáns, hogy az Indexen keresztül üzengetnek a kormánynak. Mi van már? Hernádi nem jár rendesen meccsre, vagy Orbán nem áll vele szóba? Netán így akarják hozzászoktatni a híveket, hogy beszarás lesz tankolni is? A vezér nagyon akarta az olcsó benzint, de a gonosz MOL keresztbe tett, tessék őket utálni? Ma már odáig fajult a helyzet, hogy az Index – miután tegnap hosszas interjút közöltek Ratatics Péterrel, a MOL egyik igazgatójával arról, hogy bizony le kell részlegesen állítani az olajfinomítót karbantartás miatt (ez aligha hókuszpókusz, tényleg karban kell tartani), lesz némi akadozás az ellátásban – hogy az alábbi címmel szőtte tovább a mesét: Mikor hallja meg a kormány a Mol szavát?

Szerintem én tudom a választ. Ha a MOL szava nem is érdekli különösebben a kormányt, a magasabb árból lemart magasabb adót nagyonis érti. Kell a pénz a lyukas kasszába. Most lesz egy kis nyűglődés, mire újraindul a finomító teljes kapacitással, az emberek ott fognak tartani, hogy legyen drágább az a rohadt benzin, csak kapni lehessen, mert ez így nem állapot. Na, pont akkor fogja meghallani a kormány, mert az már nem fog olyan felháborodást kelteni, örülünk, ha tankolni tudunk. Még hálásak is leszünk a drága benzinért. Éppen addig lehet kapaszkodni az ársapkába. Nagy játékos Orbán, az a kár, hogy egy országgal szórakozik remekül.

További jó ébredezést, szép napot mindenkinek!

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.