Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez az erkölcsi mélység szégyenletes és vállalhatatlan. Akkor is, ha a rezsiszámla fontosabbnak tűnik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, vidám vasárnapot kívánok mindenkinek! Üdvözlöm a kolléga által tegnap reggel talán túlságosan is diszkréten, visszafogottan és elnézően bemutatott, észérvek hiányában az egysoros, kétszavas gyalázkodások és minősítgetések primitív eszközével nyomuló, valami érthetetlen frusztráció által megszállt, az értő olvasás és gondolkodás képességétől azonban sajnálatos módon megfosztott embertársaimat is. Nem irigylem őket, de tudomásul veszem, hogy így is lehet létezni. Ez már valószínűleg annak a kétségbevonhatatlan és megcáfolhatatlan bizonyítéka, hogy a Nyugat SZELLEMI értelemben ideköltözött a huzatos magyar ugarra. Ha csak így nem.

Továbbá azt is tudomásul veszem, hogy Magyarországot egy olyan ember vezeti immár 13. éve, aki szerint vicces – ezért nyelvcsapkodva, heherészve nagy nyilvánosság előtt el is dicsekszik vele -, hogy a felesége nem akart még soha elválni tőle, ellenben már volt rá példa, hogy meg akarta ölni. Nem mintha az Orbán-família családon belüli erőszakos ügyei érdekelnének, de ha már így közügyet kreált belőle, akkor megjegyezném, hogy szerintem ez nem vicces, hanem gyomorforgató. A kocsmában sem lenne olyan nagyon vicces. Pont ugyanannyira nem vicces, ellenben ízléstelen lenézése minden érintett adófizetőnek, mint narkósoknak nevezni a merényletszerűen, társadalmi egyeztetés nélkül átnyomott, több százezer embert egzisztenciálisan hátba szúró kata törvény ellen tiltakozókat.

És még csak ezután jön a sorban az a méretes gyalázat, hogy a 21. század nagyobb dicsőségére egy európai uniós tagország miniszterelnöke fajelméleti fejtegetésekbe kezd, miközben a Moszkva által indított háború árnyékában orosz politikai terminológiát használ – a nyugatbarátokat zapadnyikoknak nevezi -, és egy orosz nyelvű Lenin idézettel teszi világossá, ha esetleg valakinek nem lett volna még világos, hogy ő valójában melyik oldalon áll Vlagyimir hódító háborújában. Magyarország korrupt miniszterelnöke az az ember, aki egy szomszédos uniós országban összesereglett rajongótábora színe előtt, a 20. század 40-es éveit idéző, származási alapon történő jogtiprások szellemében kvázi fajvédő programot hirdet, világosan és félreérthetetlenül utalva arra, hogy eljön majd az idő, amikor nem szabad beengedni Magyarországra az Európán kívülről származó népségeket, hogy majd nem azt kell nézni a határon, hogy valaki EU-s állampolgár-e, vagy jogszerűen tartózkodik-e az EU-ban, hanem azt, hogy milyen származású.

Ennek az embernek a mosdatlan szájából különösen hiteles és komolyan veendő, hogy mimagyarok „mindig többet adtunk, mint kaptunk”, „jobbak, szorgalmasabbak és tehetségesebbek vagyunk, mint ahol tartunk”, „a világ nekünk tartozik és ezt a tartozást be is akarjuk, és be is fogjuk vasalni”. Hogy pontosan mikor és hogyan és kitől fogjuk bevasalni a tartozásainkat azért, mert mi felsőbbrendűek, értékesebbek vagyunk, csak sajnos minket mindig igazságtalanul ver a sors keze, az nem derült ki. Nagy jelentősége amúgy sincs, mert tudniillik 2030-ra úgyis összeomlik a nyugati civilizáció, végképp lehanyatlik a Nyugat. Legalábbis ezt jósolta minden erkölcsileg leamortizált sufnijogászok leghírhedtebb tenyérjósa, és lássuk be, elég szar ügy, hogy mire éppen utolérnénk Ausztriát, összefossuk magunkat a kanyarban. Mármint nem mi, hanem a Nyugat, ezért nem lesz kit megelőzni. Remélem, az imperialista, gonosz Brüsszel is hallotta minden szavát ennek az udvari, tányérnyaló szakértők szerint elemzést és víziót adó orbánista böfögésnek, és ennek alapján egyértelműen belátják, hogy ide minden egyes felzárkóztatási, helyreállítási csilliárd a lehető legjobb helyre jön.

Komolyra fordítva. Tudom, hogy sokan semmilyen megrázó újdonságot nem tartalmazó gumicsontnak tartják ezt a szolid náci-fasiszta epehányást, egyben remélem, hogy minden eltartott kisujjú, független, a moslékbaloldal leváltásában érdekelt megélhetési véleményvezér-influenszer is sűrűn tiltakozik majd, mert ugyanis nem szabad nácinak nevezni a nácit, fasisztának a fasisztát, mert mi lesz, amikor tényleg cselekvésbe fordulnak a szavak, és amikor már tényleg diktatúra lesz. Ja. Annyiban igazuk van, hogy ettől a fajvédő liturgiától függetlenül mindenkinek kijön majd az októberi, novemberi rezsiszámla (a tegnap Orbánt éltető határon túli rajongóknak pont nem, őket ez nem érinti), amely pontosan tükrözni fogja az éppen nagy erőkkel megvédett rezsicsökkentés világraszóló sikerét, és az majd alighanem a most lelkesen röfögő és csápoló, gyűlöletre idomított Orbán-szektást is leszállítja a valóság talajára. De attól függetlenül, hogy sokak szerint talán nem érdemes komolyan venni a saját politikai bűneinek következményeit a megszokott – ezúttal nyílt fajelméleti – uszítással, átlátszó politikai hergeléssel elmaszatolni akaró miniszterelnök lábszagú jópofaságokkal tarkított böfögését, ez az erkölcsi mélység szégyenletes és felháborító.

Ettől még ott kísért a történelmi múlt, ami hátborzongató, és ha igaz az, hogy a történelem nem ritkán ismétli önmagát, akkor még inkább. Ettől még ott van közel félmillió zsidó, cigány, meleg, másképp gondolkodó, stb. ember, akiket a második világháború alatt bevagoníroztak és kivégző táborokba hurcoltak. Ott van több százezer ártatlan áldozat máig kísértő emléke, akiknek az emberi jogait és a születési státusát szétválasztották, mert egy roggyant elmebeteg úgy döntött, hogy az ő fajtája felsőbbrendű, neki tartozik a világ, mindenkinek, aki a fajtája tisztaságát beszennyezéssel fenyegeti, annak gázkamrában a helye. Az a baj, hogy meglehetősen jól dokumentált, hogy mindezt a magyar kormány és csatlósai a németek kéréseit bőven túlteljesítve tették meg. Az a baj, hogy a magyar társadalom kevés kivétellel mindezt végignézte, adott esetben támogatólag lépett fel, hogy aztán az elhurcoltak házába beköltözzön, a vagyontárgyaikat ellopja. Nehéz innen megítélni, hogy ki hogyan cselekedne egy háborús, a saját életét is veszélyeztető helyzetben, nem egyszerűen fehér vagy fekete a helyzet, de sajnos erős a szakirodalom abban is, hogyan nem tettek semmit azok, akik tehettek volna és hogyan vált meghatározóvá a közöny és a szolidaritás hiánya, amely megmagyarázza a jelenkori állapotokat is.

És az a helyzet, hogy ebből a szempontból teljesen közömbös, hogy a felcsúti paranoiás szociopata náci-e, vagy csak náciul beszél, mert erre rezonál a közönsége, és mert ezzel tudja elfedni azt a beteges hatalomvágyból fakadó szabadrablási politikát, ami a NER üzemanyagát képezi. A végeredmény szempontjából teljesen mindegy, hogy Orbán és mamelukjai virtigli nácik, vagy Finkelstein kottáját szavalják. Az a nem mindegy, hogy az ilyen beszéd a 2030-ban végleg lehanyatló Nyugaton már legfeljebb abszolút marginális szélsőjobbos pártok szintjén működik, a társadalom töredékét hozza lázba, itt viszont ez a szélsőséges, vállalhatatlan agymosás a regnáló kétharmados önkény által alakított közbeszéd központi eleme. Kvázi többsége van ma Magyarországon, a huzatos Kárpát-medencében pláne. Ez akkor is aggasztó, ha a jóslatai nem sűrűn jöttek be ennek a hatalmas látnoknak, ha jól tudom az európai szélsőjobbos lázadás éve is elmaradt, és szerencsére a Nyugat már száz évvel ezelőtt megjósolt hanyatlása ellenére még mindig egészen jól állapotban van. Ettől még soha el nem évülő bűn és kollektív szégyen – még ha a fanatikusok nem is így gondolják -, hogy 2022 derekán egy európai uniós és NATO-tagország miniszterelnöke fajvédő náci retorikával nyomul, az Egyesült Államokat, Nyugat-Európát, azaz Magyarország nyugati szövetségeseit mocskolja, temeti, kárhoztatja, miközben majdnem ugyanilyen nyíltan hűségnyilatkozatot tesz amellett a Vlagyimir Putyin mellett, aki február óta egy európai szuverén országban halomra gyilkolja a civileket és földig rombolja az európai keresztény civilizáció épített örökségét. A forint gyengüléséről az euró gyengülése tehet, hogy a rezsicsökkentés földbe állásáról a háború tehet, hogy egy kormányozni nem tudó hatalommániás pszichopatának egyre több ellenség és konfliktus kell ahhoz, hogy valahogy elterelje a figyelmet arról, hogy lopni és országot vezetni egyszerre nem nagyon lehet, de az valahol tényleg érthetetlen, hogy egy évtizedekkel ezelőtt a nyugatbarátság és szovjetellenesség talaján állva politikai gyökereket verő emberből hogyan lett Európa egyik leghangosabban óbégató náci-fasiszta bomlasztója.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.