Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Elfoglalták az országot, és huszárlépésben tarolják le

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ahogy a nóta mondja, fölszállott a páva a vármegye-házra. Az fel, bassza meg. A mi túlsúlyos pávakakasunk már ott illegeti-billegeti magát, és szemlátomást nem zökkentette ki az elmúlt napok elégedetlenségi hulláma a táncos szerepéből. Ispánok már megvannak, vármegyék lesznek, elszórunk majd egy valag pénzt a táblák átírására, aztán a maradék majd jobbágyként dolgozhat a földesurak birtokain. Mert állítólag azért kellett ezt az agyament faszságot – mármint az eddigi megye nevet viselő közigazgatási egységek átnevezését – adj, uramisten, de azonnal jelleggel nyélbeütni, mert a kommunisták ezt anno elvették.

Ne bassz! És ez most annyira fontos, hogy csak na, mert így is lehet szimbolizálni azt, hogy a kommunisták ideje lejárt, és tevőlegesen most visszacsináljuk azt, ami azelőtt volt. No meg gondolom, Kövér elvtárs pandúri bajuszához is jobban illenek ezek a magasztos elnevezések. Annyira magyar, annyira népi, annyira matyó és ízes. Identitásvédelem Orbán-módra. De ha ennyire tetszelegni akar(nak) az utókornak, akkor miért nem hozzák nyilvánosságra az ügynökaktákat? Lenne itt szemkikerekedés, meg csizma csapkodás, ha az egész Fidesz-frakcióról kiderülne, hogy a felmenőik mind a kommunista párt tevékeny tagjai voltak, vagy minimum jelentettek valakiről valamit, és cserébe már akkor zsíros állásokat és tisztségeket kaptak a pártállamtól. Mi lenne, ha hivatalosan is kiderülne, hogy Bayertől Kövérig, Orbántól Semjénig, mind-mind komcsik voltak, méghozzá nem kicsit, hanem nagyon. Orbán apuciról meg az elprivatizált bányákról ne is beszéljünk. De van egy szép kép az utókornak például Bencsikről is, amikor munkásőr ruhában virít. Szóval csak azt akarom mondani, ha valaki élő kommunistát akar látni, akkor elég, ha végignéz a Fidesz-KDNP frakción.

Aztán ott van a tempó, mármint a komcsi tempó, amit ezek ugyanúgy nyomnak, mint az elődeik. Aki nem érti, annak a kedvéért elmagyarázom. Visszaállamosítás. Érthető. Itt is ez megy, csak a végeredmény más. A komcsik az országot lenyúlták ugyan, de nem került a tulajdonukba, hanem kolhozokba, gyárakba, termelőszövetkezetekbe tömörítettek mindenkit, és onnan osztottak mindent. Lakásokat építettek, ezek voltak a bérlakások, és nagyon kevés volt magántulajdonban. Sőt, a magántulajdon bűnnek számított. Na most ezek csak annyival rosszabbak mint a komcsik, hogy előbb államosítanak valamit, a mi adóforintjainkon, vagy a brüsszeli pénzekből, majd miután megszerezték, névérték (értsd: piaci ár) alatt, eladják saját maguknak. Így jutottak hozzá termőföldekhez, tavakhoz, erdőkhöz, és rengeteg állami épülethez is. A legtöbbször az volt a duma, hogy nem hagyják, hogy az épület állaga tovább romoljon, előbb gyorsan állami pénzből felújították, majd szarért-húgyért átjátszották maguknak. Tiborcz ebben nagymester, de egy rakás hasonszőrű társa is jól űzi ezt a mesterséget.

Aztán ott van a Vár. Mivel ott nem lehet tulajdont szerezni, viszont lehet életre szóló bérleti jogot simlizni, így lehetséges az, hogy a NER már tulajdonképpen sajátjaként kezeli ezt a közvagyon elemet is, és ott sziesztáznak télen-nyáron, mint a filmcsillagok Hollywoodban, a Beverly Hillsen. Az összes szemét kommunistázik és fröcsög jobbra, balra, és előszeretettel mossa össze a kommunista jelzőt a baloldallal, a szocialista ideológiával, így az ma már szitokszóvá lett és gyönyörűen alkalmazható hergelésre, mint a lipsi. Van még ennek egy másik fantasztikus változata, a pufajkás. Amit Horn Gyulára és követőire aggattak rá. Orbánnak nagyon beakadt ez a kommunistázás, és ennyi év teljhatalmi uralkodás után is használja a kommunikációjában. Olyannyira közönséges és degradáló jelző, mintha a szó legrosszabb értelmében zsidóznának vagy buziznának. Ezek mindenkit valami jelzővel látnak el, mint anno a náci Németországban, ahol a zsidók voltak az elsőszámú közellenség. Goebbels gondoskodott is róla, hogy minél nagyobb legyen a közutálat és megvetés ezek ellen az emberek ellen.

Na szóval hozza a formáját a kommunistázás koronázatlan királya, aki visszarugdosta az országot a középkorba, de úgy viselkedik mint egy mini Sztálin. Pacsizik a Kínai Kommunista Párttal, szopkodja Putyint, aki a volt Szovjetuniót akarja visszaépíteni, közel olyan lelelkesedéssel, mint ahogy emez a Nagy-Magyarországot. Ugyan 56-ot tagadja, meg már nem úgy emlékszik rá, 56-ot kihasználva, a mártír nagy Imre koporsóján csimpaszkodva beleböfögje magát a politikába. A büfi kicsit erősebbre sikerült, így hányás lett belőle. De nem baj, akkor még feltakarítottunk utána, mostanra már azért zártkörű lett a parti. Ez a KISZ-szökevény és bandája már neofasisztaként elfoglalta az országot, és huszárlépésben tarolja le azt, miközben öklöt rázva kommunistának titulál mindenkit, aki nem azt gondolja, mint ő. Kommunista itt az is, aki 1989 után született, még akkor is, ha az illető csak a történelem órán tanult erről valamit. De kommunista az egész ellenzék és persze Gyurcsány is, na meg az Apró-unoka. Lényegében az egész ellenzék úgy, ahogy van. Ők persze nem azok, bár valójában kurvára de. Sőt, a fiatal demokraták között már nagyítóval sem találni fiatalt, demokratát meg pláne, ehelyett ott szaladgálnak a parlament elbarikádozott vörös szőnyegén az igai kommunisták. Azok voltak akkor is, és azok most is. Csak most van mentelmi joguk, meg jó fizetésük szolgálati autóval. A feladatuk sem nagyon változott: a diktátort hatalomban tartani, végrehajtani a parancsot, (Tanács VB, megvan?), hazudni, lopni, és az embereket hülyének nézni.

Ahogy elnézem, sokszor a vénülő és vén fideszes képviselőket, simán elmehetnének tanácselnöknek, mert szerintem az öltöny, ami rajtuk lóg, még valamelyik felmenőjüké lehetett, vagy csak egész egyszerűen vigyáztak rá, mert tudták, hogy egyszer majd újra magukra ölthetik azt. Egy jelkép. Undorító. Úgyhogy teljesen mindegy, hogy hívjuk. Ispán, vármegye, vagy a franc tudja mi, a lényegen nem változat: egy beteg ország beteg despotájának agonizáló faszságait kell nap mint nap elviselni, és ameddig ez ott van, ahol van, addig ezek a dolgok csak rosszabbak lesznek. Szerintem felkészül Horthy, a királyság visszaállítása, hiszen régen is az volt, akkor miért ne, lovashintók, kard hordása, és minden kegyelmes úrnak Kövér-féle partvisbajusz növesztése. De szép lesz, a kurva életbe!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.