Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lomnici: A magyar miniszterelnök tette a legtöbbet a rendszerváltás után a kirekesztés ellen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A magyar miniszterelnök tette a legtöbbet a rendszerváltás után a kirekesztés ellen, és nem mér kettős mércével: az antiszemitizmussal, rasszizmussal szemben ugyanúgy fellép, mint a keresztényellenes, magyarellenes megnyilvánulásokat illetően – ez a kijelentés Ifj. Lomnici Zoltántól érkezett, aki a Demokratának válaszolt azzal kapcsolatban, hogy mit gondol Orbán korábbi, sokak által nácinak tekintett kijelentéséről. Nyilván arra senki sem gondolhatott, hogy Orbán nagy imádója majd beáll a felháborodók sorába, és esetleg ő is beolvas a miniszterek elnökének. Ifj. Lominici tehát inkább a fenti sorokkal nyalt be Orbánnak, bizonyítva, hogy nincs az a kijelentés, amely már túl sok lenne. De hát nem érdemes csodát várni egy propagandistától, aki azért kapja a fizetését, hogy állandó jelleggel azt a benyomást keltse, hogy Orbán egy nagyszerű államférfi, nem pedig egy maffiarendszer megalkotója, akinek legnagyobb műve a NER, amely ellopta az ország jövőjét.

Orbán lehet, hogy nem antiszemita – noha sokak számára ez is kérdéses -, de nehéz lenne arról beszélni, hogy ne lenne rasszista, homofób és kirekesztő. Cigányellenességgel talán nem lehet vádolni, hiszen pont ez az a népcsoport, amelyet szépen ki tud használni négyévente, ezért arra azért vigyáz, hogy őket meg ne sértse valamilyen kijelentésével. Mindenki más viszont ellenségnek tekinthető, akikkel valóban nincs semmi problémája, az a fehér, keresztény, európai polgár, aki akár még be is vándorolhat Magyarországra minden gond nélkül, hiszen egy vérből valóak vagyunk. Orbán az elmúlt 12 évben olyan fajta gyűlöletet hozott létre Magyarországon, amely talán soha korábban nem volt jellemző. Pontosabban a holokausztot követő Magyarországon, hiszen akkor sajnos megmutatta a foga fehérjét a magyar társadalom azzal, hogy önként segédkezett több százezer zsidó kiirtásában.

A magyar társadalom egy jó része idegengyűlölő, rasszista érzelmű, ezért gyűlöl mindenkit, akinek esetleg sötétebb a bőre és nem beszél magyarul. Ehhez Orbán több éven át tartó gyűlöletpolitikája kellett, anélkül talán soha nem bátorodtak volna ennyire fel ezek az emberek, akik ma már büszkén felvállalják, hogy gyűlölik embertársaikat különböző okok miatt. Na nem azért, mert valaki tolvaj, korrupt, esetleg hazug, hanem azért, mert más a vallása, a szexuális beállítottsága, vagy esetleg a bőrszíne. Ezekkel kell vigyázni Orbán szerint, hiszen ha ezt nem tesszük meg, akkor könnyen megszűnhetünk magyar Magyarországnak lenni. Fura, hogy nem szűntünk meg létezni sem a török hódoltság idején, sem Trianont követően.

Orbán igenis felelős azért, hogy szinte elfogadottá vált a gyűlölet Magyarországon. Ő plakátolta ki Sorossal az országot és ő volt az is, aki szinte követendő példának tekintette, hogy valakik kilyukasztották egy olyan ember autójának a kerekeit, aki menekülteket merészelt volna befogadni a panziójába. Ő az is, aki személyes háborút indított az LMBT közösség ellen és elérte, hogy aki azonos neműekhez vonzódik, azonban családot szeretne, az jó eséllyel el fogja hagyni Magyarországot. Ő az is, aki úgy állította be a kelet felől érkező menekülteket a válság idején, mint akik arab terroristák, ezért rettegni kell tőlük. Nem volt egy olyan miniszterelnöke sem ennek az országnak a rendszerváltást követően, aki ennyi embercsoport iránt táplált volna gyűlöletet. Nyilván ezt Ifj. Lomnici is pontosan tudja, nem ostoba ő, de a fizetése fontosabb, minthogy gerinces kijelentéseket tegyen.

A legszomorúbb most mégis az, hogy Hegedüs Zsuzsán kívül senki sem gondolta úgy, hogy most volt elég. Persze elég lehetett volna már a korábbi botrányok idején is, de sokakban már nem létezik semmiféle lelkiismeret és tegyen bármit is a főnök, ahhoz ők tapsolva bólogatnak. Nem kell most Hegedüsre hősként tekinteni, de legalább nem azzal állt elő pár nappal Orbán kijelentését követően, hogy a magyar miniszterelnök tette a legtöbbet a rendszerváltás után a kirekesztés ellen. Itt nem korrupcióról beszélünk, hanem egyes embercsoportok kirekesztéséről, amely elképesztő mélységekbe lökheti a magyar társadalmat. Aki ezt nem veszi észre, az vagy vak, vagy nem is akarja észrevenni. Kérdés persze, hogy mik lehetnek Orbán kijelentésének a konkrét következményei, de semmi jóra nem érdemes számítani. Az EU nyilván kussol azóta is a kérdéssel kapcsolatban, a hazai ellenzék úgyszintén, más meg miért is emelné fel a szavát?

Remélem, Ifj. Lomnici majd egyszer megtapasztalja, hogy milyen következményei vannak Orbán nem kirekesztő, nem fasiszta, vagy náci uszításának. Rájön arra, hogy egy olyan embert szolgál, aki gyűlöl mindenkit, aki nem a saját népcsoportjához tartozik és lényegében olyan gondolatokat közvetít, amelyek a náci időket elevenítik meg. Értem én, hogy addig kussol mindenki a NER-ben, ameddig nem rájuk kerül a sor – lásd Hegedüst -, de mindenki tudja, hogy mik ennek a döntésnek a következményei. Nem lesz már senki, aki segítene a túl későn reagáló embereknek, ha ők lesznek az utolsó olyan társadalmi csoport, amely ellen Orbán felszólal.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.