Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A gerendalopás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt mindenkinek! Ma lesz az a várva-várt nap, amikor minden fideszesek ura és parancsolója üzen nekünk valamit Tusványosról, vagy ahol van, onnan. Elemzők hada találgatja, vajon mit fog mondani. Őszintén! Nem mindegy? Igazat biztosan nem, ilyen bakit nem szokott csinálni. Nem elég akkor fényezni, amikor már tudjuk, milyen bölcsességeket és álnépi dakota közmondásokat olvasott fel a papírjából? Tudtam én, hogy létezik olyan művelet, hogy felszopás. Csak eddig azt hittem, az bizonyos filmművészeti tevékenységhez kötődik, erre kiderül, mekkorát tévedtem.

A Nézőpont Intézet megint nézett, és azt látta, hogy a románok egyre jobban kedvelik Orbán Viktort. Szerintem ez tökéletesen érthető, ha valamelyik másik ország miniszterelnöke Magyarországra hurcolná a saját adófizetői pénzét, én is meg tudnám kedvelni. Talán lehetne valami nemzeti konzultációt tartani ez ügyben, hátha megszavaznánk, hogy nyugodtan tartsák meg a székelyek és a románok Orbánt, ha már annyira megkedvelték. Nehéz döntés lenne, de a magam részéről le tudnék mondani róla. Önzetlenül.

Most egy kicsit felfüggesztem a politikát, pletyizzünk! Van nekünk a Facebook-oldalunk, abban belső fiók, ahová érkeznek fontos üzenetek is, de igen gyakran kedves, aranyos rajongók szoktak küldeni rövid kis kívánságokat. Mostanában valamiért önjáró lett a dolog, tőlünk függetlenül – sőt, tudtunk nélkül – válaszol helyettünk a rendszer. Ez időnként meglehetősen mókás eredményre vezet. Mutatom, mire gondolok:

No, hát így beszélgetnek a kultúrlények Zuckerberggel. Miután igen sok ilyen érkezik, simán letolja a fontos üzeneteket. Ahhoz nagyon kevesen vagyunk, hogy reggeltől estig az üziket lessük, ezért ez úton kérjük, hogy aki csak a frusztrációit óhajtja kiélni, az a Facebookra, akinek komoly mondandója van, esetleg kipróbálná magát az írásban – mármint vendégcikket küldene -, az email fiókunkra legyen kedves küldeni levélkéjét. Köszönjük szépen.

Jelen állás szerint Erdélyben fut össze a világ szívcsakrája, mindenki ott van, aki hivatott döntéseket hozni a civilizáció jövőjéről. Például Semjén Zsolt mindentudós is onnan hinti szerteszéjjel tudása gyöngyeit. Lehet valami arrafelé a levegőben, ami arra inspirálja az egybegyűlteket, hogy teljesen elrugaszkodjanak attól a ténytől, hogy bár a magyar nyelvet viszonylag kis embercsoport érti és használja, attól még le lehet fordítani más nyelvekre az elhangzottakat, és eljuthat oda is, ahol most éppen pénzért kilincsel a magyar kormány. Semjén annyira ellazult, hogy bejelentette: a kereszténység hozta létre az európai civilizációt, ámde:

A kormánypárti politikus hangsúlyozta, a nyugati világ mainstream ideológiája ezt a feltevést nem fogadja el, és azon igyekszik, hogy a keresztény civilizációt visszaszorítsa, a vallást pedig „szabadidős magántevékenységgé” formálja.

A miniszterelnök-helyettes kifejtette, e felvetés szerint a vallásnak – különösen a kereszténységnek – el kell tűnnie a társadalomformáló erők közül és minden eszközzel vissza kell szorítani a magánéletbe. A mainstream brüsszeli bürokrácia – folytatta – „kifejezetten keresztényüldözést” folytat, amikor a keresztény valláshoz kötődő jelképeket el akarja tüntetni. Emellett arra is törekszik, hogy a keresztény civilizációt visszaszorítsa, minél több muszlimot engedjen be Európába, amellyel így „végképp relativizálja” a kereszténységet – tette hozzá. (MTI)

Teháthogy. Itt jegyezzük meg, hogy a mainstream brüsszeli bürokrácia nem más, mint az a közösség, melyhez Magyarország is tartozik, konkrétan része annak. Ezek után azt állítani, hogy Brüsszel üldözi a keresztényeket, eközben muszlimokkal akarja kiszorítani a kontinensről a jelenlegi lakókat, minimum elképesztően nagy baromság. Varga Judit is mondott valami érdekeset:

ha szétesne az egész EU-s intézményrendszer, az utolsó gerendát a magyarok fogják tartani.

Az a helyzet, hogy aligha fog szétesni a rendszer. A szétesésre három évvel ezelőtt még nagyságrendekkel nagyobb esély volt, mint most. Borzasztó volt a járvány, a háború rémes, ám volt haszna is. Rájöttek a tagországok, hogy elsumákoltak egy csomó munkát. Ha erős, összetartó egységként akarnak a világ egyik vezető hatalma maradni, meg kell rázni magukat, meg kell erősíteni a rendszereiket és dolgozni kell, mégpedig keményen. Erre egyetlen tagország nem jött csak rá, pontosabban egyetlen tagország kormánya. Mondjam, melyik az? A magyar kormány viselkedéséből nekem egy dolog tűnik valószínűnek. Azt a gerendát azért tartanák a magyarok, hogy eladják, hátha sokat ér. Szükség is lenne a pénzre, mert Brüsszel – miközben a keresztényeket üldözi, és a migránsokat telepíti befelé – megküldte aktuális levelét. Azt írták, egy hónapot adnak, hogy a kifogásolt dolgokon változtasson a kormány, különben várhatják a pénzt, csak annak kis része érkezik. Ha egyáltalán. Miután több évtizednyi tervezés, és 12 év szorgos megvalósítás van abban, hogy a rendszer ilyen legyen, amilyen, nem is lehet, de eszük ágában sincs megváltoztatni azt.

A pártmédia teljes erőből hirdeti, hogy tovább él a rezsicsökkentés, virágzik a rezsivédelem. Ha ezt is elhiszi a jónép, akkor ez az ország tényleg menthetetlen. Nekem az jutott eszembe – nem először – miért kell rögzített ár? Mármint miért nincsen árplafon, amitől olcsóbban lehet adni, ha a világpiaci ár csökken, de drágábban nem. Ugyanez volt az eddigi rezsicsökkentéssel is, fix ár volt. Ezért éveken át drágábban kaptuk az energiahordozókat, mint amennyibe azok kerültek, közben azt hazudta a kormány, hogy védik ők a mi pénzünket, pedig csak megloptak. Most is az van, ha csökken a világpiaci ár – márpedig csökkenni fog, a piac mindig kiegyenlítődik -, megint szívni fogunk. Hiába, ilyen mazochista nép vagyunk, szeretünk szenvedni. Ha nem így lenne, tennénk ellene. Hátha eljön majd egyszer az a pont, amikor eléggé fog fájni ahhoz, hogy ne tűrjük szó nélkül.

Addig is jó ébredezést, kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.