Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Kevert faj

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbán Viktor, 2022. július 23., Tusnádfürdő

„ … van az a világ, ahol az európai népek összekeverednek az Európán kívül érkezőkkel. Na, az kevert fajú világ. És vagyunk mi, ahol Európán belül élő népek keverednek össze egymással. Mozognak, munkát vállalnak meg átköltöznek. Ezért például a Kárpát-medencében mi nem vagyunk kevert fajúak, hanem egész egyszerűen a saját európai otthonában élő népeknek vagyunk a keveréke. És amikor szerencsés a csillagállás és jó a széljárás, akkor ezek a népek ráadásul egy ilyen hungaro-pannon mártásban össze is olvadnak, egy sajátos, új európai kultúrát hozva létre. Ezért harcoltunk mindig, egymással hajlandóak vagyunk keveredni, de nem akarunk kevert fajúvá válni.”

Sosem hittem volna, hogy amíg világ a világ, elhangozhat magyar miniszterelnök szájából, hogy „mi nem vagyunk kevert fajúak”. Mi itt Európában „egymással hajlandóak vagyunk keveredni, de nem akarunk kevert fajúvá válni.” 

Németekkel, franciákkal olaszokkal tehát nemzhetünk gyermekeket, kínaiakkal, dél-amerikaiakkal, indiaiakkal vagy nigériaiakkal már nem? Ők nem illenek bele a „mártásba”.

Vajon mit szólnak ehhez téli olimpiai bajnokaink, Liu Shaolin Sándor és öccse, Liu Shaoang? Kínai apa, magyar anya „kevert fajú” utódai? Vagy Kálid Artúr, afrikai apával, vagy az ő két lánya, akik feleségétől, a Jászai Mari-díjas Murányi Tündétől születtek? Ne feledjük a zsidókat sem! Százezres nagyságrendű zsidóság él most itt, Deutsch Tamástól Köves Slomóig, velük is vigyáznunk kell? Őseik Izraelből, a Közel-Keletről jöttek egykor, akkor most velük mi van? Aztán mi van a cigányokkal? Indiából érkeztek Európába, legalább fél milliónyian élnek most Magyarországon. Ők is tabu? Velük sem keveredhetünk, „mi, magyarok”?

Elismerem, nem hittem a fülemnek fenti mondatok olvastán. Aztán megnéztem a felvételt, szó szerint így hangzott el.

Számtalan elmélet létezik népünk eredetéről, de egy dologban mind megegyezik: Ázsiából származunk, őseink Ázsiából vándoroltak be Európába. Igaz, elég régen történt. Vannak, akik szerint az Ural túlsó feléről, Kásler exminiszter kutatásai szerint Afganisztánból, de olyanok is akadnak, akik szerint – a magyarság eredetmítoszai alapján – egyenesen Mezopotámiából, „a világ első királya”, Nimród ágyékából származunk.

Aztán Árpád népe valahogy ide keveredett a Kárpát-medencébe, Európa közepére. Népek országútja, távoli hódítók céltáblái lettünk. Az ugyancsak Ázsiából vándorló sztyeppei népek, besenyők, kunok, jászok telepedtek közénk. A mongol hódítók csak vágyaikat elégítették ki asszonyainkon, leányainkon, ki tudja hány utódot nemzve. Jellemzően ugyanez mondható el a Kis-Ázsiából óriási haderővel érkező oszmán-törökökről, másfél százados itt tartózkodásuk, hadjárataik során megszámlálhatatlan „kevert fajú” gyermek, s későbbi leszármazott maradt utánuk. S bizony, a II. világháború végén a „szovjet” csapatok kazak, türkmén, üzbég, jakut, burját, kirgiz, tatár, tadzsik katonái bizony nem fogták vissza magukat! Százezres nagyságrendben erőszakolták meg lányainkat, asszonyainkat, s bizony, a felsoroltak mind Ázsiából érkeztek. Becslések szerint tízezres nagyságrendben születtek 1945-46-ban „kevert fajú” utódaik magyar anyáktól. Aztán ők felnőttek, férjhez mentek, megnősültek, gyermekekkel örvendeztették meg családjukat, nemzetünket. Olyan „kevert fajúakkal”.

Mit szólnak majd vajon Orbán nagy barátai, a „türk ajkú népek” vezetői az idézett eszmefuttatáshoz? Rokon népek vagyunk, de nem keveredünk? 

Most akkor végül is milyen „mártás” vagyunk? Mi, tiszta vérű európai magyarok? Vagy árják? Vagy kipcsakok? Vagy türkök? Hát, én belezavarodtam.

Annak idején azt tanultam az iskolában, hogy a mai emberiség egyetlen faj. Ebből következően bármilyen bőrszínű, származású, anyanyelvű nő, illetve férfi biológiai értelemben képes utódok nemzésére. Ugyanígy az ő gyermekeik is. Az ún. „nagyrasszok” (europid, mongolid, negrid, ausztralid) nem rendelkeznek vallási vagy társadalmi berendezkedési jellegzetességekkel. Az europid nagyrasszba tartoznak a közel-keleti és észak-afrikai arabok éppúgy, mint az indiaiak vagy a skandinávok. Vallási és kulturális különbségek persze vannak országok, népek vagy népcsoportok között, sőt, azokon belül is, ezek azonban nem kötődnek a nagyrasszokhoz. Ebben a megközelítésben sem tudom értelmezni a miniszterelnök beszédében elhangzottakat.

A magukra valamit adó demokratikus államok alkotmányai, s azokra épülő törvényei tiltják az emberek származás, bőrszín, vagy vallás szerinti megkülönböztetését. Magyarország Alaptörvényének XIV. cikk (2) bekezdése szerint „Magyarország az alapvető jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül biztosítja.” Ezt az Alaptörvényt a fideszes kétharmad szavazta meg, ám erre vonatkoztatva is – enyhén szólva – aggályos Orbán okfejtése. Nem csodálkoznék, ha az Alaptörvény szerzője, illetve megszavazói arra a következtetésre jutnának, hogy ellentétes vele.

Remélem, nem lesznek újfent „nürnbergi törvények”, nem kell régi anyakönyvek után kajtatni, hogy bizonyítsuk, mi „igazi vérmagyarok vagyunk”, s a négyből legfeljebb egy nagyszülőnk volt zsidó, cigány, arab vagy kínai.

Befejezésül megjegyzem, nem találok értelmes magyarázatot arra, milyen belső késztetés, vagy/és politikai haszonlesési szándék mondatott a magyar miniszterelnökkel olyan mondatokat, amelyek egyrészt teljesen hamisak, tényszerűen könnyen cáfolhatók, másrészt Európában egy immár 77 éve a történelem szemétdombjára dobott eszmeiséget élesztene újra.

Butola Zoltán

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.