Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Miközben a nyugdíjastól az eltaposott katás vállalkozón át a pedagógusig mindenkit megsarcolnak és átvernek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csodálatos jó reggelt és sikeres túlélést kívánok mindenkinek a nemklímaváltozás nem létező következményeinek elviselését illetően! 40 fok, (a napon 53), aszály, erdőtüzek, de nem baj, majd lesz valahogy, a fontos az, hogy az orbánizmus örökre hatalomban maradjon. A környezet és az ő védelme várhat, aztán hogy mi lesz azokkal az unokákkal, akiket Kövér Lászlónak kell szülnie minden tisztességes magyar asszonynak (ha van gyerek, van jövő, ha nincs gyerek, nincs jövő), hogy mit hagyunk magunk után annak a gyereknek, az a már nem éppen fiatal és rohadtul nem demokrata bajszos embert és zenekarát nem érdekli. Nem őrülnek meg tőle a hívek, a környezetvédelem nem hívó szó, szemben mondjuk a brüsszeli szankciókkal vagy Sorosgyurcsánnyal.

Pedig. Ez sem kisebb kihívás, mint túlélni azt a nyomorúságot, ami az egyre csak fokozódó nemzetközi helyzet és a kormány által kiüresített államkassza váratlan találkozása nyomán ömlött bele a hangzatos hazugságokkal hülyített mimagyaremberek nyakába. Úgyhogy lehet örülni, nagy napra virradtunk ma, Gulyás miniszter Tusványosig vonszolta magát, hogy megüzenje az érintetteknek (szerencsére a határon túli magyarokat ez az ügy sem érinti szerencséjükre), hogy ma méltóztatnak a kamurezsicsökkentés kampányígéretével keményen átvert kisemberek orrára is rákötni a múlt héten belengetett rezsicsökkentés csökkentésének részleteit, amiről a választási ígéretcunami idején egy büdös szó nem esett. Mindegy is, én vagyok a hülye, mert nem tudok gulyásul. Ha tudnék, akkor azt is tudnám, hogy aki a választások előtt látta, hogy ennyire elszaladnak az energiaárak, az jós.

Már nem emlékszem, hogy amikor ezt az ordító hazugságot (de, bazmeg, az energiaárak már a tavalyi év végén elszaladtak, amikor Gulyás pártja választási haszonlesésből hatósági sapkát tett az üzemanyagra és a csirkefarhátra) beleöklendezte a Telex kamerájába, rebbent-e a szeme, mindenesetre ahogy elnéztem és meghallgattam ezt a jóllakott óvodás fejjel közlekedő sufnijogász zsenit, rádöbbentem, mennyire ciki, hogy mai napig képes vagyok fennakadni azon, hogy ezek az emberek milyen folyékonyan hazudoznak és ironizálnak anélkül, hogy a bőr lesülne a pofájukról. Egyrészt hetekkel korábban, amikor a propaganda már hatalmas lendülettel gúnyolódott azokon a hanyatló nyugati országokon, ahol a kormányok spórolásra intették a polgáraikat, Gulyás Gergelynek eszébe nem jutott spórolni, most viszont állítólag hirtelen elkezdett spórolni a szent ember. Másrészt nem tudja még, mennyivel fog nőni a rezsije, de szerinte ki fogja tudni fizetni. Ebben kivételesen egyet kell értenem, szerintem abból a friss, 650 ezer forintos fizetésemelésből, amit hozzávágott a főnöke, valahogy kijön az immár szerényebben csökkentett rezsiköltség. Ezt nem biztos, hogy a rendkívüli módon megbecsült átlagpedagógus vagy az egzisztenciáját illetően falhoz vágott katázó szellemi foglalkozású, adócsalónak minősített rendszer ellensége is el tudja mondani magáról. De ez nem is fontos, hiszen az udvari szekértolók kikutatták, meg folyamatosan kutatják, hogy nem lehet annyi réteg bőrt lehúzni a népről, hogy az a bálványai ellen forduljon.

Gondolom, erre alapozta Gulyás is azt a korszakos diagnózisát, miszerint a hamarosan bejelentendő korlátozott rezsicsökkentésre vonatkozó, az állampárt választási ígéreteinek telibehányásával egyenértékű részletek nemhogy nem fogják csökkenteni, de egyenesen növelni fogják a Fidesz népszerűségét. Szerintem pontosan ez a szekta definíciója. Minél rosszabb, annál jobb. Ha jobban belegondolok, ezt hívják Stockholm-szindrómának. Múlt héten benyögték az egyáltalán nem átlagos átlagfogyasztási számokat (havi 210 kW áram, 140 m3 gáz), amelyek szerint a teljes rezsicsökkentés egy rakás háztartást nem érint, ráadásul nem is írtak ki nemzeti konzultációt arról, hogy szeretné-e ön, hogy többet kelljen fizetnie azért, amiért eddig kevesebbet kellett, semmiféle előkészítést, tanulmányt, statisztikát nem mutattak arról, hogy mi alapján verik át a népet, mi alapján hazudtak az energia világpiaci áráról, aztán miután szondáztak egy hétig, ma jön a meglepetés. Valami olyasmire lehet számítani, hogy a múlt héten bejelentett számokhoz képest kedvezőbb ajánlattal állnak elő, a hálás rajongó pedig csókolgatni fogja a lábuk nyomát, amiért nem hatszor vagy hétszer annyiba kerül a rezsije, mint eddig, hanem csak mondjuk háromszor vagy négyszer annyiba. A rajongó örülni fog, hogy milyen jó kormánya van neki, amelyiknek ezt is sikerült elérnie, bezzeg máshol – vagyis Európa-szerte mindenhol – belerokkantak az alattvalók a hihetetlen energiaár-robbanásba, őket még az átlagfogyasztásig sem képes megvédeni a kormányuk.

Közben meg azért az elég vicces a szájukból azt hallani, hogyan és miként kellene spórolni, miközben eddig harsányan teli pofával röhögtek mindenkin, aki spórolni merészelt. Hát ja. Ez azt jelenti, amit jelent. Úgy tűnik, hogy akkor mégiscsak Brüsszel diktátumait hajtják végre szuverén ispánék? Hát hiszen Ursula von der Leyen tegnap jelentette be, hogy minden tagállamnak 15 százalékkal kell csökkentenie a gázfogyasztását, és ha már Gulyás is spórol… De ne hagyjuk magunkat megtéveszteni. Miközben a nyugdíjastól (igen, évközi nyugdíjemelés ide vagy oda, nemcsak az inflációval járnak rosszul a nyugdíjasok, hanem a visszavágott rezsicsökkentéssel és a kataszigorítással is) az eltaposott katás vállalkozón át a pedagógusig mindenkit megsarcolnak, rájuk nem vonatkozik a nadrágszíj összehúzása, nekik ugyanúgy szalad a szekér, ők ugyanúgy szarnak bele a közpénz hű kezelésébe, mint eddig.

Nem tudom, a drága rajongó mit szól ahhoz az aprósághoz például, hogy Rogánék 75 milliárdos propaganda keretmegállapodást kötöttek a haverjuk, Balásy Gyula cégcsoportjával. Vagyis miközben a pórok szívják a fogukat a száguldó inflációnak, az üres államkasszának, a felelőtlen, korrupt, hatalommániás kormányzati politikának köszönhetően, a megemelkedett rezsiköltségek okán, a nertársak nem zavartatják magukat, ugyanúgy dübörögtetik a közpénzből felpörgetett kampányolás intézményét egyetlen haveri céggel, mint békeidőben, amikor minden rendben volt, és Brüsszel is küldte az elégetnivaló csilliárdokat. (Most nem küldi, sőt, egyelőre a jogállamisági eljárást sem áll szándékában megszüntetni, pedig Varga Judit miniszter-influenszer látszólag letérdelt Brüsszel lábai elé, és mindenféle korrupcióellenes törvényjavaslatokat nyújtott be a pénzért kuncsorogva.)

Szintén jó hír lehet a rajongóknak, hogy amíg ők szívják a fogukat és sakkoznak a rezsiszámlával, a NER építőipari cégeinek 117 milliárdos extraprofitjából nem kell egy fillért se beszolgáltatni a közös kasszába. Sőt, a nemzet egyetlen Forbes-listás milliárdosának életét se törték derékba a brüsszeli szankciók miatt nehézre fordult életkörülmények. Lölö barátunk és a Szijjártót luxusjachtoztató Szíjj László munkához láttak, közös céget hoznak létre az állami autópályák átvételére, mert talán már nem emlékszünk rá, de ezt a területet is kirántotta a NER az országlakók alól. A legjobb az egészben pedig az, hogy mire felébrednek esetleg netán Csipkerózsikát megszégyenítő álmukból, a főispán már gondoskodott arról, hogy akkor se inoghasson meg a hatalma, ha a gazdasági krízis soha nem látott mélységekbe taszítaná az országot. Ez van. Hatalmas nagy igazság, hogy kinek mit intézett a kormánya. Nekünk ezt. Eddig az volt, hogy azért kell a Fideszre szavazni, mert akkor nem sodródunk bele a háborúba, most már az van, hogy nem könnyű elérni, hogy Magyarország ne sodródjon bele a háborúba. Minden szinten átverték a népet? Át. A nép egy része kimondottan ezt élvezi.