Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Zajos, mocskos és valahogy váratlan

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Ott folytatom, ahol Bálint kolléga tegnap reggel abbahagyta. Nekem is van mondandóm Orbán legújabb provokációjáról, és valamiért fontosnak érzem leírni akkor is, ha többen úgy vélik, már túlbeszéltük a dolgot. Miközben vannak, akik szerint nettó aljas, mocskos, uszító náci duma volt, amit nagy bátran előadott a csúti hadvezér a rajongói körében, mások szerint egyszerű figyelemelterelésről van szó, a bérből és fizetésből rajongók szerint már megint ok nélkül támadja az ellenség a szektavezért, a legötletesebb magyarázatot Nagy Ervintől (filozófus, ex-jobbikos, Schmidt Mária XXI.-ik Század Intézetének – bizonyára busásan fizetett – munkatársa) tolta bele a közösbe. A Képmutatók háborgása címmel a Facebookra feltolt poszt pontosan olyan, amilyet elvár az ember egy fizetését féltő udvaronctól. Elmagyarázza, hogy mindössze rossz kifejezést használt a gazda, de az nem jelenti, hogy náci lenne. Mert akkor – ez az ötlet egyszerűen világbajnok! – Soros György is náci, hiszen Soros is leírta a faji megkülönböztetés szókapcsolatot.

Sorost kérdezi például a Népszava újságírója a 90. születésnapján, majd idézi a „filantrópot”: „Vagyis amikor a nyílt társadalom ügyében szerte a világban ugyanazokkal a kérdésekkel, mint a diszkriminációval, a faji kirekesztéssel, a totalitárius rezsimekkel szemben lépek fel, nem összeesküvést szövök, hanem nyíltan életem küldetését valósítom meg.” (Facebook/Nagy Ervin)

Ez pontosan az a szint, ahol Varga Judit és Kovács Zoltán magyarázza, hogy egyáltalán nem azt hallottuk, amit, hanem azt, amit ők mondanak a szájukkal. Nem az a legnagyobb baj, hogy Orbán tévesen használta a faj szót, hanem az, amit mondott ezzel kapcsolatban. Az külön parádés, hogy valakinek a nettó náci dumáját egy szintre hozzák azzal, aki ezekkel az eszmékkel szemben világ életében küzdött, mégpedig azért, mert ugyanazt a kifejezést használták.

A lényeg persze nem Nagy Ervin, nem is igazán az, hogy gumicsont, terelés vagy micsoda. A lényeg, amiért véleményem szerint igenis beszélni kell erről – sokat és hangosan – az, amit ez az a saját téveszméibe és beteges hatalomvágyába beleszorult ember, és az ő talpnyalói tesznek velünk. Mindannyiunkkal. Azt ne gondoljuk, hogy ezek a förtelmes kijelentések nem jutnak el Európa minden sarkába. Eljutnak. De azt se gondoljuk, hogy azok az emberek, akikhez eljut, ismerik a magyar emberek gondolkodását. Nem ismerik. Ezért úgy hiszik, ebben az országban mindenki xenofób, homofób, rasszista, hazug és tolvaj. Azt gondolják, ebben az országban mindenki azonosul azzal a mocskos ideológiával, amit Orbán a világ elé hurcol. Ezért kell beszélni erről sokszor és hangosan. Hátha néhány gondolat eljut a kontinens más részeire is, hátha megértik más országokban élő emberek, hogy nem, nem mindenki fideszes, nem mindenki tolvaj, nem mindenki aljas, és nem mindenki közömbös. Hátha megértik, hogy ebben az országban sokan küzdünk ez ellen, és sokan nagyon szenvedünk attól, ami velünk és a hazánkkal történik.

Azt hiszem, inkább kabaréba illő az új hír: megalakult a Védelmi Tanács, ami meg fog minket védeni a háborútól, a gazdasági válságtól és a migránsoktól. Orbán Viktor alapította meg, mindjárt ki is nevezte magát vezérnek. Éppen ideje volt, tisztára, mint Horthy meg a vitézi rend. Igazán kitalálhatna valami jó kis titulust önmagának is a vezér, mert a főispánok már megkapták. Javaslom, legyen király. Valószínűleg már ő is gondolt erre, csak a szerénység tartotta vissza. Az odáig rendben is van, hogy ha valaki megbuggyan, és katonásat akar játszani, akkor a megfelelő intézményben ehhez biztosítják neki a feltételeket. De hogy ez országos program legyen, és ivarérett emberek röhögés nélkül képesek legyenek mindenféle törzsekben és tanácsokban körbeülni egy papírfecnit – elektronikus eszközöket szemmel láthatólag nem használnak, mert azt lehallgatják a szíriusziak, aztán jól megszállják az ott ülők agya lágyát -, az már egészen szürreális. Nem létezik, hogy ilyen magas lenne a fizetésük.

Nagyot robbant a médiában Hegedüs Zsuzsa lemondása, amit nyílt levéllel támogatott meg. Nem gondolom, hogy szükséges lenne idézni, szerintem mindenki olvasta, akit érdekel. Valószínűleg az is találkozott vele, akit nem érdekel. Én azt vártam, ki lesz az első, aki tüzet nyit az egészen mostanáig miniszterelnöki főtanácsadóként ügyködő elvtársnőre, akinek váratlanul felnyílt a szeme. Jelentem, meglett a győztes! Deák Dánielé az első hely, mindenki más, aki a pártmédiában ezek után megvilágosodik, hogy neki eddig is gyanús volt Hegedüs, csak lejjebb szorulhat a dobogóról, legfeljebb második lehet.

Nem várt módon – én nem emlékszem arra, hogy Orbánnak szokása volt valaha is válaszolni bármire – a felmondó nyílt levélből nyílt levelezés lett, ugyanis Orbán válaszolt Hegedüsnek, „A magamfajták esetében a rasszizmus ab ovo ki van zárva”. Az nem bomlott ki a válaszból, hogy Orbán milyen fajta, ami magyarázza az ő mentességét a rasszizmustól, de mindenesetre most sincs egyedül a harcában. Deutsch Tamás odaállt a webkamera elé, és röhögés nélkül elszavalta, hogy Gyurcsány a feleségével levelet küldött az Európai Uniónak, megrágalmazta Orbán Viktort csak azért, hogy a magyar emberek ne kapják meg a nekik járó uniós forrásokat. Tomikának elfelejtettek szólni, hogy Dobrev Klára nem írt levelet, csupán a tusványosi beszéd hiánytalan fordítását juttatta el az EP képviselőknek. Ha Orbán azt akarta mondani, amit mondott, akkor ez nem jelenthet gondot. Akkor egyértelmű, hogy Orbán náci. Ha nem azt akarta mondani, de mégis azt mondta, ami le volt írva, akkor lehet, hogy nem náci, hanem akkor hülye. Egyik esetben sem alkalmas és nem is méltó arra, hogy vezesse az országot, és képviselje a magyarokat bárhol ezen a világon.

A szappanopera harmadik felvonásában Hegedüs Zsuzsa válaszolt Orbán Viktor válaszára, elmondta, hogy most ő majd tenni fog valamit, mert ha annak idején is időben léptek volna, meg lehetett volna állítani Hitlert. Én nem tudom, eddig hol élt Hegedüs Zsuzsa, mit nem látott abból, ami ebben az országban történik. Ez nem most kezdődött, hanem legalább 10 éve, de valamiért semmi nem verte ki a biztosítékot eddig, csak ez a tusványosi mocsok.

Nem tudom eldönteni, hogy komolyan csinálják, vagy előre átgondolt színjátékot láthatunk, nem tudom, hogy valódi felháborodásról, vagy egyszerű menekülésről van-e szó. Az azonban egészen biztos, hogy ez már az összeomlás. Ha valamelyik reggel arra ébredünk, hogy már ki is léptünk az Európai Unióból, olyan nagyon én nem csodálkoznék azon sem. Az ilyen rendszerek összeomlása mindig ilyen. Zajos, mocskos és valahogy váratlan. Most ezt láthatjuk élőben.

Jó ébredezést kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, ahogy szoktunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.