Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egyáltalán mi a tervük ezeknek a Moszkva pórázán rángatózó figuráknak?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miután az összes többi hasonló önérzetes párt-, cinkos- és bűntársához hasonlóan Semjén Zsolt is villámló szemekkel, habzó szájjal, ökölbe szorult pofazacskókkal, felháborodva világossá tette, hogy háború van és háborús helyzetben megértéssel kell viseltetni az esetleges kormányzati NEMMEGSZORÍTÁSOK iránt, különben legközelebb a keresztény fővadász talán még néhány sallert és kokit is kioszt az őt kérdező riporternek, van némi alig diszkrét bája annak az aprócska hírnek, hogy tavaly decemberben – amikor még nem volt háború, de már éppen kilőtt az energia világpiaci ára, a NER pedig a negyedik választási győzelmére készülődve minden idők pénzesőjét öntötte rá a négyévente hirtelen fontosságot nyerő választópolgárokra, nem törődve azzal, hogy van, vagy nincs teljesítményfedezet az osztogatásra – Palkovics minisztériuma közel 6,8 millió forintos óradíjért, 54 millió forintos napidíjért, azaz havonta több mint egymilliárd forintért szerződött Klaus „Mr. Oroszország” Mangold német üzletember tanácsadó cégével.

A 2022. július 22-én lejárt féléves szerződés értelmében a magyar adófizetők kormány 8200 millió, azaz 8,2 milliárd forintot fizettek ki a Kremlbe bejáratos, Vlagyimir Vlagyimirovics Putyint közelről ismerő lobbistának, akinek jelentős szerepe volt abban például, hogy az Európai Bizottság rábólintott Paks2 tervére. Ő az az üzletember, akinek a magánrepülőgépén érkezett 2016-ban Magyarországra az Európai Bizottság akkori költségvetési biztosa, Günther Oettinger, aki utólag azzal védekezett, hogy a magyar kormány fizette az utat. Mint ismert, vagy sem, Mangold tanácsát 2013 óta kérik ki a Fidesz-kormányok, és eddig sem kevés pénzt fizettek neki ezekért a tanácsokért. A Lázár János vezette Miniszterelnökség például a 2017 júliusa és 2018 májusa közötti időszakra bruttó 650 ezer euró (akkori árfolyamon 201 millió forint) értékben szerződött Mangold cégeivel. Most viszont, amikor a hvg.hu arról érdeklődött, hogy mégis milyen tanácsok azok, amelyek ekkora irgalmatlan, totálburtál mennyiségű közpénzt érnek, Palkovics tárcája kussolt, mint a süketek szakszervezete. Nem tartozik ránk.

Ennyi a sztori, és szerintem is teljesen bomlott elméjűnek kell lenni ahhoz, hogy valaki ezek után is elhiggye, hogy azért kell NEMMEGSZORÍTÁSOS alapon megszívatni a katásokat és visszavonni a rezsicsökkentést, mert háború van. Tegyük hozzá – pedig semmi köze nincs -, hogy tegnap az EU tagállamainak energetikai miniszterei elfogadták a gáztakarékoskodási rendeletet, amely arról szól, hogy a a tagállamoknak arra kell törekedniük, hogy augusztus 1-től március 31-ig 15 százalékkal csökkentsék földgáz-felhasználásukat az elmúlt 5 év átlagához képest. Mint tudjuk, a spórolásra az orosz szállítások bizonytalansága miatt van szükség, Oroszország ugyanis jóval kevesebb gázt ad el az EU-s országoknak, mint amennyire leszerződött, és lehetséges, hogy teljesen leállítja az európai szállításait a fűtési idény kezdetére. Mint szintén kiderült, egyedül Szijjártó Péter szavazott a spórolási terv ellen – amely ráadásul számos országnak kivételt tesz lehetővé a spórolás alól -, mert szerinte káros és betarthatatlan a rendelet, meg szerinte amúgy mások is egyetértenek az autópályán forgalommal szembe száguldó magyar kormánnyal, csak fosnak a liberális sajtótól, azért hagyták Európa felmosórongyát egyedül vétózni. Hogy aztán kikérje magának, hogy oroszbarátságból szavazott nemmel. Á, dehogy.

Ez egyszerűen annyira tökéletes, hogy rohadjak meg, ha értem (nem vagyok egyedül ezzel), hogy mire megy ki ez az egész, egyáltalán mi a tervük ezeknek a Moszkva pórázán rángatózó alakoknak. Mondom, semmi köze a kettőnek egymáshoz, de ha jól értem, kifizettek egy valag pénzt a leghírhedtebb Putyin-barát lobbistának a tanácsaiért, amelyekről a nyilvánosság nem tudhatja, hogy mégis miféle tanácsok voltak 7 millió forintos órabér ellenében (miközben a lakosságon hajtják most be a pofátlan pénzszórásukat), másfelől Brüsszel nekünk ne mondja meg, hogyan spóroljunk. Remélem, hogy Mangold azért kapott napi közel 55 millió forintot, mert elintézte nekünk, magyaroknak, hogy ötödáron kapjuk az orosz gázt, amivel meg tudjuk védeni a rezsicsökkentést. Ha így van, akkor simán megértek volna 80 milliárdot is a szolgálatai.

Ha nem, akkor sem értem, hogy azon kívül, hogy egy reggel arra ébredünk, hogy már nem vagyunk tagjai az Európai Uniónak, mire megy ki ez a küllők közé botokat dugdosó, a köröm alatti tüskét megszégyenítő folyamatos ellenkezés a közös uniós döntésekkel? Ha nem oroszbarátságból faszakodnak és vétóznak, miközben putyinista lobbistáknak milliárdokat fizetnek és éppen kifosztják a népet (a rezsisarc csak az első lépés lesz), akkor mi az oka annak, hogy amiben mindenki más meg tud állapodni, az egyedül a magyar kormánynak büdös? Már azt se értem, hogy önmagában miért visítanak attól, hogy valami spórolásra kényszeríti az országot? Már régen meg kellett volna oldani az energiapazarlást, támogatni kellett volna az alternatív energiaforrásokat, és mindent, ami megtakarítást és függetlenséget eredményez. És az sem baj, ha mimagyarok megtanulják, hogy a források nem végtelenek, hogy mindennek ára van, és a pazarlás akkor sem jó, ha éppen nincs háború.

Vagy arról lehet szó, hogy Brüsszel magasról szarik a pénzkuncsorgásukra, és tudják, hogy nem lesz lóvé, vagy már kaptak pénzt, csak elfelejtették közölni a nyilvánossággal, és azért szarnak bele mindenbe. Egyszerűen nehezemre esik elhinni, hogy miközben kutyába is lementek a pénzért, minden mozdulatukkal keresztbe tesznek az uniós döntéseknek. A putyinista lobbistán eszükbe nem jutott spórolni, de amikor az a közös döntés Moszkvával szemben, hogy a gázigényünket megelőző jelleggel csökkentsük (miközben a választási pénzszórást éppen a népen vasalják be), fába szorult féregként vernyognak, hogy mindenki hülye, aki függetlenedni akar a moszkvai háborús zsarolótól. Márpedig Szijjártó szavazói is megtanulnak majd spórolni, ha beüt a télvíz ideje és az átlagfogyasztás fölött megfizethetetlenné válik az energia, aztán legfeljebb azt ismételgetik maguknak dideregve, hogy de legalább a derék magyar kormány ellenállt a spórolási kényszernek, amit ránk akartak kényszeríteni Brüsszelből.

Dehogy az oroszbarátság miatt vétóznak, dehogy azért küzdenek, hogy a háborús gyilkos akarata érvényesüljön és destabilizálja Európát. Dehogyis. Miközben tény, hogy egy ekkora arányú földgáz-spórolás elég lenne arra, hogy az EU hosszú távon teljesen megszabaduljon az orosz gáztól, ami jelentősen csökkentené a Kreml tömeggyilkosainak zsarolási potenciálját. Azt hiszem elég nyilvánvaló, hogy ezt se Szijjártó, se a gazdája nem akarják, nincsenek abban a helyzetben. Ez máshol súrolná a hazaárulás kategóriáját, itt lófasz se történik, az anyuci, apuci pénzéből kacsalábon forgó villát vásároló Szijjártó meg honnan a faszból tudná, hogyan kell spórolni. Pedig rohadtul spórolni fog a fideszes szavazó is, mert nem lesz más választása. Működésbe lép a rezsicsökkentés megvédéseként reklámozott gázáremelés, és sokaknak eszük ágában nem lesz bekapcsolni a gázt, azt a 15 százalékos fogyasztás csökkentést önként dalolva, mindenféle brüsszeli rendelet nélkül is hozzák majd. Kinek mit intézett a kormánya. A korrupció kormánya ezt. Nyomorúságot és szégyent.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.